DMFam
Kesihatan kita adalah PELABURAN, bukan PERBELANJAAN. Kepakaran kami adalah membantu mengekalkan dan meningkatkan kualiti kesihatan seisi keluarga.
24/08/2022
Siapa sini boleh yakin yang dalam badan mereka tiada toksin? ππ»ββοΈππ»ββοΈ
Mesti tiada kan? Sebab apa?
Sebab manusia zaman moden tidak boleh lepas daripada bahaya pencemaran dan toksin. Toksin ini kita boleh dapati daripada dua sumber iaitu luaran dan dalaman. Sumber luaran seperti pencemaran udara, air, makanan dan radiasi, manakala sumber dalaman p**a, toksin ini boleh didapati daripada hormon/antibiotik daripada ayam, bahan awet daripada daging, raksa daripada ikan, racun serangga daripada sayuran, junk food dan banyak lagi.
Toksin yang banyak dalam badan ini jika tidak dinyahkan (detoksifikasi) akan berkumpul dalam badan dan seterusnya mengakibatkan banyak komplikasi yang serius di masa akan datang.
Ini tanda-tanda yang anda perlu perhatikan ππ»
βSembelit
βMulut berbau
βAngin susah keluar
βBadan letih
βSakit kepala
Jika ada tanda-tanda ini bermakna anda perlu detox π¨π¨
Macam mana nak buat? Jangan risau, kami ada NUTRELLE EXTRA
Nutrelle Extra merupakan minuman fiber yang berperisa epal hijau ini dapat membantu detoksifaksi badan semudah ABC. Hanya dengan 1 sachet Nutrelle Extra, anda akan dapat rasai kesan seawal 8 jam pengambilan. Best ke best?? π
Jom segera dapatkan Nutrelle Extra di www.wasap.my/60128569792/nutrelle
untuk kekal sihat secara dalaman.
https://nutrelleextra.com/
17/08/2022
Siapa dekat sini mengalami kolesterol tinggi? ππ»ββοΈππ»ββοΈ
Sehingga hari ini, masalah kolesterol tinggi telah menyebabkan lebih dari 2.6 juta kematian di seluruh dunia. Berdasarkan Tinjauan Kebangsaan Kesihatan dan Morbiditi 2019 p**a , sekitar 8 juta rakyat Malaysia mempunyai paras kolesterol yang tinggi!
Kebiasaannya, ramai yang menyalahkan makanan sebagai punca kenaikan tahap kolesterol. Kalau anda nak tahu, hanya 25% kolesterol akan diserap daripada makanan, dan 75% lagi akan dihasilkan secara semula jadi oleh hati. Penghasilan kolesterol jahat juga akan menjadi semakin banyak apabila keradangan kronik berlaku di dalam badan.
Namun, ini bukan bermaksud anda boleh makan secara bebas. Kalau nak turunkan kolesterol, kena lah jaga makanan yang boleh sebabkan keradangan seperti gula, karbohidrat terproses dan lemak trans yang banyak didapati di dalam makanan moden. Pastikan juga anda mengambil buahan dan sayuran yang mencukupi untuk memanfaatkan kesan anti-radangnya.
Kalau nak mudah, amalkan je Phytax, manfaat antioksidan dan anti-radang daripada gabungan 12 jenis tumbuhan semula jadi. Rasa pun lazat!
Dapatkan Phytax sekarang! π
Kes semakin meningkat dan simptom ILI (Influenza-Like-Illness) semakin meluas! Ini bukan masanya untuk anda terus leka ya! Jom sama-sama lindungi diri dan keluarga dengan "vitamin Paknil" ni.
Psstt! Anda dah dapatkan Diffenz? Paknil ada sedikit pesanan untuk anda. Jom dengarkan ππΌ
11/07/2022
DUA SUBVARIAN OMICRON DIKESAN DI MALAYSIA π₯π₯
Anda WAJIB tingkatkan sistem imun, basuh tangan dengan kerap dan pakai pelitup muka di tempat awamβΌοΈ
Berdepan dengan varian-varian baru yang semakin menular, tolong lakukan ujian pengesanan jika mengalami simptom dan wajib kuarantin kendiri jika positif dan dapatkan rawatan jika alami gejala serius.
Jangan lupa untuk terus amalkan Diffenz dan Diffenz Junior untuk meningkatkan perlindungan dari dalaman π€π»
Link : https://www.sinarharian.com.my/ampArticle/206311
06/07/2022
YANG MANA SATU PILIHAN ANDA? π€
Siapa yang taknak buat pilihan terbaik untuk diri sendiri kan?
Pssst! Nak tanya ni. Antara Teh O Ais Limau dalam tin yang kalorinya mencecah 139 kcal dan Teh O Ais Limau + 1 titik Xeero yang kalorinya 0 kcal, mana satu yang anda akan pilih?
0 kcal? Manisnya sama tapi kenapa kalorinya berbeza? Biar betul!
