Petronas Papar

Petronas Papar

Comments

KURUSUS KERANI PEMBANTU TADBIR
AKAN DIADAKAN DI DAERAH PAPAR SEPERTI BERIKUT 2019

DAERAH PAPAR👇
-------------------------------
21 & 22 SEPTEMBER 2019
PERPUSTAKAAN CAWANGAN PAPAR

www.wasap.my/60135903270/Berminat Kursus Kerani
*pendaftar Jannah*

4 SIJIL SERENTAK DIBERIKAN*

📌KERANI AM/PEMBANTU TADBIR

📌SIMPAN KIRA

📌PENGURUSAN SUMBER MANUSIA

📌KOMUNIKASI PERHUBUNGAN PELANGGAN.

*yuran di bayar masa kursus*
.
*YURAN KURSUS*

1⃣RM200.00 sahaja (Jika Daftar secara Individu)
2⃣2RM190.00 seorang (Jika Daftar secara berpasangan)
3⃣RM180.00 seorang (Jika Daftar secara berkumpulan 3 org dan ke atas)

# Terbuka kepada lepasan SPM/STPM yang berminat memohon jawatan *KERANI AM (ADMINISTRATION CLERK) atau *PEMBANTU TADBIR (Kerajaan)*

.🏛Anjuran: AKADEMI UTAMA. No.Pendaftaran 0000154442-T &
UNIVERSAL ACADEMY.
No. Pendaftaran: 0000148014-T

👍 Turut Diajar teknik2 mencari pekerjaan, teknik RESUME yg menarik, Teknik meramal soalan & Tatacara Temu duga Kerajaan & Korporat

⭐ Setiap peserta akan menerima *4 Sijil Tamat Kursus serentak* untuk peluang lebih cerah bersaing di pasaran pekerjaan iaitu:

Ramai bekas peserta kursus ini telah berjaya mendapat pekerjaan di Jabatan Kerajaan & swasta.

www.wasap.my/60135903270/Berminat
Kursus Kerani
*Pendaftar Jannah*
KURUSUS KERANI PEMBANTU TADBIR
AKAN DIADAKAN DI DAERAH PAPAR SEPERTI BERIKUT 2019

DAERAH PAPAR👇
-------------------------------
21 & 22 SEPTEMBER 2019
PERPUSTAKAAN CAWANGAN PAPAR

www.wasap.my/60135903270/Berminat Kursus Kerani
*pendaftar Jannah*

4 SIJIL SERENTAK DIBERIKAN*

📌KERANI AM/PEMBANTU TADBIR

📌SIMPAN KIRA

📌PENGURUSAN SUMBER MANUSIA

📌KOMUNIKASI PERHUBUNGAN PELANGGAN.

*yuran di bayar masa kursus*
.
*YURAN KURSUS*

1⃣RM200.00 sahaja (Jika Daftar secara Individu)
2⃣2RM190.00 seorang (Jika Daftar secara berpasangan)
3⃣RM180.00 seorang (Jika Daftar secara berkumpulan 3 org dan ke atas)

# Terbuka kepada lepasan SPM/STPM yang berminat memohon jawatan *KERANI AM (ADMINISTRATION CLERK) atau *PEMBANTU TADBIR (Kerajaan)*

.🏛Anjuran: AKADEMI UTAMA. No.Pendaftaran 0000154442-T &
UNIVERSAL ACADEMY.
No. Pendaftaran: 0000148014-T

👍 Turut Diajar teknik2 mencari pekerjaan, teknik RESUME yg menarik, Teknik meramal soalan & Tatacara Temu duga Kerajaan & Korporat

⭐ Setiap peserta akan menerima *4 Sijil Tamat Kursus serentak* untuk peluang lebih cerah bersaing di pasaran pekerjaan iaitu:

Ramai bekas peserta kursus ini telah berjaya mendapat pekerjaan di Jabatan Kerajaan & swasta.

www.wasap.my/60135903270/Berminat
Kursus Kerani
*Pendaftar Jannah*
Mantap... Tahniah
Bagi pihak bapa saya yg tertinggal dompet di dalam tandas kemarin petang(22 dec), saya ingin mengucapkan jutaan terima kasih tidak terhingga kepada encik yg menjumpai dan menyerahkan dompet tersebut kepada staf petronas. Kejujuran kamu sangat tinggi nilainya kepada keluarga kami especially bapa sy, hanya Tuhan saja mampu membalasnya. Tolong sampaikan ucapan terima kasih kepada encik ini jika kamu tahu siapa dia. Juga untuk Parmanis sutera..tq dan tahniah dengan adanya page ini senang utk kami merujuk dan mendapatkan no telefon untuk dihubungi. Syukur semuanya berjalan lancar. Tq semua.

