Hashem Eisawy
A motivational and positive channel that aims to spread a positive culture and raise awareness of safety culture in society.
30/03/2026
لقيت فيديو على قناة دوتش ڤيلة عن ترحيل البنات دي واتنين كمان من إيزان، من السويد، رغم إن أهلهم عندهم إقامة دايمة هناك وعايشين طول عمرهم هناك وبيتكلموا اللغة السويدي ومندمجين في المجتمع حسب كلامهم
أول مرة أعرف إن السويد فيها قانون إن اللي يكمل ١٨ سنة بيرجع بلده الأصلى حتى لو أهله مقيمين لأن بيعتبروا إن الأهل انتهت مسؤليتهم عن ولادهم خلاص.
البنات مرعوبين، ومضايقين، تحسست شوية من رعبهم، وبعدين تفهمته، طبيعي هم بقالهم طول عمرهم في مكان اتعلقوا بيه وهيبعدوا عن أهلهم
لكن برده والدهم اخطأ في حقهم إنه خلى معندهمش أي صلات بجذورهم
خطأ بحسن نية إنه معتقد إنه طالما حطتهم في أبعد حتة في العالم وأكتر مكان أمان فخلاص كده
لكن الحقيقة الوحيدة إن مفيش أمان مطلق هنا في الحياة
لازم الإنسان يكون مستعد لكل أشكال الحياة
للحفاظ على طاقتك
24/03/2026
عشاء الموت في روما! 🍽️👑.. هل مات الملك فاروق بـ "التخمة" أم بكأس "سم" مخابراتي؟!
في ليلة 18 مارس 1965، وتحديداً الساعة الواحدة والنصف صباحاً، العاصمة الإيطالية روما كانت شاهدة على نهاية واحد من أهم حكام مصر في العصر الحديث. الملك فاروق، اللي كان عمره وقتها 45 سنة بس، بيقع ميت بعد عشاء دسم في مطعم (إيل دي فرانس) الشهير.. ومن اللحظة دي، اتفتح باب لغز محير متقفلش لحد النهاردة: هل الملك مات موتة طبيعية، ولا اتدبرله عملية اغتيال معقدة؟
تعالوا نفتح ملف الساعات الأخيرة في حياة آخر ملوك مصر الفعليين.
الرواية الرسمية بتقول إن الملك فاروق في الليلة دي طلب عشاء يكفي عيلة بحالها! أكل لوحده دستة من المحار، وجراد البحر، وشريحتين لحم عجل، مع بطاطس محمرة، وكمية كبيرة جداً من الكعك المحشي بالمربى والفواكه. بعد الأكلة دي، فاروق حس بضيق شديد في التنفس، وشه أحمر جداً، ومسك حلقه وكأنه بيتخنق. الإسعاف نقلته للمستشفى، بس كان فات الأوان.
الأطباء الإيطاليين وقتها كتبوا في تقريرهم إن النهاية دي طبيعية جداً؛ راجل بدين، بيعاني من ضغط دم مرتفع وضيق في الشرايين، وبياكل الكميات دي.. طبيعي قلبه يقف. وأسرة الملك رفضت تشريح الجثة، يمكن عشان كانوا مستعجلين يرجعوا جثمانه مصر ويدفنوه حسب وصيته.
هنا بقى بيظهر الوجه التاني للقصة. إشاعات قوية جداً طلعت وأكدت إن الملك (اغتيل). أصابع الاتهام كلها شاورت على (إبراهيم البغدادي)، أحد أبرز رجال المخابرات المصرية وقتها (واللي بقى محافظ للقاهرة بعدين).
الإعلامي الراحل محمود فوزي أكد في كتابه (كيف قتلت الملك فاروق؟) إن البغدادي ساب منصبه في أمريكا، وسافر روما، وتنكر في شخصية جرسون يهودي اسمه (أرميندو)، واشتغل لمدة شهر في المطعم اللي فاروق متعود ياكل فيه، وفي الليلة الموعودة، حطله سم قاتل في (كوب عصير جوافة أو برتقال)!
الأميرة فريال (بنت الملك فاروق) طلعت في حوار تلفزيوني وأكدت إن أبوها مات مسموم، وقالت إن السم ده كان عقار خاص بالمخابرات الأمريكية بيوقف القلب فوراً عشان تبان إنها سكتة قلبية طبيعية!
البغدادي لما واجهوه بالكلام ده نفى تماماً، وقال: "فاروق مات موتة طبيعية، ومكنش بيشكل أي خطر على مصر عشان نقتله". وفسر اتهامه بأن بعد نكسة 1967 وتفتيش ملفات المخابرات، لقوا كمية من السموم ناقصة ومجهولة المصدر، فالناس ربطت اختفاء السم ده بموت فاروق ولزقوا التهمة فيه!
