Consulate General of Greece in Jerusalem
Nearby government services
King George
Agron Street
Kiriat Ben-Gurion
בית היוצר
Comments
The colours of the Greek flag illuminate the Holy Monastery of the Sacred Cross in Jerusalem for the bicentennial anniversary of the Greek Revolution
Consulate General of Greece in Jerusalem
🇬🇷📖The Consulate General of Greece in Jerusalem honours this year’s International Greek Language Day celebrations with a series of videos of residents of Jerusalem reciting Greek literature about the city in Greek, filmed in some of the city's most iconic locations.
Επισκεφτείτε τη σελίδα του Προξενείου στο Facebook για να δείτε τα βίντεο
Visit their page to follow the series ⤵️
Consulate General of Greece in Jerusalem
Official page of the Consulate General of Greece in Jerusalem
For Consular Affairs and appointments please call: +972 2 5828316, or email: [email protected]

Συμμετοχή του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων στην Χριστουγεννιάτικη Αγορά που διοργανώθηκε από το Δήμο της Βηθλεέμ στην Πόλη της του Χριστού Γεννήσεως
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα, συμμετείχε, όπως και κάθε χρόνο, στην χριστουγεννιάτικη αγορά που διοργανώνεται από το Δήμο της Βηθλεέμ προς ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στην πόλη της του Χριστού Γεννήσεως, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στην πλατεία της Φάτνης (Manger Square), απέναντι από τη Βασιλική της Γεννήσεως, με περίπτερο όπου διετέθησαν ελληνικά παραδοσιακά γλυκά και διενεμήθη ενημερωτικό υλικό για τη χώρα μας.
Στη διάρκεια της εκδήλωσης ο καθηγητής κ. Νίκος Μιχαηλίδης έπαιξε ποντιακή λύρα με τη συνοδεία της σύζυγο του κας Βίκυ Χιουρέα στα κρουστά, των υπηρετούντων στην Αρχή μας, των μελών των οικογενειών τους και εδώ διαβιούντων Ελλήνων, επενδύοντας μουσικά την εκδήλωση με κάλαντα της Πατρίδας μας και τραγούδια της παράδοσης μας.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται σε όλους όσοι συνέβαλαν στην επιτυχή συμμετοχή μας στην εκδήλωση αυτή και ιδιαίτερα στον καθηγητή κ. Νίκο Μιχαηλίδη και στη σύζυγο του κα Βίκυ Χιουρέα

Παρασκευή χριστουγεννιάτικων γλυκών στο αρτοποιείο του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. από το Προσωπικό του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων, μέλη των οικογενειών μας και προσκυνητές από την Πατρίδα μας.
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα, θα συμμετάσχει, όπως και κάθε χρόνο, στην χριστουγεννιάτικη αγορά που διοργανώνεται από το Δήμο της Βηθλεέμ προς ενίσχυση φιλανθρωπικών ιδρυμάτων στην πόλη της του Χριστού Γεννήσεως, την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022, στην πλατεία της Φάτνης (Manger Square), απέναντι από τη Βασιλική της Γεννήσεως, από τις 11 π.μ. μέχρι τις 4 μ.μ, όπου θα διατεθούν ελληνικά παραδοσιακά γλυκά.
Θερμές ευχαριστίες απευθύνονται στην Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλο Γ΄ για την ευλογία του, στην Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Παναγιάς Σειντανάγια, αδελφή Σεραφείμα, για την πολύτιμη βοήθεια της και στους εδώ υπηρετούντες συναδέλφους και τα μέλη των οικογενειών τους για την εθελοντική συμβολή τους......................................................................................................................
Preparation of Christmas sweets in the bakery of the Greek Orthodox Patriarchate of Jerusalem, by the Staff of the Consulate General of Greece, members of our families and pilgrims from Greece.
The Consulate General of Greece in Jerusalem will participate, as every year, in the Christmas market organized by the Municipality of Bethlehem in support of charitable foundations of the city of Christ’s Nativity, on Sunday, the 27th of November, 2022, at Manger Square, opposite the Basilica of the Nativity, from 11 a.m. to 4 p.m., where Greek traditional sweets will be available.
Warm thanks are addressed to His Beatitude the Greek Orthodox Patriarch of Jerusalem, Theophilos III, for his blessing, to the Abbess of the Holy Monastery of Panagia Seidanaya, Sister Seraphima, for her valuable help and to the Staff of this Consulate General and their families for their voluntary contribution.

