MOTAC WP Labuan

MOTAC WP Labuan

Share

Pejabat Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya
Wilayah Persekutuan Labuan

Photos from Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia's post 13/08/2026

๐— ๐—ฎ๐—น๐—ฎ๐˜†๐˜€๐—ถ๐—ฎ ๐—œ๐—ป๐˜๐—ฒ๐—ฟ๐—ป๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น ๐—–๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ๐˜ ๐—™๐—ฎ๐—ถ๐—ฟ 2026 (MICF 2026) kembali dengan aspirasi memperkasa industri kraf tempatan ke pentas global menerusi tema โ€œ๐—–๐—ฟ๐—ฎ๐—ณ๐˜๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—›๐—ฒ๐—ฟ๐—ถ๐˜๐—ฎ๐—ด๐—ฒ, ๐—œ๐—ป๐˜€๐—ฝ๐—ถ๐—ฟ๐—ถ๐—ป๐—ด ๐—ง๐—ผ๐—บ๐—ผ๐—ฟ๐—ฟ๐—ผ๐˜„โ€. ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พโœจ
๐Ÿ“Š ๐—™๐—”๐—ž๐—ง๐—” & ๐—”๐—ก๐—š๐—ž๐—” ๐— ๐—œ๐—–๐—™ 2026:
๐Ÿ”น 12 hari penganjuran | 24 September โ€“ 5 Oktober 2026
๐Ÿ”น RM20 juta sasaran nilai jualan
๐Ÿ”น 400 peserta keseluruhan
๐Ÿ”น 300 usahawan kraf tempatan
๐Ÿ”น 100 peserta antarabangsa dari 20+ negara
๐Ÿ”น 16 demonstrasi pembuatan kraf
๐Ÿ”น RM204 juta nilai jualan industri kraf negara sehingga Jun 2026, daripada sasaran tahunan RM450 juta ๐Ÿ“ˆ

12/08/2026

๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐—š๐—ฅ๐—”๐—  ๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—”๐—ก๐—” ๐—•๐—จ๐——๐—”๐—ฌ๐—” ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ: ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—ง๐—”๐—ฆ ๐—ฆ๐—˜๐—ก๐—œ ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—”๐—ฅ๐—”๐—™ ๐——๐—จ๐—ก๐—œ๐—” ๐— ๐—˜๐—ก๐—”๐—ก๐—ง๐—œ ๐—”๐—ก๐——๐—”.

Dari muzik, teater, persembahan orkestra hingga karya seni budaya yang penuh warna, ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ ๐—œ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—•๐˜‚๐—ฑ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ kembali dengan rangkaian persembahan menarik untuk menghiburkan dan memukau para pencinta seni.

โœจ ๐—ฃ๐—ฅ๐—ข๐—š๐—ฅ๐—”๐—  ๐—œ๐—ฆ๐—ง๐—”๐—ก๐—” ๐—•๐—จ๐——๐—”๐—ฌ๐—” ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ: ๐—ฃ๐—˜๐—ก๐—ง๐—”๐—ฆ ๐—ฆ๐—˜๐—ก๐—œ ๐—•๐—˜๐—ฅ๐—ง๐—”๐—ฅ๐—”๐—™ ๐——๐—จ๐—ก๐—œ๐—” ๐— ๐—˜๐—ก๐—”๐—ก๐—ง๐—œ ๐—”๐—ก๐——๐—”! ๐ŸŽญ๐ŸŒŸ

Dari muzik, teater, persembahan orkestra hingga karya seni budaya yang penuh warna, ๐—ฃ๐—ฟ๐—ผ๐—ด๐—ฟ๐—ฎ๐—บ ๐—œ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—•๐˜‚๐—ฑ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ kembali dengan rangkaian persembahan menarik untuk menghiburkan dan memukau para pencinta seni! ๐ŸŽถ๐ŸŽป๐ŸŽญ