Petrol station and Mesra convenience store

Operating as usual


04/05/2021

Di teruskan perjuangan ini...
#normabaru

#syukuralhamdulillah


03/05/2021

Singgah singgah dan beli biskut raya aneka pilihan..


30/04/2021
28/04/2021

Sama-sama kita hayati rakaman sejarah Nuzul Al-Quran, semoga memberi keberkatan dalam bulan Ramadan yang mulia ini ❤

#PETRONAS #SalamNuzulQuran #RamadanKareem

Sama-sama kita hayati rakaman sejarah Nuzul Al-Quran, semoga memberi keberkatan dalam bulan Ramadan yang mulia ini ❤

#PETRONAS #SalamNuzulQuran #RamadanKareem

Photos from Petronas Papar's post 24/04/2021

PARMANIS FOOD BANK..
Alhamdulillah semakin meriah...
Jutaan terima kasih kepada yang turut menyumbang barangan ...
#syukuralhamdulillah
#parmanis
#ambiljikaperlu
#berijikamampu

24/04/2021

Assalamualaikum ..selamat malam para pelanggan yang dihormati.. mesin perkhidmatan CIMB kami tidak dapat digunakan buat masa ini sehingga dimaklumkan kelak. Harap maaf atas kesulitan yang berlaku. ☺️🙏

Assalamualaikum ..selamat malam para pelanggan yang dihormati.. mesin perkhidmatan CIMB kami tidak dapat digunakan buat masa ini sehingga dimaklumkan kelak. Harap maaf atas kesulitan yang berlaku. ☺️🙏

23/04/2021

📌PARMANIS FOOD BANK 📌

Dalam Bulan Ramadhan Yang Mulia ini .

PETRONAS papar menyediakan Rak untuk Keperluan Makanan bagi sesiapa yang memerlukan.

Dan kami juga mengalu-alukan kepada sesiapa yang ingin bersama-sama memberikan sumbangan 🥰

Semoga dengan Sumbangan Ikhlas dari kalian semua , Allah memberikan segala perlindungan dan Rahmatnya kepada kita semua ♥️

'Ambil Jika Perlu , Beri Jika Mampu'

#FoodBank
#InfaqRamadhan
#PowerOfInfaq
#PETRONAS

📌PARMANIS FOOD BANK 📌

Dalam Bulan Ramadhan Yang Mulia ini .

PETRONAS papar menyediakan Rak untuk Keperluan Makanan bagi sesiapa yang memerlukan.

Dan kami juga mengalu-alukan kepada sesiapa yang ingin bersama-sama memberikan sumbangan 🥰

Semoga dengan Sumbangan Ikhlas dari kalian semua , Allah memberikan segala perlindungan dan Rahmatnya kepada kita semua ♥️

'Ambil Jika Perlu , Beri Jika Mampu'

#FoodBank
#InfaqRamadhan
#PowerOfInfaq
#PETRONAS

Photos from Petronas Papar's post 23/04/2021

Alhamdulillah 🥰.

Boss-Boss Hebat Bersama dengan Puan Siti Nor kamaria telah selesai mengagihkan bantuan kepada Pemilik dan Anak-anak ♥️

Rumah Anak Yatim Dan Asnaf As Sakinah, Kinarut Papar.

