Terroirviner

Terroirviner är en vinbutik på nätet som riktar sig till dig som är över 25 år. Fokus ligger på viner från Alsace och Rhône samt äldre Bordeaux.

Här är det terroir och tradition som gäller. Från Colmar i Alsace gör jag regelbundna lanseringar av spännande viner från bl a Alsace och Rhônedalen, men även andra distrikt! Jag jobbar främst med små vingårdar som inte går på export! Leverans görs varje månad. Svensk alkoholskatt och moms ingår i priset. Hos Terroirviner kan du blanda dina lådor fritt! Här finns ingenting färdigpackat. Bli medlem och få mejl när nya viner lanseras! Anmäl dig nu direkt på www.terroirviner.com!

Domaine Balliccioni "Tradition" Faugères 2018 imponerar med sin perfekta balans, sin rakryggade struktur, drickvänlighet och komplexitet. Här har man satt en hög nivå för "basnivån", med stor attraktionskraft redan i ung ålder. Erbjuds just nu på terroirviner.com för 165 kr/fl. Denna 40% Syrah, 40% Carignan och 20% Grenache lagrades på ståltank i 10 månader. En fantastisk fruktmognad ger tydliga dofter av blåbär, röda och svarta vinbär och körsbär. Det hela breddas med inslag av fräsch lavendel, svarta oliver och lätt grafitmineralitet. En lätt, angenäm ton av köttsky smyger sig in. Kroppen är medelfyllig och tanninerna supermogna och runda och fasta, och därmed mycket drickvänliga. Ett perfekt vin till sydfranska mustiga rätter såsom Daube Provençale, ankconfit eller Cassoulet. Men man kan lika gärna dricka det till en marockansk tagine, mustiga pastarätter med kött (t ex penne med oxfilé), fläskfilé med oliver, grillat, ostar (t ex Saint-Marcellin) och mycket annat. Ett underbart vin! Kan lagras 6-7 år. Beställ direkt på terroirviner.com!

TERROIRVINER LANSERAR HELT NY PRODUCENT: DOMAINE BALLICCIONI - FAUGÈRES, LANGUEDOC! Distriktet Faugères ca 20 km norr om Béziers i Languedoc är känt för sin unika skifferterroir på södra flanken av bergskedjan Montagne Noire. Här finns exceptionellt goda förutsättningar för vinodling, bl a tack vare jordens unika vattenhållningsförmåga. Korsikanen André Balliccioni slog sig ner i byn Autignac i södra delen av Faugères 1998, och startade en egen vingård helt från noll. Han räknas idag som en av topproducenterna i distriktet. Vinerna är rena, komplexa och synnerligen välbalanserade, med rund och mogen tanninkvalitet som ger utmärkt klunkabilitet, och alltid utmärkt lagringspotential. Terroirviner lanserar 4 viner som alla har en historia att berätta. Läs mer och beställ på terroirviner.com!

[02/13/20]   REDO för en ny lansering? Då ska du hålla utkik ikväll vid ca kl. 18:30. För då smäller det!

Nu ska den här fågeln in i ugnen. Vad blir det för vin till det?

Någon som minns detta vin? Ikväll korkar jag upp min sista flaska av Domaine de la Chapelle Tradition Côtes-du-Rhône 2011, som Terroirviner lanserade våren 2015, för 5 år sedan... Vilken fin utveckling för detta vin, från en s k "off"-årgång. Ett fint lyster, en elegant bukett som sakta växer efter öppning. En underbar bukett av mogna hallon och blåbär, viol, lavendel, och en djup mineralitet. Känns väldigt ungdomligt. En fin tanninstruktur som polerats med åren ger ett rakryggat vin utan minsta tecken på trötthet. Fruktsyran balanserar fint mot den generösa frukten och kryddigheten: värme och fräschör i perfekt harmoni. Vinet ligger idag på topp! Friska årgångar, som inte alltid höjs till skyarna av skribenter, är oftast dem som klarar tidens prov bäst... En perfekt njutning till måndagskvällens enkla rätt av Toulousekorv med linser. 2011 var vinet ännu inte klassat som "Villages Gadagne", den nya appellationen trädde i kraft 2012. Men man skrev gärna Gadagne redan på korken...

