Centrul Raional de Tineret Hincesti

Centrul Raional de Tineret Hincesti

Comments

I request all of Friends place Planting one of fruit tree for your family and reduce Global Warming Inshallah.
Universitatea de Stat din Moldova realizează programul de dezvoltare personală Ambasador USM - calea spre o carieră de succes. Programul este gratuit și este destinat liceenilor curioși, care vor să se realizeze în viață și să fie o sursă de inspirație pentru alții. Dacă: - ești elev în clasa X - XII-a; - îți dorești o carieră de succes; - îți plac provocarile, ATUNCI, acest program este pentru tine!

Organizaţie necomercială ce reprezintă un serviciu sau un complex de servicii comunitare adresate tuturor categoriilor de tineri.

Operating as usual

regional.md

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante din Moldova - Regional

Topul celor mai bine plătite locuri de muncă vacante din Moldova

regional.md Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă (ANOFM) a publicat un top al celor mai bine plătite joburi…

✔️Mihai Eminescu este poetul orfic „cu lira în lacrimi". Datorită acestui poet, poezia românească s-a ridicat la rang de capodoperă.
👀Voluntarii Centrului Raional de Tineret Hîncești,👉 ghidați de către directorul adjunct pe educație Irina Mutaf, Liceul Teoretic ,,Ștefan Holban" au contemplat creația eminesciană prin intermediul artei, creând diferite postere în care se reflectă istoria vieții Marelui Poet.

Centrul Parteneriat pentru Dezvoltare

Timp de 100 de zile, echipa CPD și 11 Centre de tineret au lucrat împreună în cadrul Programului de capacitare în domeniul managementului instituțional. La sfârșit, am mers în fiecare localitate pentru a afla de ce au decis Centrele să aplice la acest Program și care au fost așteptările lor. Vă invităm să aflați opinia și impresiile lor în următorul video- testimonial.
Fiți cu ochii pe noi, urmează partea a II-a!
_________________________________
UNFPA Moldova Swiss Cooperation in Moldova Rețeaua Centrelor de tineret din Moldova Centrul Municipal de Tineret Chișinău Centrul de Tineret "UniT" Criuleni Centrul de Tineret ”UniT” filiala Hîrtopul Mare Centrul Raional de Tineret Hincesti Centrul De Tineret Cahul Centrul Raional de Tineret Nisporeni Centrul Raional de Tineret Glodeni Centrul de Tineret Grătiești Centrul de Resurse pentru Adolescenti si Tineri CRAT, DÎTS municipiul Balti Centrul De Tineret Sîngerei

regional.md

Anunț de ultimă oră: Elevii revin în sălile de clase din 11 ianuarie 2021 - Regional

Elevii revin în sălile de clase din 11 ianuarie 2021

regional.md Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (MECC) a anunțat că procesul educațional va reîncepe pe 11 ianuarie 2021, cu…

online.anyflip.com

Studiu privind neglijarea parentală, 2021

online.anyflip.com Autori: Olga CernelevOlga Cara

UNFPA Moldova

🔴 O nouă sesiune #LIVE în cadrul programului "Aleg să mă simt BINE cu alții și cu mine", lansat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu UNFPA Moldova ca parte a răspunsului la criza provocată de pandemia #COVID19.

✅ Sesiunea de încheiere

🔴 O nouă sesiune #LIVE în cadrul programului "Aleg să mă simt BINE cu alții și cu mine", lansat de Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova în parteneriat cu UNFPA Moldova ca parte a răspunsului la criza provocată de pandemia #COVID19.

