DACT Nutrition

DACT Nutrition

Share

Develop better and more informed food choices

29/09/2025

📌 هل الـ AI مساعد أم منافس في مجال التغذية العلاجية؟! 🤔

علشان نجاوب على السؤال، خلينا نبدأ من الأول ⏪
مع التطور الكبير في التكنولوجيا، ظهر مفهوم "الوكيل الذكي – AI Agent" 📲، واللي ممكن نعتبره مساعد رقمي شخصي. مش بس بيرد على الأسئلة، لكن كمان بيفكر ويقترح حلول مناسبة للحالة.

ولو ربطنا الموضوع بالتغذية العلاجية 🪄 هنلاقي إن الـ AI Agent يقدر يلعب دور مهم جدًا. مثلاً مريض سكر أو ضغط ممكن الوكيل الذكي يتابع أكله يوم بيوم، يقترح وجبات مناسبة🥣، يذكره بمواعيد الأكل ⏱️ أو الدواء 💊، ولو لاحظ أي خطر – زي ارتفاع السكر – ينبه الدكتور 👨🏼‍⚕️ أو المريض🙇🏻 قبل ما تتفاقم المشكلة.

الميزة الحقيقية إن الوكيل الذكي بيتعلم مع الوقت. كل معلومة جديدة أو تحليل طبي🔬 يضيفها المريض، بتخلي الخطة الغذائية أدق وأكثر تخصيص 📑. النتيجة؟ التزام أعلى وصحة أفضل، لأن المريض حاسس إن في حد بيتابعه ويشجعه 💪🏻 طول الوقت.

وفي النهاية ⏪ وجود وكيل ذكي في التغذية العلاجية مش رفاهية، لكنه خطوة كبيرة نحو مستقبل الرعاية الصحية. تخيل يكون عند كل واحد فينا "مستشار غذائي ذكي" في جيبه! 😉👌🏻✨

✦ لكن نقدر نقول إن الـ AI مش هيستبدل أخصائي التغذية، إنما الأخصائي اللي يعرف يستخدمه صح، هو اللي هيتميز.

💡 كـ DACT استفدنا جدًا من زيارة مؤتمر FOODEX2025 ومقابلة نخبة رائعة من الكوادر في المجال، والتجربة دي أكدت لنا إن الدمج بين الذكاء الاصطناعي والخبرة البشرية هو سر المستقبل في التغذية العلاجية.

29/04/2024

www.linkedin.com

03/03/2024
- part 1- التخلص من شحوم الجسم - اذابة الدهون 20/02/2024

كيف يقوم الجسم بحرق الدهون ؟
ناس كتير وهي بتعمل دايت بتحرق عضلات مش دهون وفي أخطاء وخرافات كتير زي جملة المشروب السحري يلا بينا نعرف الحقيقة

- part 1- التخلص من شحوم الجسم - اذابة الدهون ====هذه صفحة متخصصة في تبسيط العلوم الطبية المرتبطة بنظم التغذية المختلفة و انواع الحميات و توضيح العلاقة بين الغذاء والامراض العصرية من سمنة و سكر وضغط وكول...

09/02/2024

هل تعلم أن بذور التفاح تحتوي كل بذرة علي ١٠ مجم سيانيد Cyanide وهو مركب سام ....... احذر تناول البذور أثناء اكل التفاح.

ما مدي صحة هذة المعلومة شاركنا برأيك

09/02/2024

حالة تغذية

09/02/2024

الغدة المهاديةتحفز احساس الجوع كاستجابة لإشارات مختلفة لأن الجوع هو محفز فسيولوجي يدفعنا للبحث عن الطعام وتناوله فإننا غالبا ما نشعر به كإحساس سلبي . أول عضو يصدر هذا الإحساس هو المخ هذا الصحيح وليست المعدة وتسمي المنطقة من أنسجة المخ المسؤولة عن تحفيزنا للحصول علي الطعام بالغدة المهادية وهي تقع فوق الغدة النخامية في مقدمة المخ وهي تطلق مشاعر الجوع أو الشبع من خلال دمج إشارات من ٣ مصادر هي الخلايا العصبية والمواد الكيميائية المسمار بالهرمونات وكمية ونوع الطعام الذي نأكله.

الخلاصة: علي النقيض من الشهية ، فإن الجوع إحساس فسيولوجي فالاطعمة عالية البروتين تجعلنا نشعر بالاشباع لفترات أطول من الوقت وفوق كل ذلك المحفزات الاجتماعية والاطعمة التي يتم ترتيبها بشكل معين كل ذلك يؤثر علي قرارك .

Want your practice to be the top-listed Clinic in 6 October City?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Telephone

Address


Zayed City, 6 October City
6 October City
02