UID Rhein-Neckar
Die UID unterstützt die politische, soziale und kulturelle Entwicklung der türkischstämmigen Menschen in Europa und ihrer Aktivitäten in dem jeweiligen Land.
Vorwort
Die „Union internationale Demokraten“
(im folgenden UID) ist eine im Jahre 2004 auf ehrenamtlicher Basis gegründete Nichtregierungsorganisation (NGO). Die nach deutschem Vereinsrecht gegründete UID verfolgt das Ziel, in Europäischen Ländern mit einer Europäisch Türkischen Gesellschaft die politischen, sozialen, kulturellen und wirtschaftlichen Aktivitäten zu erweitern und so den soziale
31/07/2026
TAZİYE
Uluslararası Demokratlar Birliği (UID) Köln Bölge Başkanımız Hüseyin Garaçoğlu’nun vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız.
Merhum, teşkilatına, davasına ve toplumuna ömrünü vakfetmiş, samimiyeti, fedakârlığı ve duruşuyla gönüllerde müstesna bir yer edinmiştir. İnsanlara ulaşmayı, birliği ve dayanışmayı kendine düstur edinmiş, yorulmak bilmez bir şevkle çalışmıştır.
Merhuma Yüce Allah’tan rahmet, mağfiret ve cennet-i firdevs niyaz ediyor, başta kederli ailesi ve yakınları olmak üzere, camiamıza ve tüm sevenlerine başsağlığı ve sabır diliyoruz.
Mekânı cennet, ruhu şâd olsun.
İnnâ lillâhi ve innâ ileyhi râciûn.
26/07/2026
"Tarih, yalnızca geçmişi anlatmaz; geleceğe yön veren bir hafızadır."
Osmanlı ve Türk tarihi alanındaki çalışmalarıyla dünya tarihçiliğine önemli katkılar sunan, "Tarihçilerin Kutbu" olarak anılan Prof. Dr. Halil İnalcık'ı vefatının yıl dönümünde rahmet, saygı ve minnetle anıyoruz.
26/07/2026
24 Temmuz 1923'te imzalanan Lozan Barış Antlaşması, Millî Mücadele'nin ardından Türkiye Cumhuriyeti'nin uluslararası alanda tanınmasını sağlayan en önemli diplomatik dönüm noktalarından biri olmuştur.
Tarihimizin önemli kilometre taşlarından biri olan Lozan Barış Antlaşması'nın yıl dönümünü anıyor; başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, İsmet İnönü ve bağımsızlık mücadelemizin tüm kahramanlarını saygı, rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.
🇹🇷
26/07/2026
24 Temmuz 2020 tarihinde alınan kararla yeniden ibadete açılan Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi'nin 6. yıl dönümünü büyük bir sevinç ve şükranla idrak ediyoruz.
Asırlar boyunca medeniyetimizin en önemli sembollerinden biri olan Ayasofya'nın yeniden ezan ve secde ile buluşması, milletimizin hafızasında unutulmaz bir dönüm noktası olarak yerini almıştır.
Bu anlamlı kararın yıl dönümünde, Ayasofya'nın kıyamete kadar ibadete açık kalmasını Yüce Allah'tan niyaz ediyor; bu kutlu mabedin birlik, kardeşlik ve maneviyatımıza güç katmasını temenni ediyoruz.
24 Temmuz Ayasofya'nın yeniden ibadete açılışının 6. yıl dönümü kutlu olsun.
🇹🇷🤲
15/07/2026
Tek Ses Tek Bayrak
Tek Ses Tek Bayrak 1. Bölüm Tek Ses Tek Bayrak ve daha fazlasını izlemek için hemen ’ye ü...
14/07/2026
14/07/2026
Saygıdeğer Büyüklerim,
Kıymetli Kardeşlerim,
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın Türkiye’ye geldikleri araçların trafikte kullanımına yönelik önemli kolaylık
Yabancı plakalı araçların Türkiye’de kullanım kuralları vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştıracak şekilde güncellendi.
✅ Araç sahibi (ruhsat sahibi) Türkiye’deyse
Yurt dışında yaşayan;
* Eşi
* Anne ve babası
* Büyükanne ve büyükbabası
* Çocukları ve torunları
Araç sahibi (ruhsat sahibi) araçta olmasa bile aracı kullanabilir.
✅ Araç sahibi (ruhsat sahibi) araçtaysa
Yurt dışında yaşayan diğer kişiler yani 3. şahıslar da (akrabalık şartı aranmaksızın) aracı kullanabilir.
🚨 Acil durumlarda
Araç sahibinin araçta bulunması şartıyla, akraba bağı olmayan 3. şahıslarda acil durum süresince aracı kullanabilir ve cezai işlem uygulanmaz.
🛑 Yabancı plakalı araçları kullanacakların; araç sahibinin (ruhsat sahibi) üst soyu veya alt soyu olduğunu, yurt dışında ikamet ettiklerini ispatayacı belgeleri (pasaport-kimlik belgesi-oturum izni v.b) yanlarında bulundurması gerekmektedir.
ℹ️ Ticaret Bakanlığımızca hazırlanan güncel rehbere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz 👇🏻
https://ticaret.gov.tr/gumruk-islemleri/sikca-sorulan-sorular/bireysel/yolcu-beraberi-tasitlar
Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın günlük hayatını kolaylaştıracak ve uygulamada yaşanan mağduriyetlerin önüne geçecek bu düzenlemenin hayırlı olmasını diliyorum.
Zafer Sırakaya
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı
Dış İlişkiler Başkanı
İstanbul Milletvekili
12/07/2026
Bugün Gençlik Kollarımızın öncülüğünde düzenlediğimiz 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü anma programımızı anlamlı bir katılımla gerçekleştirdik.
Milletimizin iradesine sahip çıktığı, birlik ve beraberliğini tüm dünyaya gösterdiği 15 Temmuz’u bir kez daha rahmet, minnet ve saygıyla yad ettik.
Programımıza konuşmacı olarak katılan Ordu Fatsa Vaizi Hasan Özkan ve Tuğrul Selmanoğlu’na kıymetli katkıları ve anlamlı paylaşımları için teşekkür ediyoruz.
Bu anlamlı programın hazırlanmasında emeği geçen Gençlik Kollarımıza, katkı sunan tüm arkadaşlarımıza ve katılım sağlayan değerli misafirlerimize teşekkür ediyoruz.
15 Temmuz şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
11/07/2026
Srebrenitsa'da yaşanan soykırım, insanlık vicdanında kapanmayan bir yaradır. Hayatını kaybeden tüm masumları rahmetle anıyor, adaletin ve insanlığın daima galip gelmesini temenni ediyoruz.
🤲 Allah tüm şehitlere rahmet eylesin.
05/07/2026
🇹🇷 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü kapsamında 12 Temmuz Huttenheim'da gerçekleştireceğimiz programın hazırlıkları için Gençlik Kollarımızla bir araya geldik.
Toplantımızda programın tüm detaylarını değerlendirerek görev paylaşımımızı yaptık. Aziz milletimizin 15 Temmuz gecesi yazdığı destanı, aynı bilinç ve ruhla anmak, o kutlu direnişi gelecek nesillere aktarmak için çalışmalarımızı kararlılıkla sürdürüyoruz.
Klicken Sie hier, um Ihren Gesponserten Eintrag zu erhalten.
Kategorie
die Organisation kontaktieren
Webseite
Adresse
Sandhäuser Str 1
Heidelberg
69124