Mai multe detalii despre acest program aflați aici: https://bit.ly/3jKmjXg

Sărbătoarea de Crăciun pogoară în sufletele și în casele noastre cu miros de brad, lumina de la Betleem și cu morala creștină. Ea ne îndeamnă să fim mai buni, mai înţelegători, mai receptivi, precum Iisus, Fiul Domnului, a întruchipat toate aceste virtuţi: a iubit oamenii şi s-a urcat pe cruce întru mântuirea lor. Fie ca această lumină divină să ne sporească înţelepciunea și să ne călăuzească în activitatea noastră în noul an, 2021, care să ne aducă izbânzi pe făgașul creației, realizări remarcabile în muncă şi în edificarea unei societăţi bazată pe valori şi principii democratice veritabile.

Crăciun fericit şi la mulţi ani!

Managerul
I.P. “Centrul Raional de Tineret Hîncești” CROITORU Ion

UNFPA Moldova

#Dialog între #Generații #ReziliențăDemografică

❓ Știați că perioada 2021-2030 a fost declarată Decada Îmbătrânirii Sănătoase de către Adunarea Generală a Națiunilor Unite?

🤝UNFPA, alături de partenerii de dezvoltare, desfășoară activități de susținere a vârstnicilor, în special prin crearea unui #dialog între #generații.

Doar în acest an câteva sute de persoane în etate, din zeci de localități, au beneficiat de suport emoțional în perioada pandemică, pachete cu produse alimentare, dar și telefoane mobile conectate la internet pentru a face față mai ușor izolării sociale.

În imagine: Femei din Sadaclia, Basarabeasca, fiind instruite de către voluntari tineri cm să utilizeze un telefon mobil conectat la internet.
Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova
Fundația Moldcell
HelpAge International Moldova

📢CRT Hîncești, a finalizat cu succes proiectul ,,Tineri activi uniți prin artă", în colaborare cu Asociația,, Terre des hommes - Moldova🥰.
👀Cu acest mare succes, a venit să ne viziteze, să ne aprecieze efortul, doamna Liliana Daltă-Astrahan, partenerul de încredere pentru Centrele de tineri din țară☺️☺️🤩🤩.
Tinerii noștri entuziasmați, de la Centrul Raional de Tineret Hincesti de au fost premiați cu certificate de participare.
👀Aceată seară a fost deosebită, cu viziuni pentru ziua de mâine, cu emoții la maxim, cu îndrumări și aprecieri. 🤩🤩🤩😇😇🏆

🛑Mulțumim pentru suport, susținere permanentă și sfaturi bune ce ne vor fi ca reper pentru alte acțiuni ce avem de realizat.
Mulțumim doamnei @Tamara Macari, directorul I.P Liceul Teoretic ''Ștefan Holban'' din comuna Cărpineni, pentru că a fost deacord să facem lucruri frumoase, să fim recunoscuți de comunitate.

📌Deasemenea aducem mulțumiri doamnei Irina Mutaf, director adjunct pe educație, din cadrul liceului, pentru înțelegere și susținere, sunteți o doamnă cu un suflet mare.
Mulțumim dragii noștri tineri😇😇😇😉😉😉, pentru străduință, implicare, dorință și talent.

✔️Inițiativa creativă și de mobilizare comunitară a tinerilor #YouCreate este desfășurată în parteneriat cu Terre des hommes Moldova cu suportul Fondului Comun pentru dezvoltarea Centrelor de tineret și consolidarea participării și implicării civice a tinerilor al Ministerul Educației, Culturii și Cercetării al Republicii Moldova Swiss Cooperation in Moldova și UNFPA Moldova

#ShapingOurFuture
#Tineriiseimplica
#Comunitateasedezvolta
#CRTHîncești
#ActiviTineridincomunaCărpineni
#Voluntaripasionațidecreație

