Rozilah Rokman
Berkongsi Ilmu Kewangan dan Emas. Mementingkan Keperluan daripada Kehendak. Simpanan jangka panjang untuk masa hadapan. Ingin saya bantu Jom Follow.
16/01/2025
13/08/2024
PAKSA dan DISIPLINKAN diri untuk Menyimpan !
Ramai yang tukar cara simpanan kepada emas, terdiri dari mereka yg boros. Termasuklah saya salah seorang dari mereka.
Tapi yang peliknya, setelah mula menabung emas, secara tak langsung ramai yanh boleh istiqamah untuk menabung emas.
Kenapa tidak tabungkan duit saja??
Bukan tak bagi tabungan duit tapi selalunya yang menabung duit PASTI AKAN GAGAL. Duit mudah sangat bocor.
Sifat duit memang untuk dibelanjakan, bukan untuj disimpan. Dan sifat emas p**a adalah untuk disimpan, bukan untuk dibelanjakan.
Sebab itu emas bila kita simpan akan lebih bertahan lama dan lebih bernilai.
Memang di awal gaji bulanan akan menabung, katakan RM200 tapi bila pertengahan bulan pasti akan keluarkan, paling kurang RM100, silap gaya RM150.
Tapi berlainan dengan simpan emas. Emas susah untuk bocor dan emas mengekalkan nilainya sepanjang zaman.
Tahniah semua yang sudah menabung emas ! Semoga terus konsisten sehingga dapat 1 kilogram emas. Aamiin💪😊
Click here to claim your Sponsored Listing.
Category
Contact the business
Telephone
Address
Kajang
43000