KMC Support

KMC Support

Share

Provides support for staff and patients of Kedah Medical Centre.

The aim is to give information about health related issues especially from the psychological or emotional perspectives.

19/03/2024
19/12/2023

Latest Covid 19 guidelines - MOH

13/12/2023

DOWNLOAD BORANG BANTUAN LESEN MEMANDU PERCUMA 2024 SEKARANG ‼️

Program Lesen Memandu Percuma ialah inisiatif bantuan daripada Kementerian Pengangkutan Malaysia (MOT). Bantuan ini akan memperkasa 35,000 rakyat Malaysia yang berkelayakan. Download borang permohonan di bawah sekarang.

Download Borang Bantuan Lesen Memandu Percuma 2024 Di Sini 👇🏻

📌 https://kerajaanonline.com/borang-permohonan-bantuan-lesen-memandu-percuma-2024/

Sila join Channel Telegram Rasmi Info Bantuan Malaysia 2023 : https://t.me/infobantuanmalaysiamadani

14/02/2023

Tanda2 Masalah Kesihatan Mental

Mental Health by KPJ 30/04/2022

Mental Health by KPJ Mental health includes our emotional, psychological, and social well-being. It has the ability to affect our daily living, relationships, and physical health.

17/04/2022

Hari ini, 17 April 2022 merupakan Hari Hemofilia.

•Pembekuan darah adalah penting kerana ia mekanisme semula jadi tubuh untuk mencegah atau meminimumkan kehilangan darah di bahagian salur darah yang tercedera atau rosak.

•Bagaimanapun, gangguan pendarahan seperti hemofilia menghalang pembekuan darah berlaku kerana tubuh tidak mempunyai cukup faktor pembeku iaitu sejenis protein dalam darah yang mengawal pendarahan. Penghidap hemofilia akan mengalami pendarahan berlanjutan jika mengalami luka walaupun kecil.

•Pesakit yang didiagnos menghidap penyakit ini, perlu menjalani rawatan sepanjang hayat mereka.
Kaedah yang paling sesuai dan berkesan dalam menangani masalah hemofilia ini ialah dengan rawatan penggantian faktor pembeku darah.

❤️ Sekiranya anda pernah menderma darah, anda mungkin telah menyumbang kepada rawatan pesakit-pesakit Hemofilia. Teruskan sokongan dan sumbangan anda.

ANDA ADALAH WIRA.

COVID-19 | Masyarakat mula bersikap negatif akibat kelesuan pandemik 31/08/2021

Awas kelesuan pandemik

COVID-19 | Masyarakat mula bersikap negatif akibat kelesuan pandemik Biarpun memperketatkan prosedur operasi standard (SOP) bagi mengekang covid-19 adalah langkah baik, namun ia juga perlu dilihat benar-benar langkah terbaik b...

23/08/2021

Ketua Penolong Pengarah Bahagian Kawalan Penyakit Kementerian Kesihatan, Dr. Izzar Anwari Abdul Ghani berkata, individu terlibat disarankan makan di kedai yang mempunyai pengudaraan baik memandangkan varian Delta sedang berlegar-legar di luar sana.

Baca Penuh: https://www.kosmo.com.my/2021/08/22/usah-terlalu-gembira-makan-di-luar

Kosmo Online
t.me/Covid_19Malaysia

Photos from KMC Support's post 08/07/2021

Untuk yg perlukan bantuan...

09/06/2021

Tips semasa bekerja dari rumah

09/06/2021

TIps untuk Petugas Kesihatan

Want your practice to be the top-listed Clinic in Alor Setar?
Click here to claim your Sponsored Listing.

Telephone

Address

PUMPONG
Alor Setar
05250