Stokis Stevia RCC

Stokis Stevia RCC

Share

Pemanis sihat... Stevia...

Photos 04/06/2016

STEVIA TERKENAL DAN MENDAPAT PERHATIAN KERANA :

🌿Ekstrak Stevia adalah 250-300 kali lebih kuat dari gula.
🌿Daun stevia adalah 30 hingga 45 kali lebih manis dari gula.
🌿Bertambahnya permintaan kepada makanan dan minuman rendah karbohidrat/gula.
🌿Manisan stevia tidak menaikan kadar gula dalam darah.
🌿Kajian perubatan telah mendapati stevia boleh digunakan untuk rawatan hypertension.
· Teh untuk rawatan jantung
· Rawatan osterporosis

KELEBIHAN STEVIA:
· Mengimbangkan kandungan gula dalam tubuh badan.
· Meningkatkan kadar tenaga kepada tubuh badan.
· Melicin dan memutihkan kulit serta awet muda.
· Sebagai pemanis semulajadi, sesuai untuk semua peringkat umur lelaki dan perempuan.
· Membantu menurunkan kadar gula dalam darah (sesuai untuk pesakit Diabetes dan Hypoglycemia).
· Membantu menurunkan tekanan darah.
· Membantu sistem penghadaman badan.
· Membantu mereka yang mengalami masalah insomnia.
· Berupaya mengawal berat badan yang berlebihan (Obesiti).
· Melawaskan pembuangan air kecil.

Order?
Meh Pm/Whatsapp
017-9711764..

Photos from Stokis Stevia RCC's post 03/06/2016

IBU TERKEJUT APABILA ANAK BERUSIA 2 TAHUN MINTA KAKINYA DIPOTONG JUGA SEPERTI IBUNYA!!!!
Ya Allah...dugaan apakah ini ,Anak kecik yg tidak memahami apa2 meminta ibunya memotong kaki kecilnya krn melihat kaki ibunya tiada akibat diabetis.
Ibunya menangis teresak2 mengenang nasib nya dan sangat pilu melihat anak sekecil itu tidak dpt diasuh dgn sempurna.
Sanggupkah anda melihat anak anda juga mengalami Situasi yg sama????
Jangan biarkan anda dlm dilema yg sama.
Menghindari diabetis lebih baik drpd merawat.
Menurut kajian 1/4 rakyat Malaysia berisiko dan akan mengalami diabetis kronik..

BAGAIMANA CARA MENYELAMATKAN ANDA????
Saya ada formulanya..
Amalkan pemakanan yg sihat
Gaya hidup yg sihat
Anda mampu mengubahnya!!!
Jom ikut kami amalkan RCC stevia supaya hidup anda sentiasa ceria.
☺☺Jangan biarkan impian anda dan keluarga anda dicuri oleh DIABETIS..
BERLEBIHAN PUNCA PENYAKIT
RACUN PUTIH

Whatsapp 017-9711764... 📞📞📞📲📲📲

03/06/2016

*S E K A D A R R E N U N G A N*
(sebahagian dpd kasih ALLAH kpd umat Muhammad)

*Umur kita terlalu singkat*.. hingga ALLAH kurniakan lailatul qadar untuk menambah umur amal.

*Umur kita terlalu singkat*.. ALLAH pinta bersilatulrahim untuk memanjangkannya.

*Umur kita terlalu singkat*.. ALLAH kurniakan puasa enam syawal spt berpuasa setahun.

*Umur kita terlalu singkat*.. ALLAH kurniakan surah Al Ikhlas spt membaca sepertiga Al-Quran.

*Umur kita terlalu singkat*.. ALLAH kurniakan solat diMasjidil Haram spt solat 100 ribu lebih di masjid lain.

*Umur kita terlalu singkat*.. ALLAH kurniakan solat berjemaah 27x lebih dpd solat sendirian.