Κατάθεση Στεφάνου από τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα, στο Κοινοπολιτειακό Στρατιωτικό Κοιμητήριο των Ιεροσολύμων, στο Όρος Scopus (12.11.22), για να τιμηθεί η Ημέρα Μνήμης της λήξης του Α' Παγκοσμίου Πολέμου.
Στα Κοινοπολιτειακά Στρατιωτικά Κοιμητήρια στη Χάιφα (Khayat Beach), στη Ρέμλη και στην Πόλη της Γάζα βρίσκονται οι τάφοι 80 Ελλήνων Στρατιωτικών και Ελλήνων που κατετάγησαν στο Βρετανικό Στρατό, οι οποίοι έπεσαν υπέρ Πατρίδος, κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου "τοις Κείνων Ρήμασι Πειθόμενοι"........................................
Wreath laying by the Consul General of Greece in Jerusalem, at the Commonwealth War Cemetery of Jerusalem, on Mount Scopus (12.11.22), to commemorate the Remembrance Day for the end of the First World War.
In the Commonwealth War Cemeteries in Haifa (Khayat Beach), Ramla and Gaza City are the graves of 80 Greek Armed Forces Personnel and Greeks who fought with the British Army and fell for their homeland, during World War II.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας συμμετέχει στην Εβδομάδα Μεσογειακού Κινηματογράφου, που διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Ισπανικού Γενικού Προξενείου στα Ιεροσόλυμα, με το ντοκιμαντέρ "Γιώργος Σεφέρης: Ημερολόγια Καταστρώματος", παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου (στην ελληνική με υποτιτλισμό στην αγγλική). Το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί στην Πατριαρχική Σχολή της Αγίας Σιών και στις πόλεις Ραμάλα και Νάμπλους. Για τις μέρες και ώρες των προβολών παραπέμπουμε στο πρόγραμμα που επισυνάπτεται στην παρούσα ανάρτηση.

Photos from Jerusalem-Patriarchate's post

Photos from Jerusalem-Patriarchate's post

Photos from Jerusalem-Patriarchate's post

Μήνυμα του Υφυπουργού Εξωτερικών κ. Ανδρέα Κατσανιώτη για την Εθνική Επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Ανακοίνωση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος συμμετείχε και φέτος εθελοντικά στη μακραίωνη εδώ παράδοση συλλογής ελαιοκάρπου στην Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας του καθ' ημάς Πατριαρχείου στη Βηθανία, όπου βρίσκεται το πρώτο μνήμα του Λαζάρου.
Ευχαριστούμε την ΑΘΜ τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την ευλογία του, τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμαδρίτη Επιφάνιο, την Ηγουμένη Γερόντισσα Ευπραξία και τις Μοναχές που διακονούν το Προσκύνημα αυτό, για την απαράμιλλη φιλοξενία τους και την ευκαιρία που μας έδωσαν να συνδράμουμε το έργο τους.
Ευχαριστίες απευθύνονται, επίσης, στον Επικεφαλής του Γραφείου Αντιπροσώπευσης της Αργεντινής στη Ραμάλλα στην οικογένεια του, στο προσωπικό της Αρχής μας και τα μέλη των οικογενειών τους και στους Έλληνες που διαβιούν εδώ ή υπηρετούν σε Διεθνείς Οργανισμούς, οι οποίοι εθελοντικά συμμετείχαν στο έργο αυτό.

Το Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων συμμετείχε στο European Food Day που διοργανώθηκε στη Ραμάλα, την Παρασκευή, 7 Οκτωβρίου 2022. από την αντιπροσωπεία της ΕΕ. Ευχαριστούμε θερμά όλα τα μέλη του προσωπικού μας, τα μέλη των οικογενειών τους και τους εθελοντές φίλους της Ελλάδας που συνέβαλαν στην επιτυχή εκπροσώπηση της Αρχής μας.

