Perpustakaan Raja Ashman Shah - USAS

Perpustakaan Raja Ashman Shah - USAS

Share

Perpustakaan Raja Ashman Shah adalah perpustakaan akademik, milik USAS, terletak di Bukit Chandan, Kuala Kangsar, Perak.

Perpustakaan ini dilengkapi dengan prasana yang lengkap untuk membantu proses Pengajaran & Pembelajaran dan juga Penyelidikan. Perpustakaan Raja Ashman Shah yang terletak di Bukit Chandan, Kuala Kangsar dilengkapi dengan prasarana yang terkini bagi memastikan perkhidmatan yang berkualiti dapat diberikan kepada pengguna perpustakaan. Perpustakaan Raja Ashman Shah dikategorikan

Photos from Perpustakaan Raja Ashman Shah - USAS's post 07/05/2026

Sekitar gambar rutin harian pagi sebahagian kakitangan perpustakaan bertugas menyusun bahan perpustaaan...

01/05/2026

๐—ž๐—˜๐— ๐—”๐—ฆ๐—จ๐—ž๐—”๐—ก ๐—ฃ๐—˜๐—Ÿ๐—”๐—๐—”๐—ฅ ๐—•๐—”๐—›๐—”๐—ฅ๐—จ ๐—”๐— ๐—•๐—œ๐—Ÿ๐—”๐—ก JULAI 2026 ๐—จ๐—ก๐—œ๐—ฉ๐—˜๐—ฅ๐—ฆ๐—œ๐—ง๐—œ ๐—ฆ๐—จ๐—Ÿ๐—ง๐—”๐—ก ๐—”๐—ญ๐—Ÿ๐—”๐—ก ๐—ฆ๐—›๐—”๐—› ๐ŸŽ“โœจ

Ayuh daftar hari ini sebagai mahasiswa/siswi bagi Kemasukan Pelajar Baharu AMBILAN JULAI 2026 ๐Ÿ“š๐Ÿ™Œ
Anda lepasan SPM/ SPMV/ KV/ STPM/ STAM/ Matrikulasi/ Diploma ditawarkan menyambung program pengajian yang diminati di peringkat DIPLOMA & IJAZAH SARJANA MUDA!! ๐ŸŽ‰

๐Ÿ—“๐™๐˜ผ๐™๐™„๐™†๐™ƒ ๐™‹๐™€๐™๐™ˆ๐™Š๐™ƒ๐™Š๐™‰๐˜ผ๐™‰ ๐™Š๐™‰๐™‡๐™„๐™‰๐™€ :
๐˜ฟ๐™„๐™‹๐™‡๐™Š๐™ˆ๐˜ผ & ๐™„๐™…๐˜ผ๐™•๐˜ผ๐™ƒ:
๐Ÿ“Œ(Permohonan: 10 April 2026 - 17 Julai 2026)
๐Ÿ“Œ(Lapor Diri: 20 Julai 2026)

๐™ˆ๐™ค๐™๐™ค๐™ฃ & ๐˜ฟ๐™–๐™›๐™ฉ๐™–๐™ง ๐™Ž๐™€๐™†๐˜ผ๐™๐˜ผ๐™‰๐™‚ secara atas talian:
http://online.usas.edu.my/onlineapp/ ๐ŸŒ
REBUTLAH PELUANG MENJADI MAHASISWA/SISWI USAS DENGAN KEISTIMEWAAN BERIKUT
๐Ÿ’ฐ YURAN PENDAFTARAN AWAL RM200.00 SHJ (Bagi Diploma & Ijazah)
๐Ÿ’ต YURAN PENDAFTARAN PERCUMA ALUMNI USAS.
๐Ÿ“‹ SYARAT KEMASUKAN YANG MINIMA BAGI PROGRAM DIMINATI
๐Ÿ› UNIVERSITI MILIK PENUH KERAJAAN NEGERI PERAK
๐ŸŽ“ TAJAAN BIASISWA USAS BAGI PELAJAR CEMERLANG (Tertakluk Terma & Syarat)