*Umur kita terlalu singkat*.. ALLAH kurniakan solat sunat di rumah 25x lebih dpd solat di mata orang

*Hidup ini terlalu singkat*.. ALLAH kurniakan satu huruf bacaan Al-Quran dgn 10 pahala.

*Hidup ini terlalu singkat*..ALLAH kurniakan sesiapa yg beramal soleh/bersedekah, meninggalkan ilmu bermanafaat tinggalkan anak yg soleh, pahala mengalir ke alam kuburnya.

*HIDUP INI TERLALU SINGKAT...JANGAN SIA-SIAKAN...*

Ramadhan Mubarak.. Mohon ampun dan maaf diatas segala salah silap saya dan keluarga.. 💜ayu💚

Photos 02/06/2016

Guna sendiri boleh..
Nak buat bisness sgt2 di alu2kan. Dah ramai yg berjaya dapat income lebih RM100++ sehari...

[✔] MODAL YANG SANGAT RENDAH
[✔] STEVIA PRODUK MUDAH CERITA SBB PEMANIS PENGGANTI GULA
[✔] RCC MAINTAIN BULANAN RENDAH RM 55sm/60ss @ RM 60sm/65ss
[✔] TABUNG KEBAJIKAN SEHINGGA MIN RM 500
[✔] TABUNG KHAIRAT SEHINGGA RM 3K (AHLI *Mengikut Perubahan Semasa Jumlah Tabung)
[✔] TABUNG KHAIRAT SEHINGGA RM 1K (AHLI KELUARGA *Mengikut Perubahan Semasa Jumlah Tabung)
[✔] Mata Ganjaran Percuma

Berminat boleh PM dan Wasap 017-9711764... (Ayu)

Photos 02/06/2016

Kurangkan pengambilan makanan manis bagi mengelak diabetes... Bertukar kpda stevia, pemanis semulajadi... 👍👍👍😘

05/05/2016

Kenali stevia...🌿🌿🌿🌿🌿🌿🌿

Pokok stevia atau "sweet honey leaf" masih belum disyorkan untuk penanaman secara komersial di negara ini meskipun ia menghasilkan bahan yang lebih sihat berbanding gula. Tumbuhan itu juga dikenal pasti tidak mengandungi kalori, lemak, karbohidrat serta toksid menjadikan ia paling sesuai sebagai pemanis semula jadi menggantikan gula dan pemanis tiruan lain seperti aspartame dan sukrosa.

Stevia Rebaudiana adalah herba renek yang berasal dari Paraguay. Rasa manis yang terhasil daripada daun tumbuhan dikatakan diguna oleh masyarakat peribumi Paraguay dan Brazil sebagai pemanis minuman, makanan dan ubat-ubatan sejak ratusan tahun lalu walaupun penggunaan pertamanya direkodkan saintis, Antonio Bertoni, di Paraguay pada 1887. Stevia tidak mengandungi kalori sungguhpun 300 kali lebih manis berbanding gula.

Stevia merupakan sejenis tumbuhan herba berbatang lembut. Untuk menanamnya, medium yang digunakan ialah dari jenis poros supaya tiada air yang akan bertakung selepas ia disiram. Tumbuhan ini memerlukan air yang mencukupi dan perlu disiram 2 kali sehari dalam cuaca panas. Ia akan cepat kering dan mati jika kekurangan air. Daunnya berbentuk bujur. Batangnya halus dan bergerutu. Dalam keadaan optimun, stevia boleh mencapai ketinggian sehingga 1 meter atau lebih. Ia mengeluarkan bunga kecil berwarna putih. Bentuk bunganya menyerupai bunga-bunga aster yang lain, cuma saiznya kecil. Bunga ini akan menghasilkan biji benih apabila matang. Pembiakan selalunya menggunakan keratan batang. Keratan batangnya mudah mengeluarkan akar. Walaupun ia boleh juga membiak menggunakan biji benih, namun kadar percambahan biji benihnya amat rendah sehingga ia jarang dibiakkan dengan menggunakan biji benih.