Consiliul Raional Hincesti

Ieri, la data de 1 Decembrie curent, a avut loc înmânarea diplomelor de gratitudine și participare pentru promovarea valorilor socio-umane în comunitate, dezvoltarea spiritului de voluntariat prin organizarea și implementarea activităților de voluntariat în cadrul “Săptămâna Națională a Voluntariatului 2020 ALTfel” proiect implementat de AO CIDP ANIMA în parteneriat cu CRAT Bălți, cu susținerea finaciară a Ministerului Educației, Culturii și Cercetării din sursele alocate sectorului de tineret. Pe tot parcursul am avut ca parteneri “Centrul Raional de Tineret Hîncești”. Ținem să menționăm și instituțiile implicate direct în tot procesul de desfășurare a săptămânii voluntariatului: L.T. “Universum”, com. Sărata-Galbenă (Lozovoi Ana Maria, Ivasișăn Vadim, Marian Albina, Solomon Carolina, Spatarenco Iulia, Scripnic Gabriela), L.T.”Lăpușna” (Rotaru Maria, Rusu Ana-Maria, Crețu Veronica, Florea Emanuela) și desigur Consiliul Raional al Tinerilor Hîncești, reprezentată de o echipă ambițioasă, talentată și foarte ingenioasă (Doriana Gak, Chistol Madalina, Malețchi Alexandrina, Frumusache Eugenia, Stafie Lavinia, Gabriela Damian). În acest context, aducem mulțumiri celor care sau implicat activ în desfășurarea activităților dedicate voluntariatului.
#SăptămânaNaționalăaVoluntariatului2020ALTfel

🙂

Încet, dar ferm și cu multe rezultate, ne apropiem de finalizarea inițiativelor de 100 de zile pe care ni le-am asumat cu 11 Centre de Tineret din Moldova, în cadrul 𝗣𝗥𝗢𝗚𝗥𝗔𝗠𝗨LUI 𝗗𝗘 𝗖𝗔𝗣𝗔𝗖𝗜𝗧𝗔𝗥𝗘 Î𝗡 𝗗𝗢𝗠𝗘𝗡𝗜𝗨𝗟 𝗠𝗔𝗡𝗔𝗚𝗘𝗠𝗘𝗡𝗧𝗨𝗟𝗨𝗜 𝗜𝗡𝗦𝗧𝗜𝗧𝗨Ț𝗜𝗢𝗡𝗔𝗟 𝗣𝗘𝗡𝗧𝗥𝗨 𝗖𝗘𝗡𝗧𝗥𝗘𝗟𝗘 𝗗𝗘 𝗧𝗜𝗡𝗘𝗥𝗘𝗧. Ședințele au loc atât online, cât și offline. În ultima perioadă, echipa CPD a vizitat centrele de Tineret din Cahul, Glodeni, Nisporeni, Hâncești, Chișinău și Grătiești.
Cu celelalte centre lucrăm intens online!
___________________________________________
UNFPA Moldova Rețeaua Centrelor de tineret din Moldova Swiss Cooperation in Moldova Embassy of Sweden in Chisinau Centrul De Tineret Cahul Centrul Raional de Tineret Glodeni Centrul de Tineret Nisporeni Centrul Raional de Tineret Hincesti Centrul Municipal de Tineret Chișinău Centrul de Tineret Grătiești

Terre des hommes - Moldova

📣 Terre des hommes - Moldova dă start campaniei naționale 🎯„STOP BULLYING! Opresc. Vorbesc. Ajut.”, pentru a aduce în vizor această problemă și a contribui la diminuarea fenomenului în școlile din Moldova.

🚸87% dintre elevii claselor a 6-a - a 12-a sunt afectați, într-o formă sau alta, de BULLYING.

❓Ce este bullying-ul?
❓Cine sunt participanții cheie?
❓De ce este mai nociv decât alte forme de violență?
❓Cum poate fi prevenit?
❓Ce poate face fiecare dintre noi pentru a-l opri?

🤷‍♀️🤷‍♂️De cele mai multe ori copiii nu știu la cine să apeleze pentru ajutor.
⚠️Adulții, la rândul lor, intervin prea rar în cazurile de bullying, neștiind cm să le depisteze sau pentru că nu consideră nocive aceste comportamente.

