Viva Vitrine

Viva Vitrine

Viva Vitrine is een openluchtgalerie waar maandelijks één kunstenaar één werk tentoonstelt. Dit project is een samenwerking van café Verne & vzw Rauwkost.

Alle kunstgenres komen aan bod. Ben jij als kunstenaar geïnteresseerd om een werk tentoon te stellen? Neem dan zeker contact op met vzw Rauwkost via [email protected]!

13/04/2017

Viva Vitrine's cover photo

13/04/2017

SESSIE 13: Inge Deketelaere

Inge haalt haar inspiratie vaak uit de beelden en landschappen die ze tegenkomt onderweg. Op haar dagdagelijkse routes, of op één van haar reizen.We zien telkens een scherp contrast aan het werk tussen de grillige, woeste natuur en de mens die daarin ingrijpt. Deze twee krachten, mens en natuur, voeren een felle visuele strijd op Inges netvlies en op haar doeken. Het gevecht tussen organische natuurvormen en strakke, menselijke lijnen werkt vervreemdend en zorgt voor een onevenwicht dat je uit balans brengt. Het is dit onevenwicht dat Inge fascineert, en dat ze op haar manier in beeld brengt.

26/02/2017

Viva Vitrine's cover photo

26/02/2017

SESSIE 12: Els Lesage

Els Lesage combineert schilderkunst en grafiek. De beeldtaal van haar werk wordt gekenmerkt door elementen die ze haalt uit haar dichte leefomgeving. Het registreren van sporen die menselijke aanwezigheid vervangen en net daardoor afwezigheid benadrukken, is een terugkerend thema in haar werk.

22/01/2017

Viva Vitrine's cover photo

22/01/2017

SESSIE 11: Bart Vinckier

De schilderijen van Bart Vinckier vertrekken meestal van stills uit documentaires. Hij zoekt naar verhalen waar de ‘grote’ geschiedenis het leven van de gewone mens kruist. Tijdens het schilderproces laat hij het bronmateriaal gedeeltelijk los. Op dit punt neemt het schilderen zelf de overhand met volle aandacht voor het kleurgebruik, de toets en de manier waarop de verf zich gedraagt.

07/12/2016

Viva Vitrine's cover photo

07/12/2016

SESSIE 10: (N)ik

(N)ik juwelen probeert elegant te zijn met een vleugje humor. "Meestal combineer ik zilver met vilt, kunststof, verf of andere materialen die op bepaalde momenten mijn pad kruisen en die mij interessant lijken. Mijn ontwerpen, waar kleur een belangrijk deel van is, ontstaan meestal door woordspelingen of door een of ander kronkelend zinnetje in mijn hersenen, en telkens worden die ook uitgevoerd met respect voor de ambacht van het zilversmeden."

29/10/2016

Viva Vitrine's cover photo

29/10/2016

SESSIE 9: Charlot Winne

Deze reeks vertrekt vanuit verschillende structuren in combinatie met banale hedendaagse voorwerpen en het menselijk lichaam. De collages worden uitgewerkt met verschillende materialen.

24/09/2016

Viva Vitrine's cover photo

24/09/2016

SESSIE 8: Lobke Rondelez

Ik ben Lobke Rondelez en illustreer onder de naam Redlobster.
Mijn illustraties zijn eerder speels en naïef, met hier en daar een snuifje humor.
Duik ook eens in mijn portfolio op www.redlobster.be

27/08/2016

SESSIE 7: Kristof Santy

Mijn werk is gebaseerd op fotografisch materiaal. Meestal presenteert een foto zich als een onhandelbaar object. Wanneer ik van foto’s vertrek, elimineer ik het bewuste denken. Het is een naïve manier om een beeld te brengen. De schilderijen vertellen geen verhaal, elke interpretatie is mogelijk. Kunst is het maken van een gevoel. Zoals Auguste Rodin ooit zei: “Ik verzin niets, ik herontdek.”

dehavenloodsnoord.nl 13/07/2016

Column Tineke Speksnijder: Proost op de Aanschouw

Tineke, onze inspiratie voor Viva Vitrine.

dehavenloodsnoord.nl Rotterdam - Tineke Speksnijder vertelt in haar column van deze week in De Havenloods over het overschilderschilderij dat aan de gevel van haar café kleeft.

09/07/2016

SESSIE 6: Klaas Vanden Berghe

"Wat begonnen is als een hobby is ondertussen uitgegroeid tot een serieuze verfverslaving. Ik hou er niet echt van om veel te vertellen, te veel informatie kan de magie van een beeld beperken. Intrigerende mensen of gewone mensen die aan iets denken, of naar iets aan het kijken zijn, zijn mijn favoriete onderwerpen. Alleen weet je nooit wat ze denken, of naar waar ze aan het kijken zijn. Het kleurgebruik kan je op weg helpen, of volledig desoriënteren. Het idee welke u zelf vormt is volledig correct."

02/06/2016

Warempel! Vanaf heden Ansichtkaarten van alle rauwkosters gratis te verkrijgen aan de toog van café Verne. Pik ze dit weekend op tijdens #tourneeatelier

26/05/2016

"Te beginnen met de vitrine van café Verne..."

Tournee Atelier vandaag in Het Nieuwsblad!