'Tidak Kurang Sedikit Hartamu Bila diSedekahkan Kepada Mereka Yang Memerlukan'

#RamadhanMubarak
#kitajagakita
#PETRONAS

19/04/2021

Bila nak cari tak jumpa, bila dah simpan tulisan dah tak nampak pula. Siapa selalu macam ni? 😆

Jom bertukar ke Setel! 'Track’ saja perbelanjaan bulanan anda dalam aplikasi, senang! Urusan jadi senang, penggunaan kertas pun boleh dikurangkan pada masa yang sama! 😍

Nak tahu lebih lanjut? Hanya download apps Setel di Google Play anda dan masukkan kod promosi 𝐂-𝐠89𝐧8𝐚𝐬 atau layari ➡️ www.mymesra.com.my

#PETRONAS #Setel
#WeSetelForYou #KitaJagaKita

Bila nak cari tak jumpa, bila dah simpan tulisan dah tak nampak pula. Siapa selalu macam ni? 😆

Jom bertukar ke Setel! 'Track’ saja perbelanjaan bulanan anda dalam aplikasi, senang! Urusan jadi senang, penggunaan kertas pun boleh dikurangkan pada masa yang sama! 😍

Nak tahu lebih lanjut? Hanya download apps Setel di Google Play anda dan masukkan kod promosi 𝐂-𝐠89𝐧8𝐚𝐬 atau layari ➡️ www.mymesra.com.my

#PETRONAS #Setel
#WeSetelForYou #KitaJagaKita

16/04/2021

Melalui inisiatif PDB iaitu 'Rethinking Plastic',
kami tidak lagi menyediakan straw plastik pakai buang di semua stesen PETRONAS.
Ini selaras dengan matlamat kami untuk memperoleh persekitaran yang lebih lestari dan hijau.

Jadi...katakan tidak pada straw plastik!

#PETRONAS #DoBetterToday #Sustainability4All #Kesinambungan #WeCare #PowerOfLove #KitaJagaKita

Melalui inisiatif PDB iaitu 'Rethinking Plastic',
kami tidak lagi menyediakan straw plastik pakai buang di semua stesen PETRONAS.
Ini selaras dengan matlamat kami untuk memperoleh persekitaran yang lebih lestari dan hijau.

Jadi...katakan tidak pada straw plastik!

#PETRONAS #DoBetterToday #Sustainability4All #Kesinambungan #WeCare #PowerOfLove #KitaJagaKita


15/04/2021

#7worldchampion

Dapatkan sekarang! T-shirt Petronas 7 world champion di Petronas papar!
*Selagi stok masih ada🤗


10/04/2021

Buah-buahan segar di petronas papar

Assalamualaikum.. selamat berhujung minggu.. Santai2 hujung minggu ni apa kata beli buah-buahan segar di Petronas papar. Perbanyakkan makan buah-buahan segar agar lebih sihat dan bertenaga.🤗 Semoga kita semua dalam keadaan sihat walafiat menghadapi bulan Ramadhan yg akan tiba beberapa hari lagi..🥰

09/04/2021

Hi selamat petang 🥰

Yang mencari Mask Headloop , tanpa perlu guna mask extender ada dijual di dalam Kedai Mesra kami ya.

Sesuai untuk wanita bertudung , kanak-kanak.

Didatangkan dengan 6warna pilihan 🤗

RM30 Box (50Pcs)

www.wasap.my/601164880769/maskHeadLoop

Hi selamat petang 🥰

Yang mencari Mask Headloop , tanpa perlu guna mask extender ada dijual di dalam Kedai Mesra kami ya.

Sesuai untuk wanita bertudung , kanak-kanak.

Didatangkan dengan 6warna pilihan 🤗

RM30 Box (50Pcs)

www.wasap.my/601164880769/maskHeadLoop

Photos from The Gift Fairy- Kedai Hamper Papar's post 03/04/2021

Photos from The Gift Fairy- Kedai Hamper Papar's post

Photos from PETRONAS Brands's post 02/04/2021

Photos from PETRONAS Brands's post


02/04/2021

Sertai Sekarang....
#powerof7

02/04/2021

Salah satu Food Bank di Daerah Papar ada di MASJID PAPAR ya...

“Take what you need, Give what you can.”

Ambil apa yang perlu, Beri apa yang boleh.

Marilah kita sama-sama warga Papar penuhkan Food Bank di Masjid Papar jika berkelapangan... 💐

Salah satu Food Bank di Daerah Papar ada di MASJID PAPAR ya...

“Take what you need, Give what you can.”

Ambil apa yang perlu, Beri apa yang boleh.