📣 Terre des hommes - Moldova dă start campaniei naționale 🎯„STOP BULLYING! Opresc. Vorbesc. Ajut.”, pentru a aduce în vizor această problemă și a contribui la diminuarea fenomenului în școlile din Moldova.

------
ℹ️ Campania este parte a proiectului „Eforturi comune pentru a combate bullying-ul în Moldova”, implementat de #TdhMoldova pe parcursul anului școlar 2020 – 2021 și finanțat de UNICEF Moldova.

💝💝💝 CONCURS 💝💝💝
👇

💝💝💝 CONCURS 💝💝💝
Participă la Concurs și câștigă premii din partea partenerilor: 2 terciuri "Noapte Bună" în borcănel și 2 terciuri organice "Good Night"!

Ce trebuie să faci? Simplu:
🔴 Like paginilor:
https://www.facebook.com/principiisanatoase
și
https://www.facebook.com/hipp.md
🔴 Aboneaza-te la canalul de youtube de mai jos, unde poti viziona filmulețe ȘCOALA PATERNITĂȚII:
https://www.youtube.com/channel/UCs8DsphDX7tnL8jM-vt0aRg?view_as=subscriber
🔴Distribuie CONCURSUL

📢🏆 Câștigătorul concursului va fi desemnat pe 24 Decembrie!

MULTĂ BAFTĂ!
Mai multe detalii despre #SCOALAPATERNITATII:
www.scoalapaternitatii.thinkific.com

✅Proiect implementat de #PRINCIPIISANATOASE cu suportul Fundației Est-Europene din resursele financiare ale Fundației OAK.
#SCOALAPATERNITATII, #PRINCIPIISANATOASE, #HiPPMoldova

„Tata pâine albă coace”

#DrepturiEgale #16ZileÎmpotrivaViolențeideGen

„Tata pâine albă coace” transformă percepțiile sociale cu privire la rolurile de gen într-un exemplu pozitiv de implicare a bărbaților în treburile casnice și de educare a copiilor.
-----
ℹ️ Un eveniment organizat de UNFPA Moldova în cadrul programului regional "Împreună împotriva stereotipurilor de gen" finanțat de Uniunea Europeană și implementat de UN Women Moldova și UNFPA Moldova.

#EUforGenderEquality #16Days

#MaiMulteOportunități prin #PoliticiPrietenoaseFamiliei

🔴#Știațică programele de muncă flexibile reprezintă o condiție esențială pentru reconcilierea vieții profesionale cu cea de familie?

#MaiMulteOportunități prin #PoliticiPrietenoaseFamiliei

🔴#Știațică programele de muncă flexibile reprezintă o condiție esențială pentru reconcilierea vieții profesionale cu cea de familie?

Deși legislația națională conține prevederi în acest sens, aplicarea lor rămâne adesea la discreția angajatorilor.

👨‍👩‍👧‍👦Din această cauză, multe femei sunt obligate să renunțe, temporar, la aspirațiile profesionale – printre mamele cu copii de până la 6 ani, doar 39% sunt angajate efectiv în câmpul muncii, în comparație cu bărbații - peste 55%.

Asigurarea unui echilibru dintre viața profesională și cea de familie are avantaje și pentru angajatori. Companiile câștigă lucrători motivați și dedicați, productivitate mai mare și o reputație mai bună pe piață.

În următorii ani vom consolida aceste bune practici în 5 companii din Moldova: Orange Moldova Premier Energy Moldova Fidesco Moldova Panilino #OloiPak (Sana).
------
ℹ Programul regional #MaiMulteOportunități: Politici familiale sensibile la gen pentru sectorul privat din Balcanii de Vest şi Republica Moldova este realizat de UNFPA Moldova împreună cu Austrian Development Agency, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova și Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova.

Mai multe detalii despre proiect aflați aici:➡️ https://bit.ly/33RDh10

Consiliul Raional Hincesti

Comunicat Informativ !