Iyaaa Xeero ni pemanis 3 dalam 1 yang turut mengandungi khasiat vitamin B7 dan kromium picolinate yang dapat membantu anda mengurangkan berat badan.
Best kan? Jom gantikan gula dengan Xeero. Dapatkan di www.wasap.my/60128569792/xeero
dan mulakan cara pemakanan yang sihat hari ini!
Semoga anak-anak kita dilindungi daripada wabak HFMD
Jum sama-sama ikhtiar dengan
24/06/2022
Siapa sini selalu ada masalah sembelit ππ»ββοΈππ»ββοΈ?
Tahukah anda bahawa sembelit ini merupakan *RAJA SEGALA PENYAKIT* π±π±. Ini kerana sembelit ini boleh menyebabkan penyakit-penyakit lain seperti :
π° Migrain
π° Insomnia
π° Angin
π° Masalah kulit, alahan, jerawat
π° Psoriasis
Buntu nak cari solusi kepada masalah sembelit? Dah cuba pelbagai cara tapi masih tidak berkesan? π£π£
Jangan risau, kami ada solusinya π₯³π₯³
Jom cuba Nutrelle Extra, minuman fiber yang berperisa epal hijau ini dapat membantu melegakan masalah sembelit yang menghantui anda selama ini, ia juga dapat membersihkan usus anda daripada lendir kotoran dan toksin seawal 8 jam pengambilan.
Jom segera dapatkan Nutrelle Extra di www.wasap.my/60128569792/nutrelle
untuk kekal sihat secara dalaman.
16/06/2022
salam sejahtera.
Terima kasih kerana sentiasa komited dalam berkongsi amalan gaya hidup sihat serta sokongan suplemen terbaik bersama pelanggan anda. Eskayvie sangat menghargai usaha anda yang sentiasa komited dalam membantu masyarakat di luar sana untuk menikmati kehidupan yang lebih baik.
Istimewa untuk pelanggan anda, hanya tambah RM15(MY)/ RM18(SG) bagi setiap promo di bawah untuk dapatkan 1x Tote Bag Limited Edition :
1. 6x Diffenz + PERCUMA 1x Nutrelle Extra Trial Pack
2. 2x Diffenz + 2x Diffenz Junior Strawberi + 2x i-Qids + PERCUMA 1x Nutrelle Extra Trial Pack
3. 3x Diffenz Junior Oren + 3x i-Qids + PERCUMA 1x Nutrelle Extra Trial Pack
4. 1x Kombo Phytax + Tambah RM50 dapat 1x Phytax 300ml + 1x Xeero 10ml + PERCUMA 1x Nutrelle Extra Trial Pack
5. 1x Kombo Nutrelle Extra + PERCUMA 1x Afeeya Trial Pack & 1x SHAKER
6. 1x Kombo Redianze Platinum + PERCUMA 1x Nutrelle Extra Trial Pack & 1x SHAKER
Kami pasti, ramai yang menantikan promo best macam ni kan? Kongsikan dengan pelanggan anda. Fahamkan Terma & Syarat dulu ya!
12/06/2022
GEJALA HFMD NAMPAK BERKURANG SELEPAS AMALKAN DIFFENZ JUNIOR SELAMA 2 HARI
Ibu bapa kena alert sekarang ni, jangan tunggu dah kena baru bertindak. Kesian anak-anak tu kalau dah terkena jangkitan.
Lebih baik kita mencegah daripada merawat.
Jum sama-sama kuatkan sistem imun anak-anak dengan β₯οΈ
www.wasap.my/60128569792/diffenzjunior
12/06/2022
KES HFMD CATAT PENINGKATAN 32 KALI GANDA!
07 Jun 2022 - Terdapat peningkatan 32 kali ganda bagi penyakit tangan, kaki dan mulut (HFMD) bagi minggu epidemiologi (ME) 22/2022 pada 4 Jun.
Baca artikel di sini ππ»
https://www.astroawani.com/berita-malaysia/hfmd-kes-meningkat-32-kali-ganda-bagi-me-222022-berbanding-2021-365034
Ini sesuatu yang sangat merisaukan sebab kes HFMD ini semakin hari semakin meningkat! Teruskan usaha untuk berikan yang terbaik untuk anak-anak anda.
Segera dapatkan Diffenz Junior hari ini www.wasap.my/60128569792/diffenzjunior
Sama-sama kita prihatin dan cakna agar anak-anak tidak menderita.
11/06/2022
BACAAN GULA DARAH DAH CANTIK SELEPAS AMALKAN PHYTAX
Siapa sini risau gula dalam darah tu semakin tinggi?
Risau takut Doktor tambah dos ubat? hmm
Bagus sangat kalau mula amalkan
Jum inbox untuk dapatkan Phytax dengan segera!
www.wasap.my/60128569792/phytax
http://nexus.eskayviephytax.com/
Good morning & have a happy weekend everyone βΊοΈ
Click here to claim your Sponsored Listing.
Category
Contact the business
Telephone
Website
Address
Kota Samarahan
94300