Marilah kita sama-sama warga Papar penuhkan Food Bank di Masjid Papar jika berkelapangan... 💐

Photos from Petronas Papar's post 01/04/2021

Hi assalamualaikum dan selamat pagi💞

Bulan Ramadhan mau dekat sudah🥰
Kamu sudah sedia stok kurma untuk persediaan berbuka??
Kalau belum, jangan risau🙂🙂 PETRONAS papar ada bah😁😁

Jemput laa datang ke PETRONAS papar untuk dapatkan kurma madu dan kurma bertangkai💕💕

Untuk pertanyaan sila tekan links di bawah
www.wasap.my/601164880769/kurma

Photos from Petronas Papar's post 25/03/2021

Hi selamat pagi semuanya🥰
Buah-buahan segar sudah sampai di PETRONAS papar🤩🤩
Bah apa lagi‼️‼️ Jom singgah ke PETRONAS papar sekarang😘😘

Humm..tiada masa??
Jangan risau😘😘 kami menyediakan penghantaran juga 💕💕
Cas penghantaran mengikut kawasan masing-masing🚛🚛

Untuk pertanyaan dan tempahan sila hubungi
Http://www.wasap.my/601164880769

Photos from Petronas Papar's post 18/03/2021

Pakej Combo #Orkid

Disini ada 5 Pakej Combo 😍

❤ Set A Bernilai Rm 25.00
❤ Set B Bernilai Rm 35.00
❤ Set C Bernilai Rm 38.00
❤ Set D Bernilai Rm 38.00
❤ Set E Bernilai Rm 39.00

Disetiap gambar produk ada berserta pakej dan barangan nya ya 😘

Pakej Combo #Orkid boleh dinikmati bersama rakan dan keluarga boleh juga dijadikan gift hamper untuk berbagi rezeki ✨

Boleh wasap kami untuk selfpickup atau untuk kami membuat penghantaran ke rumah anda ..

www.wasap.my/601164880769/orderPakejComboOrkid

***Caj cod dikenakan mengikut kawasan
***Barangan Disetiap Pakej mungkin berubah mengikut stok terkini

11/03/2021

Morning !

Haaa, nampak tak keluarga Farmfresh ni bersusun .

Sekarang ada masuk stok susu kurma yang 1L ya , jangan tunggu lama-lama ok ?

Susu Kurma 1L - Rm11.70
Susu Kurma 200ml - Rm3.20
Susu Latte 200ml - Rm3.30
Susu Mixberries - Rm2.90
Susu Manggo - Rm2.90

Bagitau kawan2 yang mengidam susu Farmfresh boleh dapatkan sudah di PETRONAS PAPAR ya 😋

www.wasap.my/601164880769/OrderSusuFarmfresh

Morning !

Haaa, nampak tak keluarga Farmfresh ni bersusun .

Sekarang ada masuk stok susu kurma yang 1L ya , jangan tunggu lama-lama ok ?

Susu Kurma 1L - Rm11.70
Susu Kurma 200ml - Rm3.20
Susu Latte 200ml - Rm3.30
Susu Mixberries - Rm2.90
Susu Manggo - Rm2.90

Bagitau kawan2 yang mengidam susu Farmfresh boleh dapatkan sudah di PETRONAS PAPAR ya 😋

www.wasap.my/601164880769/OrderSusuFarmfresh

Photos from Petronas Papar's post 05/03/2021

Assalamualaikum..salam jumaat semua.. dipagi yg ceria ni marilah kita perbanyakkan beramal dan bersedekah. InshaAllah 🥰

Sekarang petronas telah menyediakan makanan dan minuman promosi untuk bulan mac-april. Menarik dan sangat berbaloi! Mesti ramai yg suka sediakan banyak stok makanan di rumah kan? Bolehlah beli di kedai mesra kami.. 😋 disamping tu kita boleh juga beli untuk sedekahkan kepada orang yg tersayang dan yg lain. 😘

www.wasap.my/601164880769/PromoMarApr

03/03/2021

Hello ! Hello !
Morning Breakfast ada sudah berjualan di Stesen Kami ya .