Dezbateri publice asupra Proiectului de Buget pentru anul 2021 a raionului Hîncești.

Astăzi, 07.12.2020, în sala de ședințe ”Constantin STERE” a Consiliului Raional Hîncești, au avut loc Dezbateri publice asupra Proiectulului de Buget pentru anul 2021. Direcția Generală Finanțe a prezentat spre examinare proiectul deciziei cu privire la Bugetul raional pentru anul 2021.
La procedura de dezbateri au participat: Iurie LEVINSCHI, președintele raionului, Dumitru CORNEI, vicepreședintele raionului, Vasile SECU, vicepreședintele raionului, Galina ERHAN, șef, Direcția Generală Finanțe, Valentina MANIC, președintele Comisiei de specialitate Buget și Finanțe, Nicolae TAȘCĂ, președințele Comisiei de specialitate Învățământ, Cultură și Sport, șefii direcțiilor și secțiilor din subordinea Consiliului raional, manageri școlari, societatea civilă.

UNFPA Moldova

#DialogÎntreGenerații #TineriȘiVârstnici #IncluziuneDigitală

La ai săi 94 de ani, Iulia Dahnovici ține pentru prima dată în mâini un telefon mobil, care a fost oferit de UNFPA Moldova și învață să-l folosească, fiind ghidată de un voluntar HelpAge International Moldova.

Nu a avut niciodată un telefon mobil. Până recent, vorbea cu copiii săi folosind telefonul fix. Acum este foarte încântată că poate să-și vadă copiii și nepoții pe internet. Fiind profesoară de istorie, Iulia Dahnovici a fost mereu activă și curioasă. Acum se informează din Internet.

„Sunt tare bucuroasă că de cînd am acest telefon mobil, eu am o ocupație, permanent învăț ceva nou! Mie îmi place foarte mult sa învăț și să descoper lucruri noi! Încă multe lucruri nu le cunosc, dar îmi doresc ca într-o bună zi să pot să achit facturile fără a mă deplasa la oficiul poștal!”, spune Iulia Dahnovici.

100 de persoane în etate din 10 localități ale țării au primit telefoane mobile conectate la internet și au fost instruite cm să le folosească pentru a depăși mai ușor izolarea socială pe timp de pandemie. Proiectul este implementat de HelpAge International Moldova, cu susținerea UNFPA Moldova, Fundația Moldcell și Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova,.

Mai multe detalii despre proiect ➡️ https://bit.ly/3lwdf9B

Consiliul Raional Hincesti

Astăzi 04 decembrie au demarat ședințele grupurilor de lucru privind elaborarea Strategiei de dezvoltare socio-economică a raionului Hîncești pentru perioada următoare.
Liderii de grup dl SECU Vasile, vicepreședintele raionului pe probleme economice și dl CORNEI Dumitru, vicepreședinte pe probleme în agricultură împreună cu membrii prezenți au examinat proiectele prioritare ce urmează a fi incluse în planul de acțiuni pe 2 domenii:
1. Dezvoltarea economică și atragerea investițiilor;
2. Dezvoltarea infrastructurii și protecția mediului.

❄️Da, da, da! Noi, CRT Hîncești nu am rămas în urmă .🤩 Iată că am împodobit și noi brăduțul🎄. Dorim să împartășim cu voi câteva momente frumoase din această zi.😍❄️🎄
P.S. Ardem de curiozitate să vedem cm arată pomul vostru de Crăciun😊🤭. Așteptăm poze în comentarii🤗⤵️

youtube.com

Recomandarea Psihologului: Cum să ți păstrezi calmul în mijlocul pandemiei | COVID-19

📌Cunoastem că Comisia națională extraordinară de sănătate publică a declarat stare de urgență în sănătate publică pe tot întregul teritoriul Republicii Moldova până la data de 15 ianuarie 2021.
📌 Echipa CRT Hîncești vă îndeamnă să respectați toate măsurile impuse de autorități pentru a nu permite răspândirea virusului.
Totodată, venim cu un video care considerăm că va fi util pentru voi.😊⬇️

youtube.com Această perioadă dificilă prin care trecem, ne afectează din punct de vedere emoțional, fie că recunoaștem, fie că nu. https://terapienlp.ro/recomandarea-psi...