Αναζητήσεις συγγενών προσφύγων, Ελλήνων της Μικράς Ασίας, μέσω του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων και αρωγή προς αυτούς.
Η αλληλογραφία που, ενδεικτικά, αναρτάται σήμερα αφορά την περίπτωση του Αχιλλέα Μουταφίδη Γραμματέως του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, ο οποίος με την από 8/21 Νοεμβρίου 1922 επιστολή του προς τον Γενικό Πρόξενο της Ελλάδας στα Ιεροσόλυμα κ. Δημήτριο Μπενετάτο αιτείται όπως αποσταλεί, μέσω του Γενικού Προξενείου, επιταγή έξι αγγλικών λιρών και επιστολή του προς τη συγγενή του Γιαννούλα Μουτάφογλου, πρόσφυγα από την κοινότητα Βίγα, πλησίον Προποντίδος, η οποία, όπως και οι υπόλοιποι πρόσφυγες, κατάφεραν να φτάσουν, στη Δυτική Θράκη, «εν απεριγράπτω αθλιεστάτη καταστάσει, γυμνοί και τετραχηλισμένοι … », ως αναφέρεται στην επιστολή. Η κα Μουτάφογλου νοσηλεύτηκε, επί μακρόν, ως προκύπτει, από την αλληλογραφία, στο Δημοτικό Νοσοκομείο της Κομοτηνής, μέχρι να ανακτήσει τις δυνάμεις της.
Το αίτημα αυτό διεβιβάσθη αυθημερόν από το Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων, προς τη Νομαρχία Ροδόπης, μέσω της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Εξωτερικών.
Ο Νομάρχης Ροδόπης, με έγγραφό του, από 17 Ιανουαρίου 1923, επισυνάπτει την απόδειξη παραλαβής από τη Γιαννούλα Μουτάφογλου του ανωτέρω ποσού καθώς και επιστολής εξ Ιεροσολύμων.

Στο πλαίσιο υπόμνησης της συμπλήρωσης εκατονταετίας από την Μικρασιατική Καταστροφή, η Αρχή μας εκκινεί σειρά αναρτήσεων με υλικό εκ του παρ'ημίν τηρούμενου Ιστορικού Αρχείου, σχετικά με τη συνεισφορά του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων και Κρατικών Υπηρεσιών της Πατρίδας μας στην ανακούφιση του Μικρασιατικού Ελληνισμού που βρήκε καταφύγιο, προσωρινό ή μόνιμο, στην Αγία Γη.
Αρχή γίνεται με την αλληλογραφία σχετικά με την αίτηση πολιτογράφησης του Στρατιώτη (ΠΖ) Παναγιώτη Σμυρλόγλου (κλάσεως 1911), με καταγωγή από το Αξάριον, ο οποίος υπηρέτησε στον Ελληνικό Στρατό στη Μικρά Ασία (56ο ανεξάρτητο Σύνταγμα Πεζικού και 1ο Έμπεδο Σύνταγμα Εκπαιδεύσεως), συλληφθείς αιχμάλωτος στη διάρκεια της υποχωρήσεως του Ελληνικού Στρατού.
Ο εν λόγω Στρατιώτης, αφού δραπέτευσε από στρατόπεδο αιχμαλώτων, με τη βοήθεια Αμερικανών, κρυπτόμενος για δύο εβδομάδες σε οικία παραπλεύρως Αμερικανικού Προξενείου Σμύρνης, επιβιβάστηκε ως λαθρεπιβάτης στο Γαλλικό Ατμόπλοιο Pierre Loti και αφίχθη στη Βηρυτό, φιλοξενηθείς από ομογενείς, με τη βοήθεια των οποίων μετέβη στα Ιεροσόλυμα περί τα μέσα του 1923.
Κατόπιν αιτήματος του τότε Γενικού Προξένου Δημητρίου Μπενετάτου, ο Παναγιώτης Σμυρλόγλου πολιτογραφήθηκε ως Ελλην πολίτης εγγραφείς στο Δημοτολόγιο Δήμου Λαρίσης (λόγω υπηρεσίας του στο 56ο Σύνταγμα) με βάση τις προβλέψεις του από 19.10.1922 εκτάκτου Νομοθετικού Διατάγματος περί πολιτογραφήσεως των προσφύγων γεννηθέντων από 1890, έχοντας εκπληρώσει,,τις στρατιωτικές του Υποχρεώσεις προς την Πατρίδα.