Nasi Kuning ikan Rm3.50
Nasi Kuning Ayam Rm3.50
Mee Goreng Telur Mata Rm3.00

Next menu akan ditambah bagi menambah pilihan pelanggan untuk sarapan pagi 😍

Jemput singgah ya ajak kawan2 sarapan bersama 🤗

Bella - Www.wasap.my/601131626894/OrderMorningBreakfast

Hello ! Hello !
Morning Breakfast ada sudah berjualan di Stesen Kami ya .

Nasi Kuning ikan Rm3.50
Nasi Kuning Ayam Rm3.50
Mee Goreng Telur Mata Rm3.00

Next menu akan ditambah bagi menambah pilihan pelanggan untuk sarapan pagi 😍

Jemput singgah ya ajak kawan2 sarapan bersama 🤗

Bella - Www.wasap.my/601131626894/OrderMorningBreakfast

26/02/2021

Sudah tiba masa untuk servis kereta anda dan nak jimat? Jadikan PETRONAS Auto Expert pusat servis pilihan No.1 anda! Servis berkualiti, krew berpengalaman dan semestinya produk yang terbaik untuk kereta anda 💯

Untuk mendapatkan e-baucer diskaun 40% ini, anda hanya perlu belanja minimum RM30 di stesen PETRONAS, muat naik resit di laman www.lovelocal.com.my dan tebus e-baucar tersebut di pusat servis terpilih!

Hubungi Pusat Servis PETRONAS Auto Expert pilihan anda sekarang untuk servis sebelum 28 Februari 2021! Senarai pusat servis dan nombor untuk dihubungi boleh didapati di www.lovelocal.com.my dengan carian 'PETRONAS Syntium'!

#PETRONAS #PowerOfLove #KitaAdaKita #PETRONASAutoExpert #PETRONASSyntium

24/02/2021

📌 Update Terkini

Mesin CIMB ATM/CDM boleh sudah digunakan 🤗

Sentiasa amalkan penjarakkan sosial , dan memakai mask muka serta pemakaian hand sanitizer dengan kerap .

Sekian , Terima Kasih . ✨

📌 Update Terkini

Mesin CIMB ATM/CDM boleh sudah digunakan 🤗

Sentiasa amalkan penjarakkan sosial , dan memakai mask muka serta pemakaian hand sanitizer dengan kerap .

Sekian , Terima Kasih . ✨

Photos from Petronas Papar's post 24/02/2021

PETRONAS MERCHANDISE IS BACK 😍

Didatangkan dengan 2 design Baju dengan warna, Hitam Putih dan Kelabu .

Stok sangat terhad boleh datang singgah ke stesen PETRONAS papar kami untuk dapatkan baju Merchandise PETRONAS anda ✨

Sebarang pertanyaan boleh hubungi atau tekan link 🤗 Terima Kasih

Alidah - www.wasap.my/60143131295/orderMerchandisePetronas
Bella - www.wasap.my/601131626894/orderMerchandisePetronas

23/02/2021

Minyak enjin sudah bertukar gelap, perlu ke tukar? Mungkin dah tiba masa untuk servis kereta! 🤔

Sama ada kenderaan anda kerap atau jarang dipandu, minyak enjin perlu ditukar secara berkala untuk perlinciran dan perlindungan enjin yang optimum.

Singgah di stesen kami dan pilih PETRONAS Syntium untuk prestasi yang lebih baik. Anda juga boleh layari laman Shopee kami di bit.ly/PetronasSyntiumShopee untuk mendapatkan produk PETRONAS Syntium secara dalam talian! 😎

Sebelum tu, kongsikan pendapat anda! Fakta atau mitos?

#PETRONAS #PETRONASSyntium #PowerofJoy

Photos from Petronas Papar's post 22/02/2021

Pakej Combo #Teratai

Disini ada 5 Pakej Combo 😍

❤ Set A Bernilai Rm 12.00
❤ Set B Bernilai Rm 14.00
❤ Set C Bernilai Rm 15.00
❤ Set D Bernilai Rm 18.00
❤ Set E Bernilai Rm 31.00

Disetiap gambar produk ada berserta pakej dan barangan nya ya 😘

Pakej Combo #Teratai boleh dinikmati bersama rakan dan keluarga boleh juga dijadikan gift hamper untuk berbagi rezeki ✨

Boleh wasap kami untuk selfpickup atau untuk kami membuat penghantaran ke rumah anda ..

