Physio Etika

Physio Etika

Contact information, map and directions, contact form, opening hours, services, ratings, photos, videos and announcements from Physio Etika, Medical and health, .

Photos from Physio Etika's post 28/10/2022

Photos from Physio Etika's post

06/05/2022
03/05/2022
03/04/2022

03/03/2022

01/03/2022
Photos from Physio Etika's post 24/02/2022

Photos from Physio Etika's post 21/02/2022

18/02/2022

▶️Mobilizimi ne regjionin lumbal

✅Çdo strukturë brenda shtyllës kurrizore lumbale që merr inervim nga sistemi nervor mund të jetë një burim i dhimbjes së shpinës. Kështu, dhimbja e shpinës mund të lindë nga çdo ligament, muskul, fascia ose disqe të shtyllës kurrizore !

✅Mobilizimet kryesisht përbëhen nga lëvizje pasive të cilat mund të klasifikohen si fiziologjike qëllimi është të ofrojë lehtësim e dhimbjes dhe të rivendosë lëvizjet funksionale pa dhimbje duke arritur gamën e plotë në nyje

✅Me heqjen e kufizimit me anë të mobilizimit burimi i dhimbjes zvogëlohet dhe pacienti përjeton lehtësim simptomatik

04/02/2022

02/02/2022

29/01/2022

28/01/2022

Terapia e kupave ose e Hixhamës •

•Terapia e kupave është tërheqja e gjakut nga trupi që ka shkaktuar një sëmundje të caktuar ose mundë të shkaktojnë sëmundje në të ardhmen për shkak të akumulimit dhe mbushjes së tij me përzierje të dëmshme.

• Përfitimet nga aplikimi i Hixhamës :
1️⃣ Lehtëson dhimbjet trupore.
2️⃣ Përmirson problemet me sistemin tretës.
3️⃣ Detoksifikon trupin.
4️⃣ Menjanon lodhjen.
5️⃣ Lehtëson gjendjen depresive.
6️⃣ Lufton infeksione të shumta të likurës.
7️⃣ Permirson qarkullimin e gjakut dhe limfës.
8️⃣ Balancon metabolizmin.
9️⃣ Trajton gjendje të energjisë negative në trup.
🔟 Ndihmon në problemet uro-gjenitale.

27/01/2022

Rehabilitimi Postoperativ tek endoproteza totale e kerdhokulles!

23/01/2022

▶️Distruzion T/C Shkalla e II ( mesatare)
▶️Qarje complete e lig. Ant talo-fib
▶️ Qarje parciale e lig kalkaneo-fibular
-Edema difuze

07/01/2022

31/12/2021

Paciente te nderuar, ju falenderoj qe ndate besimin tuaj me Fizioterapine " Etika" .

Viti 2021 ishte i mbushur me sfida te ndryshme si per ju ashtu edhe per vete ne, por se bashku i tejkaluam keto veshtiresi.

Tani jemi drejt nje viti te ri, shpresojm qe sfidat per ne te behen çdo dite e me te lehta, duke vazhduar me besimin e njejte se bashku.

Keshtu, ju deshiroj shendet te gjitheve, dhe gezuar per nje vite te mbare.

Sinqerisht
Endrit Memeti

10/12/2021

▶️Trajtimi postoperativ i frakturës multifragmetare së Tibisë dhe fibulës.

▶️ Frakturat e tibisë zakonisht shoqërohen me thyerje të kockës fibulare, sepse forca transmetohet përgjatë membranës ndërkockore të fibulës.
Lëkura dhe indi nënlëkuror janë shumë të hollë në pjesën e përparme dhe mediale të tibisë dhe si rezultat i kësaj, një numër i madh i frakturave të hapura janë të zakonshme!

▶️Trajtimi Postoperativ perfshin!

✅Amplitudën e lëvizshmëris(AEL).
✅Zgjatjen e indeve të buta.
✅Përmisimin e qarkullimit te gjakut.
✅Forcim Muskular.
✅Rritja e Qëndrushmëris Muskulare.
✅Fleksibilitet.
✅Stabilitet i nyjes së atakuar.

08/12/2021

▫️Dg:Teniser Elbow

▫️Trajtimi i bërrlylit të teniserit (lateral epicondylitis) përmes ultratingulli terapeutik.

Photos from Physio Etika's post 03/12/2021

Photos from Physio Etika's post 29/11/2021

Photos from Physio Etika's post

Photos from Physio Etika's post 27/11/2021

▫️Pressotherapy 3in1

Përdoret në të njëjtën kohë për të gjitha pjesët e trupit. Me 24 dhoma ajri dhe me 3 programe të ndryshme.