JOB VACANCY AT THE CONSULATE GENERAL OF GREECE IN JERUSALEM -

Statement by the Ministry of Foreign Affairs regarding the situation in the Christian Quarter of the Old City of Jerusalem (09.06.2022) - Announcements - Statements - Speeches
Statement by the Ministry of Foreign Affairs regarding the situation in the Christian Quarter of the Old City of Jerusalem (09.06.2022) - Announcements - Statements - Speeches Statement by the Ministry of Foreign Affairs regarding the situation in the Christian Quarter of the Old City of Jerusalem (09.06.2022) Announcements - Statements - Speeches Current Affairs

Τελετη αποφοιτησης σε Πατριαρχικη Σχολή του Χωριου των Ποιμενων του Ελληνορθοδοξου Πατριαρχειου Ιεροσολύμων. Αποφοίτησαν 23 μαθητές και μαθήτριες. Σε αυτή την Πατριαρχικη Σχολή διδάσκεται η ελληνική ως δεύτερη ξένη γλώσσα. Ευχαριστουμε θερμότατα την Εφορια Εκπαιδευτηριων του Πατριαρχειου Ιεροσολύμων, το Διευθυντή και τους μαθητές που μας έδωσαν την ευκαιρία να μοιραστούμε τη χαρά και την υπερηφάνεια τους για τη σχολική τους Μονάδα. Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στους μαθητές του Τμήματος Ελληνικης Γλώσσας που παιανισαν τον Εθνικό μας Ύμνο.

Γιώργος Σεφέρης: ...τα βαθιά κοιτάσματα της μνήμης...
Φωτογραφίες από τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην πόλη Τουλκάρεμ πλησίον της Nablus (βυζαντινής Νεαπόλεως) ο οποίος δομήθηκε το 1830.
O Ιερός Ναός αυτός ανακαινίσθηκε και αγιογραφήθηκε το 1943 με μέριμνα Αξιωματικών και Οπλιτών των Ενόπλων Δυνάμεων της Ελεύθερης Ελλάδος (ΙΙα Ταξιαρχίας του Ελληνικού Στρατού στη Μ. Ανατολή). Ευχαριστούμε τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Λεόντιο για τη συνδρομή του.

Το απόγευμα της Πέμπτης 24 Μαρτίου 2022 πραγματοποιήθηκε σχολικός εορτασμός, επί τη ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, στην Πατριαρχική Σχολή της Αγίας Σιών. Στον εορτασμό παρευρέθησαν η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, μέλη της Αγιοταφικής Αδελφότητας και το προσωπικό της Αρχής μας.
https://www.facebook.com/JerusalemPatriarchate/photos/pcb.10160972887994796/10160972884044796

Την Πέμπτη, 24 Μαρτίου 2022, τελέστηκε στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως Δοξολογία με την ευκαιρία της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821. Της Δοξολογίας προεξήρχε η Α.Θ.Μ. ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων κ.κ. Θεόφιλος, παρούσης σύσσωμης της Αρχής μας. Ακολούθησε επίσημος εορτασμός στο Ελληνοορθόδοξο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.

