Redz Barbarossa

Redz Barbarossa

Share

Geopolitics Nation Building

23/06/2026

Program Sekolah Selamat KDN melalui PDRM.

Banteras anasir negatif isu dadah, buli dan gengsterisme di sekolah. Keselamatan tanggungjawab bersama.

17/06/2026

Pelarian dan Pendatang Asing tak sama dan sukar untuk hantar pulang pelarian pemegang kad UNHCR ni begitu sahaja.

Perbuatan melonggokkan kesalahan kepada Kerajaan Madani adalah tidak adil seolah isu ini hanya berlaku 3 tahun kebelakangan ini.

Ini isu legasi yang sekian lama tiada kesungguhan untuk selesaikan malah membarah menjadi kemarahan rakyat kerana ia menjadi modal politik.

Kerajaan MADANI melalui KDN dan agensi mengajak masyarakat untuk tampil beri idea konstruktif bantu selesaikan.

15/06/2026

Isu yang dilonggokkan diwariskan sekian lama..

Kerajaan Madani melalui KDN sedang bertungkus lumus menangani isu ini dengan keutamaan memperkukuh pengurusan keselamatan negara dan melindungi rakyat.

13/06/2026

Isu lama yang tak pernah ada tekad politik untuk diselesaikan. Isu pendatang asing dan PATI yang menjadi kemarahan rakyat malah di politikkan oleh pembangkang.

KDN melalui agensi penguatkuasa dibawahnya mula menggerakkan kerjasama menangani isu ini secara tuntas.

08/06/2026

Mykad tiada pengesanan lokasi. Tiada GPS. Ia adalah dokumen identiti pengenalan diri dan urusan rasmi.

Photos from Redz Barbarossa's post 08/06/2026

Reform Kad Pengenalan yang di tambah ciri ciri keselamatan dan kegunaan.

Dakwaan bahawa MyKad dijadikan alat memantau pergerakan individu adalah tidak benar sama sekali.

Yang pelik, ini pertama kali isu ini dibangkitkan walaupun evolusi pertukaran MyKad telah beberapa kali dilakukan oleh Kerajaan sejak Merdeka.

Bermaksud, ia sengaja di politik kan oleh dalang untuk menaikkan sentimen rakyat serta cubaan memburukkan inisiatif Kerajaan.

Untuk maklumat lanjut sila layari www.jpn.gov.my

Madani Reform

08/06/2026

Johore Singapore Special Economic Zone sebagai game changer untuk ekonomi Johor dan Malaysia keseluruhan nya.

Madani Terbaik!

03/06/2026

Tolong nasihat skit budak terencat akal ni..Medsos I'D dia I AM ALIFF cytro PN parti pasu bunga..

Dari pemimpin dan penyokong.. parti parti gabungan PN memang menyemai benih extremist..mereka normalisasi fitnah, sentimen dan polemik.

Apakah rakyat Malaysia nak biarkan puak2 perosak ni mengganggu keharmonian?..

Apakah mereka ini di intimidasi oleh Kerajaan?. Jelas tidak... tapi mereka mencabar undang-undang...dan saya tak terkejut kalau satu hari dia akan didakwa.

02/06/2026

Kalau tak faham konsep menyerap hentaman dan kritikan dengan membalas dan mengintimidasi pengkritik...

Maka, lahir lah pengkritik yang tiada beza dengan pembangkang yang tidak mengkaji dan peduli kerja kerja reform yang terlaksana.

Want your business to be the top-listed Jewelery/watch Store in Rompin?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Telephone

Website

Address


Elmina East
Rompin
40160