◽️Pressotherapy stimulon muskujt , eleminon lodhjen dhe ndihmon në rikuperimin pas ushtrimeve dhe pas ekuilibrimit afatgjatë.
◽️Aktivizon vendet ku ka tensione muskulare.
◽️Zvoglon depozitat e yndyres në kofshë , ijë dhe bel.
◽️Rekomandohet për celulitë , obezitetin , peshën dhe lodhjen e këmbëve për shkak të uljes së qarkullimit të gjakut dhe edemes së gjymtyrëve.- Magjistralja Gjilan-Ferizaj kilometri i 10-të!

20/11/2021

🍀Hixhame - Terapia me kupa
Hixhame apo e njohur ndryshe si terapia me kupa bëhet përmes tërheqjes së gjakut të akumuluar nga qeliza të vdekura, duke pastruar gjakun e më pas duke i zëvendësuar me qeliza gjaku të reja.

Ditët e Hixhames për muajin Nëntor 2021!
22.11.2021 (e Hënë)
24.11.2021 (e Mërkurë)
26.11.2021 (e Premte)

••KËSHILLA PËR PACIENTIN PARA HIXHAMES••
🚿Ju lutem, pastrohuni para se të vini për t’u trajtuar
🥪Mos hani asgjë për rreth 2 orë para trajtimit
🥤Pini shumë lëngje – uji është pija më e mirë

🍀 Efektet e Hixhames dhe dobitë e saj 🍀
•Hixhama e largon plotësisht apo e redukton dhembjen migrenoze deri në 80%.
•Largon stresin.
•Largon depresionin, anksiozitetin, nervozën.
•Largon toksinat.
•Forcon imunitetin e përgjithshëm të trupit.
•Rregullon problemet e gjumit si pagjumësinë.
•Vepron për harmonizimin psikologjik.
•Rritë qarkullimin lokal të gjakut.
•Rregullon energjinë elektromagnetike,
•Balancon funksionon e organeve.
•Stabilizon inflamacionet.

❗️Nuk ka efekte anësore❗️

📞Na Kontaktoni për rezervime dhe për të marë informacionin e duhur : 📞 +383 45 546 929

Photos from Physio Etika's post 19/11/2021

Photos from Physio Etika's post

Photos from Physio Etika's post 16/11/2021

✅Trjatimi i muskujve paravertebral Thoraco—Lumbal permes manual terapis!

✅Efektet pozitive:

▶️lirimi i spazmit muskular
▶️rikthimi i qarkullimit te gjakit
▶️ndalim i dhimbjë
▶️kthmi i elasticitetit

11/11/2021
Photos from Physio Etika's post 10/11/2021

Take care of your body ☺️🏃‍♂️🏃‍♀️

Photos from Physio Etika's post 09/11/2021

The only way to do great work is to love what you do!

03/11/2021

#presotherapy #

14/09/2021

31/08/2021

• Rritja e kontrollit neuromoskular pas distorzionit të ligamentit talofibular anterior 🚶‍♂️

09/07/2021

Pozitë e hapur për asistente të fizoterapisë dhe praktikante të fizoterapisë me orarë të plot.
Klinika për terapi fizikale dhe rehabilitim ‘Physio Etika’ fton te gjithë të interesuarit që të aplikojnë për pozitat e hapura si "Asistente" te fizoterapis dhe "Praktikante" të fizoterapis.
Aplikuesit per asistentë te fizoterapisë duhet te ketë:
1.Licenc pune valide.
2.Aftësi të mira komunikimi
3.Përvoj pune
Të interesuarit mund të dërgojn cv përmes : email:[email protected]
Nr tel: +38345546929
Fb: Physio etika
Ing: physio_etika

26/06/2021

•Terapia e kupave ose e Hixhamës •

•Terapia e kupave është tërheqja e gjakut nga trupi që ka shkaktuar një sëmundje të caktuar ose mundë të shkaktojnë sëmundje në të ardhmen për shkak të akumulimit dhe mbushjes së tij me përzierje të dëmshme.

• Përfitimet nga aplikimi i Hixhamës :
1️⃣ Lehtëson dhimbjet trupore.
2️⃣ Përmirson problemet me sistemin tretës.
3️⃣ Detoksifikon trupin.
4️⃣ Menjanon lodhjen.
5️⃣ Lehtëson gjendjen depresive.
6️⃣ Lufton infeksione të shumta të likurës.
7️⃣ Permirson qarkullimin e gjakut dhe limfës.
8️⃣ Balancon metabolizmin.
9️⃣ Trajton gjendje të energjisë negative në trup.
🔟 Ndihmon në problemet uro-gjenitale.