ΜΗΝΥΜΑ
ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΟΠΟΥΛΟΥ
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΔΗΜΟ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ
ΜΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ
Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
Ελληνίδες και Έλληνες του εξωτερικού,
To 2021 γιορτάσαμε με πανηγυρικό τρόπο τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και την αφετηρία της δημιουργίας του σύγχρονου ελληνικού κράτους. Χάρη στις εκδηλώσεις που διοργανώθηκαν σε όλον τον κόσμο, με τη συμμετοχή του απόδημου ελληνισμού, το οικουμενικό μήνυμα της Επανάστασης έλαμψε παντού και στάθηκε αφορμή για την ενθύμηση του εθνικού παρελθόντος και τον στοχασμό για το κοινό μας μέλλον.
Η επιρροή των Ελλήνων της διασποράς στην επίτευξη της απελευθέρωσης του ελληνικού έθνους από τη μακρόχρονη τυραννία του οθωμανικού ζυγού υπήρξε καθοριστική. Η συνάντηση των νεωτερικών ιδεών του Διαφωτισμού και της επαναστατικής ορμής οδήγησε στην Ελληνική Παλιγγενεσία, ως ιδανικό εθνικής απελευθέρωσης και κυριαρχίας. Ενάντια στον συσχετισμό της δύναμης και στις βεβαιότητες της εποχής, ο ελληνισμός αναζήτησε, σχεδίασε και εκπλήρωσε το δικό του πεπρωμένο.
Η Ομογένεια «κυοφόρησε» σε μεγάλο βαθμό την Επανάσταση του 1821. Εμβληματικές μορφές του πνεύματος, όπως ο Ρήγας Φεραίος και ο Αδαμάντιος Κοραής, αφύπνισαν και συνένωσαν με τις ιδέες και το παράδειγμά τους τις δυνάμεις ενός υπόδουλου λαού. Οικονομικά δραστήριοι απόδημοι Έλληνες, όπως οι Ξάνθος, Σκουφάς και Τσακάλωφ, με την ίδρυση της Φιλικής Εταιρείας και με σύνθημα το «ελευθερία ή θάνατος», συνεισέφεραν όχι μόνο στην υλική διάσταση του Αγώνα, αλλά και στην εμπέδωση ενός κοινού, εθνικού οράματος και προσανατολισμού.
Σε Ευρώπη και Αμερική, φιλέλληνες εξέδιδαν έντυπα, έγραφαν άρθρα, λογοτεχνούσαν, ζωγράφιζαν, διακινούσαν ιδέες για ελευθερία, μιλούσαν στα Κοινοβούλια και στην κοινή γνώμη των χωρών τους για τη σκλαβωμένη γη, κοιτίδα του αρχαίου ελληνικού, αλλά και του ευρωπαϊκού πολιτισμού. Υπόδουλος λαός, Εκκλησία, Ομογένεια και φιλέλληνες συναντήθηκαν στην ύψιστη στιγμή για το Έθνος, ύψωσαν ανάστημα έναντι ενός υπέρτερου εχθρού και αξιώθηκαν μια λαμπρή θέση στην Ιστορία. Επιδόθηκαν σε έναν ιερό αγώνα που σφραγίστηκε από μικρές και μεγάλες νίκες, από μικρές και μεγάλες θυσίες, από πράξεις ηρωισμού και αυταπάρνησης, από στιγμές ανυπέρβλητου μεγαλείου, όπως αυτές στο Ζάλογγο, στο Κούγκι, στο Μεσολόγγι.
Ο ένδοξος αγώνας των Ελλήνων συνιστά τη διαρκή υπόμνηση της αξίας της ενότητας και της σύμπνοιας του έθνους μας, η οποία ξεπερνά τα σύνορά μας και εκτείνεται στη διαχρονία. Η υπεράσπιση της εθνικής κληρονομιάς και κυριαρχίας, των αξιών της Δημοκρατίας και του σεβασμού προς τον άνθρωπο, η προάσπιση του Κράτους Δικαίου, η ειρηνική συνύπαρξη των λαών, η από κοινού επιδίωξη της προόδου, της συνεργασίας και της αλληλεγγύης είναι τα σύγχρονα προτάγματα που οφείλουμε να υπηρετήσουμε, αυτά για τα οποία ως Έλληνες καλούμαστε να δώσουμε τον δικό μας ιερό αγώνα.
Σήμερα, η σκέψη όλων μας είναι στην δοκιμαζόμενη ελληνική ομογένεια της Ουκρανίας, που υφίσταται τα δεινά του πολέμου. Άμαχοι, γυναίκες, παιδιά, ηλικιωμένοι, έχουν εγκλωβιστεί σε πεδία συγκρούσεων, απειλούνται οι ζωές τους, ενώ βλέπουν τον τόπο τους και τις περιουσίες τους να πλήττονται από την πολεμική συμφορά, σκοτώνονται. Οι ομογενείς μας δείχνουν θάρρος ψυχής, που αντλούν από την αγάπη για τον τόπο τους, προσβλέποντας στον όσο το δυνατόν ταχύτερο τερματισμό του πολέμου και την έναρξη μιας νέας ζωής, μέσα από τις στάχτες της καταστροφής. Εύχομαι, πολύ σύντομα, ο εφιάλτης που βιώνουν να αποτελέσει παρελθόν και να συνεχίσουν την ιστορική τους παρουσία στις πατρογονικές τους εστίες στην Ουκρανία. Στην Οδησσό, όπου ωρίμασε η σκέψη του απελευθερωτικού αγώνα και η Φιλική Εταιρεία άναψε το φυτίλι της Επανάστασης, στην ηρωική Μαριούπολη, όπου δημιουργήθηκε και διέπρεψε μια μικρή Ελλάδα της Αζοφικής. Η ελληνική Πολιτεία είναι στο πλευρό τους.
Αγαπητοί μου συμπατριώτες,
Η φετινή επέτειος του 1821, και το ελπιδοφόρο μήνυμα του Ευαγγελισμού, ας επισφραγίσει την ενότητα του οικουμενικού ελληνισμού και ας τον εμπνεύσει στην προσπάθειά του για την προάσπιση και εδραίωση των αξιών του ανθρωπισμού και της ελευθερίας ως απάντηση σε κάθε μορφή βίας.
Χρόνια πολλά σε κάθε απόδημη ελληνική οικογένεια, σε όλες και όλους!