Sepanjang tahun, nikmati pelbagai karya tempatan dan antarabangsa yang mengangkat ๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ถ, ๐—ฏ๐˜‚๐—ฑ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ, ๐—ธ๐—ฟ๐—ฒ๐—ฎ๐˜๐—ถ๐˜ƒ๐—ถ๐˜๐—ถ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐˜„๐—ฎ๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—ฎ๐—ป ke pentas bertaraf dunia. ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พโœจ

Jadikan seni dan budaya sebahagian daripada pengalaman anda tahun ini. ๐—๐—ผ๐—บ ๐—ธ๐—ฒ ๐—œ๐˜€๐˜๐—ฎ๐—ป๐—ฎ ๐—•๐˜‚๐—ฑ๐—ฎ๐˜†๐—ฎ ๐—ฑ๐—ฎ๐—ป ๐—ฟ๐—ฎ๐˜€๐—ฎ๐—ถ ๐˜€๐—ฒ๐—ป๐—ฑ๐—ถ๐—ฟ๐—ถ ๐—บ๐—ฎ๐—ด๐—ถ๐˜€๐—ป๐˜†๐—ฎ! โค๏ธ๐ŸŽŸ๏ธ

12/08/2026

Saksikan kemeriahan Sambutan Hari ASEAN 2026 yang menampilkan ๐ŸŽ‰ Majlis Perasmian, ๐Ÿ–ผ๏ธ Pameran ASEAN serta ๐Ÿค pelbagai aktiviti interaktif bertemakan ASEAN. Jom raikan semangat kebersamaan, persahabatan dan kerjasama serantau!

12/08/2026

Semangat patriotisme dan kebersamaan warga MOTAC terus disemarakkan menerusi Majlis Perasmian Merdeka@MOTAC yang dirasmikan oleh YBhg. Datoโ€™ Shaharuddin bin Abu Sohot, Ketua Setiausaha MOTAC. ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พโœจ

Photos from Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia's post 11/08/2026

YBhg. Datoโ€™ Shaharuddin bin Abu Sohot, Ketua Setiausaha Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya (MOTAC), hari ini telah mengadakan lawatan kerja ke Kompleks Jabatan Kebudayaan dan Kesenian Negara (JKKN) Kelantan. Sesi taklimat khas telah disampaikan oleh Ketua Pengarah JKKN, YBrs. Encik Mohd Amran bin Mohd Harris.

11/08/2026

Ayuh hadir ke ๐—ก๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น ๐— ๐—ผ๐˜€๐—พ๐˜‚๐—ฒ ๐—ข๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐——๐—ฎ๐˜† ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ anjuran ๐—œ๐˜€๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ฐ ๐—ง๐—ผ๐˜‚๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—บ ๐—–๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฒ (๐—œ๐—ง๐—–) dan saksikan sendiri keunikan seni bina, sejarah serta warisan Islam yang menjadi sebahagian daripada khazanah budaya Malaysia! ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ’™
๐Ÿ“ Masjid Tuminah Hamidi & Dataran Bagan Datuk, Perak
๐Ÿ“… 13 โ€“ 15 Ogos 2026 (Khamis โ€“ Sabtu)

๐Ÿ•Œโœจ ๐—ก๐—”๐—ง๐—œ๐—ข๐—ก๐—”๐—Ÿ ๐— ๐—ข๐—ฆ๐—ค๐—จ๐—˜ ๐—ข๐—ฃ๐—˜๐—ก ๐——๐—”๐—ฌ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ โ€“ ๐—๐—ข๐—  ๐—ง๐—˜๐—ฅ๐—ข๐—ž๐—” ๐—ž๐—˜๐—œ๐—ก๐——๐—”๐—›๐—”๐—ก ๐— ๐—”๐—ฆ๐—๐—œ๐——!