‼️Terminet e obliguara ‼️

30/05/2021

▪️ Trajtimi i FASCITIT PLANTAR përmes ultratingullit terapeutik .◻️ ◽️ Maxhistralja Gjilan - Ferizaj , kilometri 10-të (fsh. Budrikë e eperme)

20/05/2021

▪️The only way to do great work is to love what you do.▫️Magjistralja Gjilan-Ferizaj , kilometri 10-

17/05/2021

▪️ Manipulimi i shtylles kurrizore ne regjionin torakal !▫️Magjistralja Gjilan-Ferizaj , kilometri 10-

01/05/2021

▪️Presotherapy - një teknik që aplikohet për masazhin trupor përmes presionit të ajrit dhe ngrohjes duke mundësuar rigjenerimin më të shpejt muskular!
▫️Magjistralija Gjilan-Ferizaj , kilometri 10-të.

29/04/2021

•Terapia e kupave ose e Hixhamës •

•Terapia e kupave është tërheqja e gjakut nga trupi që ka shkaktuar një sëmundje të caktuar ose mundë të shkaktojnë sëmundje në të ardhmen për shkak të akumulimit dhe mbushjes së tij me përzierje të dëmshme.

• Përfitimet nga aplikimi i Hixhamës :
1️⃣ Lehtëson dhimbjet trupore.
2️⃣ Përmirson problemet me sistemin tretës.
3️⃣ Detoksifikon trupin.
4️⃣ Menjanon lodhjen.
5️⃣ Lehtëson gjendjen depresive.
6️⃣ Lufton infeksione të shumta të likurës.
7️⃣ Permirson qarkullimin e gjakut dhe limfës.
8️⃣ Balancon metabolizmin.
9️⃣ Trajton gjendje të energjisë negative në trup.
🔟 Ndihmon në problemet uro-gjenitale.

15/04/2021

▪️Aplikimi Cupping Massage tek problemet Osteomuskulare në regjionin e boshtit kurrizor.

◽️Kjo metodë përdoret për të rritur hapsirën mes lëkures dhe fascias, dhe gjithashtu rregullon sistemin limfatik të gjakut i ardhur si pasojë e hiperaktivitetit.

◽️ Maxhistralja Gjilan - Ferizaj , kilometri 10-të (fsh. Budrikë e eperme)

30/03/2021

•Terapia e kupave ose e Hixhamës •

•Terapia e kupave është tërheqja e gjakut nga trupi që ka shkaktuar një sëmundje të caktuar ose mundë të shkaktojnë sëmundje në të ardhmen për shkak të akumulimit dhe mbushjes së tij me përzierje të dëmshme.

• Përfitimet nga aplikimi i Hixhamës :
1️⃣ Lehtëson dhimbjet trupore.
2️⃣ Përmirson problemet me sistemin tretës.
3️⃣ Detoksifikon trupin.
4️⃣ Menjanon lodhjen.
5️⃣ Lehtëson gjendjen depresive.
6️⃣ Lufton infeksione të shumta të likurës.
7️⃣ Permirson qarkullimin e gjakut dhe limfës.
8️⃣ Balancon metabolizmin.
9️⃣ Trajton gjendje të energjisë negative në trup.
🔟 Ndihmon në problemet uro-gjenitale.

Videos (show all)

#lumbal #manipolation #criopractic #mobilization #backpain #physiotherapy #physioetika
▶️Mobilizimi ne regjionin  lumbal ✅Çdo strukturë brenda shtyllës kurrizore lumbale që merr inervim nga sistemi nervor mu...
▶️Trajtimi postoperativ i frakturës multifragmetare së Tibisë dhe fibulës.▶️ Frakturat e tibisë zakonisht shoqërohen me ...
▫️Dg:Teniser Elbow▫️Trajtimi i bërrlylit  të teniserit (lateral epicondylitis) përmes ultratingulli  terapeutik.
• Rritja e  kontrollit neuromoskular pas distorzionit të ligamentit talofibular anterior 🚶‍♂️
▪️ Trajtimi i FASCITIT PLANTAR përmes ultratingullit terapeutik . #medicine #physiotherapy #fasciteplantar #health #heal...
▪️The only way to do great work is to love what you do.#injuryprevention #hamstring #footballfit #footballmedicine #spor...
▪️ Manipulimi i shtylles kurrizore ne regjionin torakal !#thoracalis #chriopractic #fizio #manualtherapy #electrotherapy...
▪️Presotherapy - një teknik që aplikohet për masazhin trupor përmes presionit të ajrit dhe ngrohjes duke mundësuar rigje...
▪️Aplikimi Cupping Massage tek problemet Osteomuskulare në regjionin e boshtit kurrizor.◽️Kjo metodë përdoret për të rri...

Telephone

Website

Opening Hours

Monday 09:00 - 18:00
Tuesday 09:00 - 18:00
Wednesday 09:00 - 18:00
Thursday 09:00 - 18:00
Friday 09:00 - 18:00
Saturday 09:00 - 18:00