Bahan aktif yang bertanggungjawab ke atas rasa manis pada daun stevia dikenali sebagai steviol glycosides yang mengandungi stevioside dan rebaudioside. Bahan aktif ini stabil pada suhu tinggi, nilai pH yang stabil dan tidak merangsang tindak balas glycemic, menjadikan ia semakin digemari orang ramai terutamanya untuk yang ingin menghadkan pengambilan karbohidrat dan mengelakkan diabetes. Selain itu, stevia juga didapati boleh merawat tekanan darah tinggi, mengurangkan tahap asid urik dan obesiti.

Stevia telah digunakan sebagai pemanis semulajadi oleh masyarakat di Brazil dan Paraguay sejak beratus-ratus tahun dahulu lagi. Ia mula digunakan oleh kaum Red Indian Guarani di Paraguay sejak 1500 tahun yang silam. Ia digunakan terutamanya untuk memaniskan teh herba mereka. Selain daripada itu ia juga digunakan untuk memaniskan makanan mereka. Mereka juga menggunakan Stevia sebagai penawar terutamanya untuk menurunkan tekanan darah tinggi, melawaskan kencing dan merawat luka terbakar.

Kegunaan stevia sebagai pemanis mula disedari oleh orang Eropah pada kurun ke-16. Sejak itu, ia mula digunakan dengan meluas di Eropah sehinggalah di bawa ke Asia. Walaubagaimanapun kajian terhadap Stevia hanya mula dilakukan pada awal kurun ke 19 apabila para pengkaji di Brazil mendengar cerita yang sehelai daun stevia boleh memaniskan sebiji buah peria dan juga secawan teh herba yang kelat.

Ciri paling unik mengenai Stevia ialah ia merupakan pemanis semula jadi yang tidak mengandungi kalori. Di percayai secara tradisional, stevia mengandungi sifar kalori, lemak, kolestrol, gula dan karbohidrat. Ekstrak stevia dikatakan 300 kali lebih manis dari gula biasa. Ciri ini telah menarik minat para pengkaji untuk menjalankan kajian terhadap Stevia.

Photos 05/05/2016

Perkara asas, konsep dan objektif penggunaan stevia..

Photos 05/05/2016

🌷👍👍

Photos 05/05/2016

🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸🌸

IZINKAN KAMI MEMBANTU ANDA MENJIMATKAN KOS RAWATAN & MENGURANGKAN KADAR GULA DALAM DARAH.

*Bagi yang betul2 ingin perubhan & nk info lebih detail PM kami terus ya... Whatsapp 017-971164...
_____________________
Apa yang anda akan dapat?
----------------------
* Tips berkesan mncegah dr masalah kronik
* Harga pembelian ulangan yang lebih menjimatkan.
* Beberapa Kelebihan menjadi pngguna bijak(mmg berbaloi)

********************************

JOM AMALKAN TIPS SIHAT
-->Sediakan 3 botol 500ml mineral water kt rumah
-->Titiskan STEVIA(pemanis semula jadi)5 titis stiap botol
-->Minum sampai habis dalam masa 1 hari.
-->Amalkan setiap hari..insyallah ada perubahan.

********************************
>>Dengan ada nya pemanis pengganti gula tanpa kalori yg lebih rendah risiko penyakit,anda boleh nikmati apa yg anda inginkan.

>>Objektif kami adalah untuk masyarakat ubah corak pengambilan gula/susu pekat manis harian kpd had yg disarankan KKM... kalau x boleh tinggalkan nikmat kemanisan yg tinggi.. STEVIA adalah penggantinya...

******------------------------
APA ITU STEVIA?
------------------------******

@ STEVIA adalah pemanis semula jadi yang tidak mengandungi kalori dan ekstraknya dikatakan 300 kali lebih manis daripada gula biasa.

@ STEVIA membantu meningkatkan rembesan insulin dari pankreas & meningkatkan sensitiviti insulin kepda gula.