Ayuh hadir ke ๐—ก๐—ฎ๐˜๐—ถ๐—ผ๐—ป๐—ฎ๐—น ๐— ๐—ผ๐˜€๐—พ๐˜‚๐—ฒ ๐—ข๐—ฝ๐—ฒ๐—ป ๐——๐—ฎ๐˜† ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ anjuran ๐—œ๐˜€๐—น๐—ฎ๐—บ๐—ถ๐—ฐ ๐—ง๐—ผ๐˜‚๐—ฟ๐—ถ๐˜€๐—บ ๐—–๐—ฒ๐—ป๐˜๐—ฟ๐—ฒ (๐—œ๐—ง๐—–) dan saksikan sendiri keunikan seni bina, sejarah serta warisan Islam yang menjadi sebahagian daripada khazanah budaya Malaysia! ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿ’™

๐Ÿ“ Masjid Tuminah Hamidi & Dataran Bagan Datuk, Perak
๐Ÿ“… 13 โ€“ 15 Ogos 2026 (Khamis โ€“ Sabtu)

๐ŸŒŸ Peluang untuk meneroka keindahan masjid, menghayati seni dan budaya Islam serta merasai pengalaman yang penuh inspirasi bersama keluarga dan komuniti.

Photos from Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia's post 11/08/2026

Selepas lebih 2 tahun berehat untuk kerja-kerja naik taraf, Panggung Sari Istana Budaya kini kembali berwajah baru khas sempena Kempen Melawat Malaysia 2026 (VM2026)! ๐ŸŒŸ
Hari ini, Majlis Peluncuran Program Istana Budaya 2026 telah disempurnakan oleh YBhg. Datoโ€™ Shaharuddin bin Abu Sohot, Ketua Setiausaha MOTAC di Lambang Sari, Istana Budaya.

Photos from Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia's post 10/08/2026

MOTAC terus memperkukuh peranan dalam merancang strategi pemasaran, promosi dan pelancongan sempena penganjuran Gulf Air Bahrain Formula 1 Grand Prix di Malaysia yang dijadualkan berlangsung pada ๐Ÿฎ ๐—ต๐—ถ๐—ป๐—ด๐—ด๐—ฎ ๐Ÿฐ ๐—ข๐—ธ๐˜๐—ผ๐—ฏ๐—ฒ๐—ฟ ๐Ÿฎ๐Ÿฌ๐Ÿฎ๐Ÿฒ.
Mesyuarat yang dipengerusikan oleh YBhg. Datoโ€™ Shaharuddin bin Abu Sohot ini menjadi platform penting dalam menyelaras usaha pelbagai agensi ke arah memaksimumkan impak pelancongan dan ekonomi negara.

Photos from Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia's post 10/08/2026

Tahniah kepada Malaysia Inbound Chinese Association (MICA) atas pembukaan rasmi ibu pejabat baharu, satu simbol permulaan kepada lembaran baharu dalam memperkukuh kerjasama industri pelancongan negara. ๐Ÿ‡ฒ๐Ÿ‡พ๐Ÿค๐Ÿ‡จ๐Ÿ‡ณ
Majlis ini telah disempurnakan dengan kehadiran YB Dato Sri Tiong King Sing, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya di Berjaya Time Square, Kuala Lumpur.

Photos from Kementerian Pelancongan, Seni dan Budaya Malaysia's post 07/08/2026

YB Dato Sri Tiong King Sing, Menteri Pelancongan, Seni dan Budaya menerima kunjungan hormat Ketua-Ketua Perwakilan Diplomatik Malaysia ke luar negara bagi memperkasa usaha promosi negara, khususnya dalam sektor pelancongan, seni dan budaya.

Want your organization to be the top-listed Government Service in Labuan?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Telephone

Address


Kompleks Sukan Laut Antarabangsa Labuan, Peti Surat, 87008 Wilayah Persekutuan
Labuan
80753

Opening Hours

Monday 07:30 - 16:30
Tuesday 07:30 - 16:30
Wednesday 07:30 - 16:30
Thursday 07:30 - 16:30
Friday 07:30 - 16:30