Φύτευση δένδρου στο πλαίσιο εκδήλωσης της εδώ Αντιπροσωπείας ΕΕ και της Γαλλικής Προεδρίας του Συμβουλίου ΕΕ στο Εργοστάσιο Βιολογικής Διαχείρισης Αποβλήτων στη Χεβρώνα.


«Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος»
Στο περιθώριο επίσκεψης κλιμακίου του Γενικού Προξενείου Ιεροσολύμων στην Ιερά Μονή Αγίου Πορφυρίου στην πόλη της Γάζα και στην εκεί λειτουργούσα Πατριαρχική Σχολή, τελέστηκε με πρωτοβουλία της Αρχής μας, τρισάγιο στη μνήμη των οκτώ Ελλήνων, στελεχών του Ελληνικού Στρατού και της Πολεμικής μας Αεροπορίας, που έδωσαν τη ζωή τους στην υπηρεσία της Πατρίδος και ετάφησαν στο Κοινοπολιτειακό στρατιωτικό κοιμητήριο που βρίσκεται εκεί.
Μεταξύ των ετών 1941 – 1944, λειτούργησε εντός της Βρετανικής αεροπορικής βάσης στη Γάζα, Σμήνος Τεχνικής Εκπαίδευσης (Greek Training Flight) της Πολεμικής μας Αεροπορίας στη Μέση Ανατολή (τότε Ε.Β.Α).
Ευχαριστούμε θερμότατα την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την ευλογία του, το Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιβεριάδος και Πατριαρχικό Επίτροπο εν Γάζη κ. Αλέξιο και τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Αμφιλόχιο για την τέλεση του τρισάγιου.

Χιονισμένη μέρα στο Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων
____________________________
Snowy day at the Greek Consulate General in Jerusalem

H ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΔΑΓΓΑΛΑ
Το Προσωπικό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα εκφράζει προς την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα και τη γεραρά Αγιοταφική Αδελφότητα, τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του μακαριστού Αρχιμανδρίτου κυρού Ευσεβίου
------------------------------------------
The Staff of the Consulate General of Greece in Jerusalem expresses to His Beatitude and to the Hagiotaphite Brotherhood its deepest condolences for the loss of the Hagiotaphite Archimandrite Eusevios
https://jerusalem-patriarchate.info/h-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1%ce%b3%ce%b9%ce%bf%cf%84%ce%b1%cf%86%ce%b9%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%b1/
H ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΔΑΓΓΑΛΑ H ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΤΑΦΙΤΟΥ ΑΡΧΙΜΑΝΔΡΙΤΟΥ ΕΥΣΕΒΙΟΥ ΔΑΓΓΑΛΑ

Καλαντα Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς στο Γενικο Προξενειο Ιεροσολύμων
Οι Μαθητές της Πατριαρχικης Σχολής της Αγίας Σιών, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της έλευσης του νέου Ενιαυτού με το Ιουλιανό Ημερολόγιο, έψαλαν κάλαντα από τα Ιεροσόλυμα και διάφορες περιοχές της Ελλάδος και της Κύπρου στο προσωπικό του Γενικου μας Προξενειου. Θερμες ευχαριστίες απευθύνονται στην Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την ευλογία του, στο Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Ματθαίο, Σχολάρχη της Πατριαρχικής Σχολής Αγίας Σιών και στους αγαπητούς μαθητές από την Πατρίδα μας.
----------‐-----------------------------------------------------------------
Christmas and New Year's Carols at the Consulate General in Jerusalem
The Students of the Patriarchal School of Sion, on the occasion of the Christmas celebrations and the New Year in accordance with the Julian Calendar, sang carols from Jerusalem and various regions of Greece and Cyprus to the staff of our Consulate General. We express our warmest thanks to His Beatitude the Patriarch of Jerusalem for his blessing, to Archimandrite Mattheos, Director of the Patriarchal School of Sion, and to the dear students from our Homeland.