Vandaag in Het Nieuwsblad! #tourneeatelier

10/05/2016

Viva Vitrine's cover photo

09/05/2016

SESSIE 4: TRUI CHIELENS

Trui Chielens heeft een stijl die wat hoekig en weerbarstig is, maar vol speelse observaties zit. Ze tekent op een grafische manier met sobere lijnen en vaak met een beperkt kleurenpalet. Haar beelden lijken op het eerste zicht vrolijk en kinderlijk maar als je dieper kijkt tonen ze een donkere melancholische sfeer. Haar illustraties zweven tussen droom en werkelijkheid.

21/04/2016

Meet & Greet Alert!
Verrast door het werk van Vitrinist Peter Van Ammel?
Kom dan zeker nu zaterdag langs tussen 17u en 18u in Café Verne.

09/04/2016

SESSIE 3: PETER VAN AMMEL

Het oeuvre van Peter Van Ammel is doorspekt met verwijzingen naar voor hem belangrijke schilders. Zowel klassieke, moderne als hedendaagse meesters bewonen zijn artistieke pantheon. Bewondering is de leidraad, maar Van Ammel is niet te beroerd om bij zijn leermeesters leentjebuur te spelen.

© Lieven Van Den Abeele

20/02/2016

SESSIE 2: KAREL NOYEZ

De werken van Noyez vinden hun oorsprong in beelden uit het verleden. Hierbij is hij vooral geboeid door gevonden afbeeldingen van personen, waarbij het achterliggende verhaal volledig ontbreekt.

Tekenen en schilderen is een manier om deze beelden een aandachtige blik te gunnen. Het plastisch uitdiepen van een beperkt aantal beelden werkt als een deugddoend tegengif tegen onze huidige beeldenovervloed.

www.bill.be 20/01/2016

"Roeselare is nog geen kunststad" | Expo | BILL

Wat denken jullie? Is Roeselare klaar voor kunst?

www.bill.be Kristof Santy van vzw Rauwkost vertelt je hoe kunst en het caféleven samengaan in Viva Vitrine. ...

09/01/2016

SESSIE 1: CHRISTOPHE DENYS

Kunstenaar Christophe Denys bijt de spits af. Hij studeerde aan Sint-Lucas Gent af als Meester in de Schilderkunst. Typerend voor Denys zijn de vrij kleurrijke, soms grote doeken die we meestal als abstract zouden omschrijven. Je ziet over elkaar geschilderde vlakken, kleurstrepen en dynamische patronen, maar je kan er ook stedelijke landschappen in herkennen. De schilder suggereert een ruimte waardoor je als kijker bijna in het werk kan stappen. Tegelijkertijd nodigen zijn schilderijen uit om de structuur van het doek en het opbrengen van de verf te ontrafelen.

02/01/2016

Viva Vitrine is een openluchtgalerie in Roeselare waar maandelijks één kunstenaar één werk tentoonstelt. Like deze pagina en blijf op de hoogte van de eerstvolgende kunstenaars!

Dit project is een samenwerking van café Verne & vzw Rauwkost.

13/12/2015

Viva Vitrine's cover photo

11/12/2015

Viva Vitrine

Type

Telefoon

Adres


Kermisstraat 60
Roeselare
8800
Andere Kroegen in Roeselare (alles zien)
Café St. Georges Café St. Georges
Stationsplein 3
Roeselare, 8800

Café St Georges Stationsplein 3 8800 Roeselare

Bourgondisch Kruis Bourgondisch Kruis
Beversesteenweg 470
Roeselare, 8800

Café - Feestzaal te Beveren-Roeselare, erkend Kwaremont-café met feestzaal tot 100 personen en vergaderruimtes

Chez Belle Vie Chez Belle Vie
Rondekomstraat 14
Roeselare, 8800

Chez belle vie is een sfeervolle interieurzaak met aansluitende bistro.

De  Sjas-Patat De Sjas-Patat
Polenplein
Roeselare, 8800

Langs deze weg willen we jullie op de hoogte houden van de laatste stand der zaken in verband met het wielercafé.....

't Sjampetterke 't Sjampetterke
Botermarkt 13
Roeselare, 8800

Café 't Sjampetterke (BV TSjampetterke - Botermarkt 13 - 8800 Roeselare - BE0750775248)

Son Vida Son Vida
Zuidstraat 20
Roeselare, 8800

Betaalmogelijkheden: Contant, Bancontact, Visa, Mastercard, Elecktronische maaltijdcheques van Monizze, Edenred en Sodexo, Payconiq

La escalera La escalera
Delaerestraat 27
Roeselare, 8800

Tapas bar in de ruime zin van het woord:)

Café Cirque Café Cirque
Polenplein 4
Roeselare, 8800

I have never liked sitting at home doing nothing… for late night talks, parties with serious dance moves and lots of fun and laughter! => Café Cirque!

Bar L'angolo Bar L'angolo
Grote Markt 1A
Roeselare, 8800

Bar l’angolo is een dans- en sfeercafé, gelegen in België. Het is the place to be voor enerzijds ontspanning en anderzijds een leuke tijd te hebben. Wij hopen dat u een fantastische tijd heeft bij ons!

De Verlichte Geest De Verlichte Geest
Middenstraat 23
Roeselare, 8800

De Verlichte Geest is een rock- en metalcafé in Roeselare waar elke week live optredens te zien zijn.

Bistro Botanique Bistro Botanique
Polenplein 8
Roeselare, 8800