حتى بعد موته، فاروق ملقاش راحة. الرئيس جمال عبد الناصر رفض تماماً إن الجثمان يرجع مصر، ولولا إلحاح شديد من الملك فيصل بن عبد العزيز (ملك السعودية)، مكنش فاروق هيدخل مصر. عبد الناصر وافق، بس اشترط إنه ميدفنش في مدافن العائلة (مسجد الرفاعي). وبالفعل، وصل الجثمان بالليل، واندفن في سرية وتكتم شديد في جامع إبراهيم باشا. لحد ما جه الرئيس السادات، وسمح بنقل رفاته تحت حراسة أمنية بالليل، عشان يندفن أخيراً جنب أبوه الملك فؤاد وجده الخديوي إسماعيل في مسجد الرفاعي.
سواء كانت النهاية بسبب عشاء دسم، أو بسبب نقطة سم في كاس عصير.. الملك فاروق رحل وساب وراه لغز كبير وحقبة تاريخية بحالها اتقفلت معاه. والحقيقة الكاملة نامت معاه في قبره، ولا يعلمها إلا الله.
في رأيك، وبعد ما قرأت التفاصيل دي.. هل بتميل لرواية (السم والاغتيال المخابراتي) ولا رواية (الموت الطبيعي بسبب التخمة)؟ 👇👑
"
دعوة لاحترام الوقت
#العراق #مصر
23/03/2026
الدش الساخن مقابل الدش البارد: كيف تختار حسب فسيولوجيا جسمك
درجة حرارة الماء ليست تفصيلًا ثانويًا في روتينك اليومي. في الواقع، إنها تؤثر بشكل مباشر على جهازك العصبي، والدورة الدموية، والاستجابة الهرمونية، وحتى على جودة راحتك. إن فهم كيفية استجابة الجسم للحرارة والبرودة يسمح باستخدام شيء شائع مثل الدش كأداة للعافية الحقيقية.
عندما تتعرض للماء الساخن 🔥، يحدث توسع في الأوعية الدموية: تتوسع الأوعية الدموية، مما يحسن تدفق الدم إلى العضلات والأنسجة. يولد هذا التأثير إحساسًا فوريًا بالاسترخاء، ويقلل من التوتر العضلي، ويعزز إفراز الإندورفين. لهذا السبب، غالبًا ما ترتبط الدشات الساخنة بتقليل التوتر وتحسين النوم. بالإضافة إلى ذلك، تساعد الحرارة في فتح مسام الجلد، مما يسهل التنظيف وإزالة الشوائب المتراكمة.
على المستوى العصبي، ينشط الماء الساخن الجهاز العصبي السمبتاوي، المعروف باسم "وضع الراحة والهضم". وهذا يفسر لماذا بعد الدش الساخن يشعر الجسم بمزيد من الهدوء، مع انخفاض معدل ضربات القلب واستعداد أكبر للراحة.
من ناحية أخرى، يولد التعرض للماء البارد ❄️ تأثيرًا مختلفًا تمامًا. في هذه الحالة، يحدث تضيق في الأوعية الدموية: تنقبض الأوعية الدموية، مما يساعد في تقليل الالتهاب وتحسين العودة الوريدية. هذا المنبه ينشط الجهاز العصبي الودي، مما يزيد من حالة اليقظة والطاقة والتركيز.
يحفز البرد أيضًا إفراز النورأدرينالين، وهو ناقل عصبي مرتبط بالانتباه والتركيز الذهني. بالإضافة إلى ذلك، يمكن أن ينشط الأنسجة الدهنية البنية، التي تشارك في التنظيم الحراري وإنفاق الطاقة. وهذا يفسر لماذا يشعر الكثير من الناس بزيادة فورية في الحيوية بعد الدش البارد.
في السياق الرياضي، يمكن أن تساعد الدشات الباردة أو التباين الحراري في تعافي العضلات عن طريق تقليل الالتهاب وتحسين الدورة الدموية. ومع ذلك، يجب أن يكون استخدامها استراتيجيًا، حيث أن التعرض المفرط يمكن أن يولد ضغطًا إضافيًا إذا لم يكن الجسم معتادًا على ذلك.
✨ المفتاح ليس في اختيار واحدة على الأخرى، بل في فهم متى ولأي غرض نستخدم كل منبه.
🔑 خطة عمل للاستفادة من كليهما
1️⃣ استخدم الماء الساخن ليلاً: مثالي لإرخاء الجسم، وتقليل التوتر، وتحسين جودة النوم.
2️⃣ أدمج الماء البارد صباحاً: يساعد في تنشيط جهازك العصبي وزيادة الطاقة لليوم.
3️⃣ جرب التباين التدريجي: يمكن أن يؤدي التناوب بين درجات الحرارة إلى تعزيز الفوائد الدائرية والتكيفية.
#استرخاء
#طاقة
#عافية
16/03/2026
الطاقة الإيجابية والثقة بالنفس في العمل
I got over 10 reactions on one of my posts last week! Thanks everyone for your support! 🎉
#مصر #إيران #العراق
Click here to claim your Sponsored Listing.
Category
Website
Address
Cairo
11728