Εκδημία τέως Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας Καρόλου Παπούλια - Έκφραση Συλλυπητηρίων - Φέρεται εις γνώσιν ότι έχει ανοιχθεί Βιβλίο Συλλυπητηρίων στην ηλεκτρονική διεύθυνση [email protected] όπου μπορούν να αποσταλούν σχετικά μηνύματα.
Christmas Greetings 2021
Χριστουγεννιάτικο Μήνυμα από το Γενικό Προξενείο Ιεροσολύμων
----------------------------------
Christmas wishes from the Greek Consulate General in Jerusalem

Μήνυμα κας Προέδρου της Δημοκρατίας προς τον Απόδημο Ελληνισμό με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους

Με τις θερμότερες ευχές μας, από την Αγία Γη, όπου έλαβε χώρα το Μέγα Θαύμα της Ενανθρωπήσεως του Κυρίου, για Καλά Χριστούγεννα και μια νέα χρονιά με υγεία και χαρά.
------------------------------------
Our warmest wishes, from the Holy Land, where the Greatest Miracle of the Incarnation took place, for a Merry Christmas and a healthy and joyful New Year.

Photos from Greek Orthodox Nativity Church Bethlehem كنيسة المهد للروم الأرثوذكس's post

H ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ
Το Προσωπικό του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα εκφράζει προς την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα και τη γεραρά Αγιοταφική Αδελφότητα, τη βαθύτατη θλίψη του για την εκδημία του μακαριστού Μητροπολίτου Ἐλευθερουπόλεως κυροῦ Χριστοδούλου https://jerusalem-patriarchate.info/h-%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%83-%ce%ba%cf%85%cf%81%ce%b9%ce%bf%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%ce%b4%ce%b7%ce%bc%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b1%ce%ba%ce%b1%cf%81%ce%b9%cf%83%cf%84%ce%bf%cf%85-%ce%bc%ce%b7/
H ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ H ΠΡΟΣ ΚΥΡΙΟΝ ΕΚΔΗΜΙΑ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΣΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΠΟΛΕΩΣ ΚΥΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ

Συμμετοχή του Γενικού Προξενείου της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα στον Εορτασμό αφής του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στη Βηθλεέμ.
Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα συμμετείχε, το Σάββατο 4.12.2021, στην Κεντρική Οδό του Άστρου της Βηθλεέμ (Star Street), στον εορτασμό της αφής του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στην Πόλη της Γεννήσεως, με περίπτερο που στελεχώθηκε από το Προσωπικό της Αρχής μας και Ελληνίδες εθελόντριες, όπου προσφέρθηκαν παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα που προετοιμάστηκαν από συναδέλφους, με τη συνδρομή της Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Παναγίας Σεϊδανάγια και του αρτοποιείου του Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.
Θερμότατες ευχαριστίες εκφράζονται προς την Αυτού Θειοτάτη Μακαριότητα τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων για την ευλογία του και προς όλους τους συναδέλφους που προσέφεραν, εθελοντικώς, για την επιτυχή παρουσία μας στην εκδήλωση αυτή.
----------------------------------------------------
Participation of the Consulate General of Greece in Jerusalem in the Lighting of the Christmas Tree in Bethlehem.
The Consulate General of Greece in Jerusalem participated, on Saturday 4.12.2021, on the central Star Street of Bethlehem, in the Lighting of the Christmas Tree in the City of Nativity, with a stand staffed by our Consulate's staff and Greek volunteers. Traditional Greek Christmas delicacies, prepared by our colleagues, with the assistance of the Mother Superior of the Holy Monastery of Our Lady of Saidanaya and the bakery of the Greek Orthodox Patriarchate of Jerusalem, were offered. We express our warmest thanks to His Beatitude the Patriarch of Jerusalem for his blessing and to all the colleagues who volunteered and contributed to our successful presence at this event.