[12/01/20]   Ziua de 1 decembrie are o semnificație dublă: prima zi de iarnă❄️ și Ziua Națională a României🇹🇩. Felicitări😊

[11/30/20]   ❗️❗️❗️ Dalai Lama a fost întrebat „Ce îl surprinde cel mai mult pe el legat de umanitate?” Răspunsul lui este posibil să-l fi auzit sau văzut pe undeva până acum: „Omul. Pentru că îşi sacrifică sănătatea ca să facă bani. Apoi îşi sacrifică banii pentru a-şi recupera sănătatea. După aceea devine îngrijorat pentru viitor şi nu se poate bucura de momentul prezent. Rezultatul este că atunci omul nu trăieşte nici în prezent, nici în viitor. Trăieşte ca şi când nu va muri niciodată, iar apoi moare fără să fi trăit.”
Deci TU te ce alegi? BANI sau SĂNĂTATE⁉️

Consiliul Raional al Tinerilor Hîncești

‼ 2021 este aproape, iată că Consiliul Raional al Tinerilor Hîncești deja a elaborat Planul de Acțiuni pentru anul 2021 și a expediat recomandările pentru APL. ✅

👩🏻‍💻👩🏻‍🏫 Pentru o bună implementare și desfășurare a activităților pe care ne-am propus să le desfășurăm, la data de 25 noiembrie 2020, 😏 apropo ziua în care CRT Hîncești împlinește un an de la constituire 🥰🎉, am organizat și desfășurat Masa Rotundă cu APL și prestatorii de servicii pentru tinerii din raionul Hîncești.

La eveniment au participat consilierii CRT Hîncești împreună cu:
▪️ Alexandru Botnari, Primarul Municipiului Hîncești
▪️ Andrei Frățescu, Președintele Consiliului Raional al Tinerilor Orhei
▪️ Silvia Leancă, Specialist Tineret și Sport, CR Hîncești
▪️ Ion Croitoru, Manager Centru de Tineret Hîncești
▪️ Maria Zamurcă, STOFM (Subdiviziunea Teritorială a Ocupării Forței de Muncă) Hîncești
▪️ Marina Pascăl, Responsabilă de activitatea Consiliului Raional al Elevilor, Direcția Învățămînt Hîncești

‼🤝 Ținem să mulțumim tuturor celor prezenți, pentru că au dat curs invitației de a ni se alătura și a se implica activ în sesiunile de discuții pe care le-am avut.

‼️Reamintim că Consiliul Raional al Tinerilor din Hîncești este implicat în procesul de consulaltare şi aprobare a bugetului raional, pe componenta tineret. ✅

Want your school to be the top-listed School/college in Hincesti?

Click here to claim your Sponsored Listing.

Videos (show all)

La mulți ani, Republica Moldova!
Concursul  ,,Iubesc Limba română – cunosc limba română”.

Category

Address


Mihalcea Hincu 123
Hincesti
34015

Opening Hours

Monday 08:00 - 17:00
Tuesday 08:00 - 17:00
Wednesday 08:00 - 17:00
Thursday 08:00 - 17:00
Friday 08:00 - 17:00
Other Education in Hincesti (show all)
Club de dezbateri Argument Club de dezbateri Argument
Hincesti, 3431

Club de dezbateri ”Argument„ din s.Lăpușna, Liceul Teoretic Lăpușna.

English for Kids English for Kids
Moldova
Hincesti, 3431

About   Contact   Privacy   FAQ   Login C