Alidah - www.wasap.my/60135445908/orderPakejComboTeratai
Bella - www.wasap.my/601131626894/orderPakejComboTeratai

***Caj cod dikenakan mengikut kawasan
***Barangan Disetiap Pakej mungkin berubah mengikut stok terkini

[02/20/21]   Update 📌

Harap Maaf , Mesin Cimb ATM/CDM belum dapat digunakan buat sementara waktu.

Segala kesulitan amat dikesali . Kami akan maklumkan sekiranya mesin CIMB sudah boleh digunakan semula .

Terimakasih 🤗

Photos from Petronas Papar's post 20/02/2021

Pakej Combo #Mawar

Disini ada 3 Pakej Combo 😍

❤ Set A Bernilai Rm16.00
❤ Set B Bernilai Rm18.00
❤ Set C Bernilai Rm18.00

Disetiap gambar produk ada berserta pakej dan barangan nya ya 😘

Pakej Combo #Mawar boleh dinikmati bersama rakan dan keluarga untuk kudap-kudapan sambil meluangkan masa bersama ✨

Boleh wasap kami untuk selfpickup atau untuk kami membuat penghantaran ke rumah anda ..

Alidah - www.wasap.my/60135445908/orderPakejComboMawar
Bella - www.wasap.my/601131626894/orderPakejComboMawar

***Caj cod dikenakan mengikut kawasan
***Barangan Disetiap Pakej mungkin berubah mengikut stok terkini

Photos from Petronas Papar's post 18/02/2021

Pakej Combo #Melur

Disini ada 3 Pakej Combo 😍

❤ Set A Bernilai Rm12.00
❤ Set B Bernilai Rm16.00
❤ Set C Bernilai Rm16.00

Disetiap gambar produk ada berserta pakej dan barangan nya ya 😘

Pakej Combo #Melur boleh dinikmati bersama rakan dan juga keluarga , serta boleh dijadikan gift hamper untuk bersama berbagi rezeki ❤

Boleh wasap kami untuk selfpickup atau untuk kami membuat penghantaran ke rumah anda ..

Dolin - www.wasap.my/60166782185/orderPakejComboMelur
Bella - www.wasap.my/601131626894/orderPakejComboMelur

***Caj cod dikenakan mengikut kawasan
***Barangan Disetiap Pakej mungkin berubah mengikut stok terkini

Photos from Petronas Papar's post 17/02/2021

Antara produk lokal yang ada di dalam KEDAI MESRA kami 🤗

📌Royal taste Balang Besar Rm35
Balang kecil Rm20
📌Nysa Entreprise Makmur Susu Rm14
Makmur Gula Rm14
📌So Crunchy Banana Cheese Rm14
📌Jack Kerepek pisang Coklat Rm4
📌Sambal Natashea Rm14
📌Buko pandan Rm5
📌Salad Buah Rm5

Jom singgah beli ya makanan lokal , sambil mengisi minyak jangan lupa membeli ya untuk kudap-kudapan 😊

Sebarang pertanyaan dan tempahan boleh tekan link ya

Alidah - Www.wasap.my/60135445908/orderMakananLokal
Bella - www.wasap.my/601131626894/orderMakananLokal

***cas cod dikenakan ikut kawasan

Photos from Petronas Papar's post 15/02/2021

Promosi... promosi...
Singgah sambil pesan ya...

#syukurselalualhamdulillah

10/11/2020

In light with the recent updated Conditional Movement Control order (CMCO), PETRONAS PAPAR will be operating from 6:00 AM to 10:00 PM effective 9th November until further notice.

Thank you for your understanding.

Together, we can overcome the Covid-19 again!
Stay vigilant and stay safe!

Videos (show all)

#7worldchampion
Buah-buahan segar di petronas papar
Gas Memasak PETRONAS papar ✨

Category

Telephone

Address


Km 1/4 Jalan Bukit Manggis
Papar
89600
Other Gas Stations in Papar (show all)
Stesen Minyak SHELL PAPAR Stesen Minyak SHELL PAPAR
P.o.Box 38
Papar, 89607

Petron Kimanis Service Station Petron Kimanis Service Station
LOT 25, KG. LANAS, KIMANIS,PAPAR-KIMANIS ROAD,
Papar, 89600

Petron Kimanis Service Station