KEBAIKAN PEMANIS STEVIA

{*}mengimbangi kandungan gula dlm badan
{*}menurunkan kadar gula dlm darah , sesuai utk pesakit diabetes dan hypolycemia
{*}melawaskan pembuangan air kencing
{*}meningkatkan tenaga dlm badan
{*}membantu sistem penghadaman makanan
{*}membantu mereka yg mengalami masalah insomnia
{*}berupaya mengawal berat badan (obesiti)
{*}mengurangkan masalah keradangan.
{*}Stevia juga ada fungsi anti tumor & elakkan masalah kanser.

KELEEBIHAN MENJADI PENGGUNA.
khairat kematian
bencana alam/musibah
ganjaran

UNTUK LEBIH DETAIL BOLEH TERUS PM KAMI... Wsap 017-9711764...

04/05/2016

Secebis Renungan 😊😊

🔴 Syurga lelaki👱🏼pada perempuan iaitu ibu 👵🏻.

🔴 Syurga perempuan 👩🏻 pada lelaki iaitu suami 👱🏻.

🔴 Sehebat-hebat suami 👱🏻kena patuh pada ibu 👵🏻.

🔴 Sehebat-hebat ibu 👵🏻kena patuh pada suami 👴🏻.

🔴 Masa hidup anak 👫perlukan doa ibubapa 👨‍👩‍👧.

🔴 Masa mati ibubapa 👪perlukan doa anak 👫.

🔴 Masa di dunia kita rasa hilang apa yang kita beri.

🔴 Masa akhirat kita dapat apa yang kita beri masa dunia.

🔴 Di dunia nasab itu pada lelaki 👱🏻.

🔴 Di akhirat nasab itu pada perempuan 👩🏻.

🔴Begitulah hukum Allah, ia menjadikan manusia tidak lebih dari yang lain.

🔴Adilnya hukum ini.

🔴 Alhamdulillah syukur pada Ilahi...

Photos 04/05/2016

Pada satu hari, Pak Amir pergi ke hutan untuk mencari kayu api. Pabila lalu kat kawasan tasik, Pak Amir tergelincir dan kapak buruknye terjatuh dalam tasik tu. Maka datanglah Jin Tasik kepada Pak Amir.

Jin Tasik: "Kenapa dengan kau?"

Pak Amir: "Kapak aku terjatuh ke dalam tasik."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama kapak perak.

Jin Tasik: "Inikah kapak kamu?"

Pak Amir: "Tidak."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama kapak emas.

Jin Tasik: "Inikah kapak kamu?"

Pak Amir: "Tidak."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama kapak berlian.

Jin Tasik: "Inikah kapak kamu?"

Pak Amir: "Tidak, kapak aku buruk sahaja."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama kapak buruk.

Jin Tasik: "Inikah kapak kamu?"

Pak Amir: "Ya, itulah kapak aku."

Jin Tasik s**a sikap Pak Amir yang jujur itu lalu memberikan keempat-empat kapak itu kepadanya.

Pada hari yg lain p**a. Pak Amir mencari kayu api di sekitar tasik yang sama bersama isterinya. Kali ni isterinye plak yang jatuh ke dalam tasik. Pak Amir susah hati. Maka datanglah Jin Tasik kepada Pak Amir..

Jin Tasik: "Kenapa kau bersedih?"

Pak Amir: "Isteriku jatuh ke dalam tasik."

Jin Tasik pun menyelam dan kembali bersama Nora Danish.

Jin Tasik: "Inikah isteri kau?"

Sambil menangis Pak Amir menjawab... "Ya.."

Jin Tasik pun marah,

"Sungguh ku tak sangka, kau yang jujur satu masa dulu telah menjadi lupa daratan & penipu?"