Photos from Universiti Sultan Azlan Shah - USAS's post 01/05/2026

Tahniah dan syabas kepada semua penerima anugerah APC bagi tahun 2025 terutama kepada Puan Fatimah Noor binti Yasin kakitangan Perpustakaan Raja Ashman , USAS

01/05/2026

Sempena Hari Pekerja, Islam mengajar kita bahawa bekerja bukan sekadar mencari rezeki, tetapi satu ibadah yang penuh keberkatan. Setiap usaha yang jujur, amanah dan ikhlas adalah jalan mendekatkan diri kepada Allah.

Bekerjalah dengan penuh tanggungjawab, jaga adab, berlaku adil dan jangan mengkhianati amanah. Kerana dalam Islam, nilai seseorang bukan hanya pada hasil kerja, tetapi pada kejujuran dan keikhlasan dalam melaksanakannya.

Selamat Hari Pekerja โ€” semoga setiap titik peluh kita menjadi pahala dan diberkati ๐Ÿค

22/04/2026
Photos from Perpustakaan Negara Malaysia's post 22/04/2026
Photos from Perpustakaan Raja Ashman Shah - USAS's post 21/04/2026

Pihak perpustakaan merakamkan setinggi-tinggi penghargaan atas sumbangan bahan daripada Dr. Mohammad Nizar Mat Nor (Yayasan Gual Periok) serta kesudian beliau mengunjungi Perpustakaan USAS.

17/04/2026

Kementerian Perpaduan Negara (KPN) melalui Perpustakaan Negara Malaysia akan melancarkan Kempen Jom Baca 10 Minit pada 23 April 2026 sempena Sambutan Hari Buku dan Hak Cipta Sedunia.

Bagi tahun ini, kempen ini mengangkat tema โ€œMembaca Membina Bangsaโ€, selari dengan aspirasi kerajaan dalam usaha memperkukuh pembinaan negara bangsa melalui pembudayaan ilmu dan amalan membaca dalam kalangan rakyat Malaysia.

16/04/2026

๐Ÿ“ฃ ๐๐„๐‘๐ˆ๐“๐€ ๐๐€๐ˆ๐Š ๐๐”๐€๐“ ๐‘๐€๐Š๐˜๐€๐“ ๐๐„๐†๐„๐‘๐ˆ ๐๐„๐‘๐€๐Š!

๐Ÿ“š ๐๐€๐™๐€๐‘ ๐๐”๐Š๐” ๐๐„๐‘๐€๐Š ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ” bakal menemui anda tidak lama lagi!
Sempena Minggu Perpaduan 2026 Peringkat Zon Utara โœจ

๐Ÿ—“๏ธ ๐Ÿ๐Ÿ‘ ๐ก๐ข๐ง๐ ๐ ๐š ๐Ÿ๐Ÿ” ๐€๐ฉ๐ซ๐ข๐ฅ ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ” (๐Š๐ก๐š๐ฆ๐ข๐ฌ ๐ก๐ข๐ง๐ ๐ ๐š ๐€๐ก๐š๐)
๐Ÿ•˜ ๐Ÿ—.๐ŸŽ๐ŸŽ ๐ฉ๐š๐ ๐ข โ€“ ๐Ÿ๐ŸŽ.๐ŸŽ๐ŸŽ ๐ฆ๐š๐ฅ๐š๐ฆ
๐Ÿ“ ๐’๐ญ๐š๐๐ข๐ฎ๐ฆ ๐ˆ๐ง๐๐ž๐ซ๐š ๐Œ๐ฎ๐ฅ๐ข๐š, ๐ˆ๐ฉ๐จ๐ก

Jangan lepaskan peluang untuk mendapatkan ๐ฉ๐ž๐ฅ๐›๐š๐ ๐š๐ข ๐›๐ฎ๐ค๐ฎ ๐ญ๐ž๐ซ๐ค๐ข๐ง๐ข daripada penerbit dan pembekal โ€“ ๐๐ž๐ง๐ ๐š๐ง ๐ฉ๐จ๐ญ๐จ๐ง๐ ๐š๐ง ๐ก๐š๐ซ๐ ๐š ๐ข๐ฌ๐ญ๐ข๐ฆ๐ž๐ฐ๐š!

