Thiban Subbramaniam
Facebook Rasmi Sdr Thiban Subbramaniam, Calon no 1 N10 Bukit Melawati - Harapan #Perpaduan
Becoming, not chasingπ€
11/06/2026
π ππππ ππππβΌοΈ
ππππππππππ πππππ ππππ πππππ ππππππππ
Pelbagai inisiatif untuk RAKYAT SELANGOR bakal bermula 15 Jun 2026 ini!
Antara inisiatif yang ditawarkan:-
β
Jualan Ehsan Rahmah
β
Baucar Kita Selangor
β
Subsidi Tambang Pengangkutan Awam
β
Sarapan Percuma Sekolah
β
Bantuan Sokongan Sektor Pertanian
Nantikan pelancarannya dan sama-sama manfaatkan inisiatif yang disediakan demi kesejahteraan rakyat.
10/06/2026
π’ JUALAN EHSAN RAHMAH KASIH SAYANG @ KG. TANJUNG SIAM πβ€οΈ
Jom ramai-ramai hadir ke Program Jualan Ehsan Rahmah Kasih Sayang yang menawarkan pelbagai barangan keperluan harian pada harga lebih berpatutan untuk membantu meringankan kos sara hidup rakyat.
π
11 Jun 2026 (Khamis)
π 4.00 Petang β 7.00 Malam
π Kompleks Komuniti Selangor Penyayang, Kg. Tanjung Siam
β
Beras
β
Minyak Masak
β
Ayam
β
Telur
β
Ikan dan pelbagai lagi keperluan harian
Jangan lepaskan peluang mendapatkan barangan berkualiti dengan harga istimewa. Bawa keluarga dan sebarkan kepada jiran serta rakan-rakan.
Dari Rakyat Untuk Rakyat.
Bersama membina komuniti yang lebih sejahtera dan prihatin.
10/06/2026
JER di Kg Tg Siam esok petang!
Jom semua, manfaatkan jualan murah ini esok. Pasti puas hati!
09/06/2026
PERMOHONAN PROGRAM BANTUAN SUBSIDI DIALISIS MITRA TAHUN 2026 (AROGYA MADANI)
Permohonan bagi Program Bantuan Subsidi Dialisis MITRA 2026 (Arogya MADANI) telah dibuka mulai 5 Jun 2026.
π Permohonan boleh dibuat di pautan seperti berikut : https://forms.gle/rvNPZ1rX4hpzAvVU8
π Pautan Garis Panduan Program : https://l1nk.dev/zjz7vj9
π
Tarikh tutup: 4 Ogos 2026 (Selasa)
Kementerian Sumber Manusia
Malaysia MADANI
09/06/2026
JOM SERTAI PROGRAM KEUSAHAWANAN BELIA BESTARI (B-BEST) 2026! πβοΈ
π’ KHAS UNTUK PELAJAR DAN LEPASAN TAHFIZ BERUMUR 18 HINGGA 30 TAHUN!
Anda mempunyai minat dalam bidang perniagaan dan bercita-cita menjadi usahawan berjaya? Inilah peluang anda untuk menimba ilmu, membina jaringan serta mendapatkan bimbingan daripada mereka yang berpengalaman dalam industri.
π
26, 27 & 28 Jun 2026
π Kompleks Rakan Muda Bukit Kiara
π *Keutamaan diberikan kepada pelajar dan lepasan tahfiz berumur 18 hingga 30 tahun.*
β¨ Apa yang anda akan peroleh?
β
Asas idea keusahawanan
β
Bina model perniagaan
β
Bimbingan daripada pakar industri
β
Peluang networking dan kerjasama
β
Sijil penyertaan
π― TERHAD KEPADA 30 PESERTA SAHAJA
π― PENYERTAAN ADALAH PERCUMA!
Jangan lepaskan peluang untuk mengembangkan potensi diri, menambah ilmu serta membina masa depan yang lebih gemilang sebagai usahawan muda.
π² Daftar sekarang:
https://forms.gle/HCL2SAE48vXFx6Mj7
09/06/2026
Pelik tapi Benar!
Ini cerita bagaimana warga Pekerja Ladang jadi modal politik sesetengah pemimpin politik yang selalu memperalatkan isu kemiskinan untuk kelangsungan politik mereka. Makcik ini seorang buruh di Ladang Sungai Tinggi, sempadan antara Kuala Selangor dan Hulu Selangor.
Pada tahun 2018 beliau telah dijemput ke sebuah Majlis pecah tanah bagi projek perumahan PPR Bestari Jaya (Projek khas untuk warga pekerja ladang sekitar Bestari Jaya, Tg Karang -Sebelum PRU 14) yang dirasmikan oleh mantan Menteri KPKT yang juga Ahli Parlimen Tg Karang.
Dalam Majlis tersebut beliau telah memenangi sebuah rumah melalui lucky draw yang dijalankan. Kunci simbolik telah diserahkan kepada Makcik. Media termasuk TV3 buat coverage. Menteri KPKT pada masa itu siap ucap Tahniah βAchi untung menang rumah!! Jangan lupa saya yaβ
PRU 15 pun dah habis, rumah yang Noh Omar hadiahkan masih tidak kelihatan lagi. Makcik masih memegang kunci simbolik yang dihadiahkan dengan harapan akan dapat jumpa rumah yang beliau impikan selama ini. Saya teringat adegan sebuah filem lakonan Vadivelu yang buat laporan polis claim βKinare Kanomβ - Tuan Polis perigi di Kebun saya hilang!! Sini rumah yang beliau menang p**a hilang π€·ββοΈ
09/06/2026
3 tahun yang lepas semasa berkhidmat di Putrajaya saya tekad untuk cari penyelesaian. Kini Rumah MADANI dibina untuk warga pekerja Ladang yang terkesan.
09/06/2026
Mohon cadangkan apa yang kita boleh usahakan. Saya terbuka untuk terima pandangan orang awam bagi menghidupkan semula kawasan ini.
Click here to claim your Sponsored Listing.