Sambil menahan pilu Pak Amir menjawab,

"Aku bukan lupa daratan atau penipu...
Kalau aku kata 'tidak' pada Nora Danish... kau akan bawakan p**a Erra Fazira... kalau aku katakan 'tidak', kau akan bawakan p**a Emma Maembong... kalau aku katakan 'tidak' juga, barulah kau bawakan isteriku... Dan bila aku kata 'ya', kau akan berikan mereka berempat padaku... Aku yang dah tua lg kencing manis ni tak mampu nak tanggung semua..."

Moral of the story... jagalah kesihatan... AMALKAN STEVIA RCC... jgn sampai kena kencing manis.... rugi wooo!😂!😝!😅 whatsapp 017-9711764..

04/05/2016

Suatu hari ada sebuah kapal yang tenggelam dipukul badai. Semuanya hancur musnah. Tiada anak kapal yang terselamat kecuali seorang pemuda yang berjaya mendapatkan pelampung. Dia terdampar di sebuah p**au kecil yg tak berpenghuni, keseorangan, dan tidak punya bekal makanan.

Dia terus berdoa pada Tuhan untuk menyelamatkannya dari kesusahan itu. Setiap saat, si pemuda memandang ke penjuru laut, mengharap ada kapal yang datang mendekat.

Sayangnya, p**au itu terlalu terpencil. Hampir tiada kapal yang melewatinya. Lama kemudian, pemuda itu pun merasa penat untuk berharap. Lalu untuk menghangatkan badan, dia membuat unggun api, sambil mencari kayu dan pelepah nyiur untuk tempatnya beristirahat. Dia membuat khemah dari daun2 dan batang pokok yg tumbuh di hutan, sekadar tempat untuk melepas penat lelah. Disusunnya semua daun nyiur dengan cermat, agar khemah itu kukuh dan dapat bertahan lama.

Keesokan harinya, pemuda itu mencari makanan. Dicarinya buah-buahan untuk mengisi perut yang lapar. Seluruh pelusuk p**au dijelajah kemudian dia kembali ke khemahnya.

Sesampai di situ, dia terkejut. Semuanya telah hangus terbakar, khemah yg dibuatnya dgn penat lelah dijilat api malah hampir tak bersisa.

Khemah itu terbakar kerana unggun api yang lupa dipadamkannya. Asap membumbung tinggi, dan hilanglah semua kerja kerasnya semalam. Pemuda ini berteriak marah, "Ya Tuhan !! mengapa Engkau lakukan ini padaku? Mengapa? Mengapa?", teriak pemuda itu mengenang nasibnya.

Tiba-tiba terdengar bunyi kapal. Ternyata ada sebuah kapal yang datang. Kapal itu mendekati pantai, dan turunlah beberapa orang menghampiri pemuda yang sedang menangis itu. Pemuda itu terkejut. Lalu bertanya, "Bagaimana kalian boleh tahu aku ada disini?"

Mereka menjawab, "Kami melihat kep**an asap yg dibuat olehmu!!"

_____________

Renungan : Teman, sangat mudah bagi kita, untuk marah ketika musibah datang menimpa kita. Duka yang kita terima, nampak seakan begitu berat namun ingatlah kita tak boleh kehilangan hati kita. Sebab Allah selalu ada di dlm hati kita, walau dalam keadaan yang paling berat sekali pun.

Dan ingatlah, ketika "asap dan api " yang membumbung dan terbakar dalam hati anda, jangan kecil hati. Jangan sesali semua itu. Jangan hilangkan perasaan sabar dalam kalbu. Boleh jadi, itu semua adalah sebagai tanda dan simbol bagi orang lain untuk datang pada kita lalu menolong kita.

Semua hal buruk yang kita fikirkan, akan selalu ada jawapan yang terbaik dariNya. Allah Maha Tahu apa yang terbaik buat kita. Jangan hilangkan harapan itu.

Kredit ZonKuliah

Want your business to be the top-listed Beauty Salon in Kuantan?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Category

Website

Address


A-1 Tingkat 1 Lorong Berjaya Permai 1
Kuantan
26060