โœจ Nantikan juga pelbagai ๐š๐ค๐ญ๐ข๐ฏ๐ข๐ญ๐ข ๐ฆ๐ž๐ง๐š๐ซ๐ข๐ค, ๐ฉ๐ซ๐จ๐ ๐ซ๐š๐ฆ ๐ข๐ง๐ญ๐ž๐ซ๐š๐ค๐ญ๐ข๐Ÿ ๐๐š๐ง ๐ฉ๐ž๐ง๐ ๐ข๐ฌ๐ข๐š๐ง ๐›๐ž๐ซ๐ฆ๐š๐ง๐Ÿ๐š๐š๐ญ sepanjang empat hari berlangsungnya Bazar Buku Perak 2026.

๐Ÿ“… ๐“๐š๐ง๐๐š ๐ค๐š๐ฅ๐ž๐ง๐๐š๐ซ ๐ค๐จ๐ฆ๐ž!
Mari pakat datang dan meriahkan Bazar Buku Perak 2026 bersama keluarga dan rakan-rakan!

๐Ÿ“– "๐‘ƒ๐‘’๐‘Ÿ๐‘Ž๐‘˜ ๐‘€๐‘’๐‘š๐‘๐‘Ž๐‘๐‘Ž ๐‘…๐‘Ž๐‘˜๐‘ฆ๐‘Ž๐‘ก ๐‘†๐‘’๐‘—๐‘Žโ„Ž๐‘ก๐‘’๐‘Ÿ๐‘Ž"

๐Ÿ—ฃ๏ธ ๐Œ๐จ๐ก ๐‹๐ž๐ ๐ก๐š๐ข๐ก! ๐‰๐จ๐ฆ ๐ซ๐š๐ฆ๐š๐ข-๐ซ๐š๐ฆ๐š๐ข ๐ค๐ž ๐๐š๐ณ๐š๐ซ ๐๐ฎ๐ค๐ฎ ๐๐ž๐ซ๐š๐ค ๐Ÿ๐ŸŽ๐Ÿ๐Ÿ”!
Datang, jangan tak datang! ๐Ÿ˜‰

16/04/2026

๐Ÿ“š KAEDAH PENCARIAN MAKLUMAT

Adakah anda tahu cara mencari maklumat dengan betul dan berkesan? ๐Ÿค”

Poster ini menyediakan panduan ringkas untuk membantu pelajar:
โœ” Mengenal pasti maklumat yang diperlukan
โœ” Memilih sumber yang tepat
โœ” Menilai kesahihan maklumat
โœ” Menyediakan rujukan dengan betul

๐Ÿ’ก Tingkatkan kemahiran pencarian maklumat anda untuk hasil tugasan yang lebih berkualiti!

Photos from Perpustakaan Raja Ashman Shah - USAS's post 20/01/2026

Sekitar gambar rutin harian sebahagian kakitangan Perpustakaan Raja Ashman Shah setiap pagi 8.00pg-9.00pg bagi menyusun buku di rak sebelum perkhidmatan perpustakaan dibuka kepada pengguna pada jam 9.00 pg.

Want your school to be the top-listed School/college in Kuala Kangsar?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Category

Telephone

Address


Perpustakaan Raja Ashman Shah, Universiti Sultan Azlan Shah Bukit Chandan, Bandar DiRaja Kuala Kangsar
Kuala Kangsar
33000

Opening Hours

Monday 09:00 - 22:00
Tuesday 09:00 - 22:00
Wednesday 09:00 - 22:00
Thursday 09:00 - 22:00
Friday 09:00 - 22:00