Το Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στα Ιεροσόλυμα θα συμμετάσχει στον εορτασμό της αφής του Χριστουγεννιάτικου Δένδρου στη Βηθλεέμ που διοργανώνεται από το Δήμο της Πόλης, με περίπτερο με παραδοσιακά ελληνικά χριστουγεννιάτικα εδέσματα που προετοιμάστηκαν από το Προσωπικό της Αρχής μας, με τη συνδρομή μοναζουσών Ελληνορθοδόξου Πατριαρχείου Ιεροσολύμων, όπως και με προϊόντα της πατρίδας μας, το Σάββατο 4.12.2021, μεταξύ 15.00 και 20.00, στη Star Street της πόλης Βηθλεέμ.
Φωτογραφία: Facebook Δήμου Βηθλεέμ (https://www.facebook.com/bethlehem.municipality)
--------------------------------------
The Consulate General of Greece in Jerusalem participates, this year, in the celebrations of the Christmas Tree Lighting in Bethlehem, organized by its Municipality, with a stand, with traditional Greek Christmas delicacies, prepared by the Consulate's staff and sisters of the Greek Orthodox Patriarchate of Jerusalem, as well as, with traditional products from our homeland, on Saturday 4.12.2021, from 15.00 to 20.00, on Star Street in the City of Bethlehem.
Photo credit: page of the Bethlehem Municipality (https://www.facebook.com/bethlehem.municipality)

Στο πλαίσιο του Μεσογειακού Φεστιβάλ Κινηματογράφου, που διοργανώνεται από το Ισπανικό Γενικό Προξενείο στα Ιεροσόλυμα, το Γενικό μας Προξενείο, συμμετέχει με την προβολή του ντοκιμαντέρ: "Η νύχτα που ο Fernando Pessoa γνώρισε τον Κωνσταντίνο Καβάφη" (στην ελληνική με υποτιτλισμό στην αγγλική), παραγωγής του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, το οποίο θα προβληθεί σε Βηθλεέμ/Beit Sahour, Ραμάλα και πόλη Γάζας.
Παρακαλούμε, όπως οι ενδιαφερόμενοι, ανατρέξουν στο συνημμένο πρόγραμμα, για ώρες και τόπους προβολής...........................................
In the context of the Mediterranean Film Festival, organized by the Spanish Consulate General in Jerusalem, our Consulate General will take part with the screening of the documentary: "The Night Fernando Pessoa Met Konstantine Cavafy" (in Greek with English subtitles), produced by the Hellenic Cinema Center, which will be screened in Bethlehem/ Beit Sahour, Ramallah and Gaza City.
If interested, kindly find the details for the hours/ places of the screening in the attached schedule below.
Videos (show all)
Category
Contact the business
Telephone
Website
Address
Rachel Imenu Str 31
Jerusalem
9108102
Opening Hours
Monday | 09:30 - 16:00 |
Tuesday | 09:30 - 16:00 |
Wednesday | 09:30 - 16:00 |
Thursday | 09:30 - 16:00 |
Friday | 09:30 - 16:00 |
18 Agron Street
Jerusalem
This is the official page of the U.S. Office of Palestinian Affairs in Jerusalem.
בנק ישראל 5, משרד הכלכלה
Jerusalem
הצטרפו לעמוד 'קונים כחול לבן' ועזרו לנו לעודד בחירת מוצ?
5 Rue Paul Emile Botta Jerusalem
Jerusalem
Bienvenue sur la page Facebook officielle du Consulat général de France à Jérusalem. اهلا ?
Jerusalem
ארגון סיוע אזרחי במצבי חרום Community Crisis Aid "Lev Echad" organizes civilian assistance during national crises מעוניינים לתרום לנו? http://bit.ly/LevEchad
שאול אדלר 5
Jerusalem, 95105
מתן שירותים מגוונים לנוער וצעירים בסיכון בירושלים
קלרמון גאנו 3
Jerusalem
המועצה פועלת לקידום נשים במדע ובטכנולוגיה במשרד המדע ו
Jerusalem
Biblical 1 State Solution for Israel & Judea-Samaria w/ Interim Government called the Abrahamic Auth
شارع كليرمون غانو، البناية ج، هكرية همزرحيت
Jerusalem, 9118101
وزارة الأمن الداخلي مسؤولة عن تطبيق القوانين وعن الحفا