Vinerna från pågående Bourgognelanseringen närmar sig slutförsäljning. Imorgon torsdag eller fredag kommer flera av vinerna att ta slut. Passa på och lägg din beställning medan vinerna finns i lager på terroirviner.com. Skål från mig och Gérard Doreau.

I EN KLASS FÖR SIG. Domaine Doreau Pommard 1er Cru "Les Bertins" är toppvinet i den pågående lanseringen av Domaine Doreau på terroirviner.com. 1er Cru:en "Les Bertins" ligger i den nedre delen av sluttningen söder om byn, med östlig exponering. Vinet är initialt återhållsamt, närmast knutet. En dag efter öppning händer det saker. En fantastisk, ungdomlig bukett öppnar sig, från intensiva björnbär och körsbär till mer kryddiga nyanser av humus, lätt rökighet, violer, vanilj och finstämd mineral. I munnen är tanninerna strama men otroligt fintaggiga. Det är fräscht och samtidigt mustigt. Vinet är ett renrasigt mästerverk som sakta börjar bli redo att njutas, bara man ger det lite luft. Karaffera ej, men öppna flaskan i god tid, gärna 1-2 dagar innan servering. Kommer bara bli bättre de kommande 2-3 åren och kan lagras i ca 15. Njut till vildfågel, duva, vaktel, baconlindad pärlhöna, anka eller fläskfilé med murkelsås, och naturligtvis vitmögelostar. Beställ på terroirviner.com.

POMMARD är en av de mest eftertraktade appellationerna i Côte de Beaune. Nu har Terroirviner nöjet att inte bara erbjuda viner från Pommard, men även från några av de bästa lägena i Pommard. Domaine Doreau Pommard "Les Vignots" 2017 är det ena vinet, erbjuds nu för 345 kr på terroirviner.com. Att hitta så här bra Pommard till ett sådant pris är idag mycket ovanligt. "Les Vignots" klassas idag som ett av de bästa Villages-lägena i hela distriktet, anses ofta ligga i samma klass som 1er Cru-viner. Ligger i den norra delen av kommunen på 330 meters höjd, inne i en dal med både friska vindar och perfekt solexponering. I doften finns en fantastisk finess och komplexitet, lite mörkare bär med tydliga svarta vinbär och nyanser av blåbär. En hel palett av kryddor öppnas successivt upp, med lätt peppriga nyanser, läder, kakao och uppfriskande kalkstensmineral. I munnen upplevs ännu tighta tanniner, som ger ett härligt grepp i en tät, köttig kropp. Det är ett rejält vin, där kraft och elegans förenar sig. Redan tämligen tillgängligt, tack vare de fräscha parfymerade bären som är svåra att motstå. Kan lagras i 15 år. Här behövs mustiga rätter för att möta tanninerna, t ex viltgrytor (t ex hare, vildsvin, gärna med skogssvamp och rösti eller potatisgratäng), stekar, anka, Boeuf Bourguignon, Côte de Boeuf... Njutningen blir total. Beställ på terroirviner.com.

Får man lov och ta ett glas Monthélie 2018 till söndagskvällens ugnsrostade kyckling med rotfrukter och örter?

MONTHÉLIE. Denna lilla kommun halvvägs mellan Meursault och Volnay är hemvisten för några av de mest prisvärda vinerna i Côte de Beaune. Terroirviner lanserar Domaine Doreau Monthélie 2018 och Monthélie 1er Cru Champs Fulliots 2018 för 229 kr resp. 325 kr. Skillnaden mellan de 2 vinerna är iögonfallande trots identisk vinifiering. Monthélie 2018 är i en fantastisk bärig, ren, svävande, elegant stil. Bärigheten är otroligt inbjudande, med svarta vinbär, smultron och surkörsbär, som ligger tätt ovanpå vinets kryddigare sida av humus, läder och vanilj. Sammetslena tanniner ger en "feminin" stil och gör vinet redan väldigt tillgängligt. Perfekt till rätter av fågel, Coq au vin, m fl... Monthélie 1er Cru Champs Fulliot 2018 kommer från kommunens finaste läge, närmare Volnay, en rödare jord med inslag av järnoxid. Ett mycket kryddigare vin, med inslag av humus, mint, läder, tryffel, och en koncentrerad bärighet som sakta växer fram i buketten. I munnen upplevs ett kraftigare tanningrepp och en fylligare kropp än i det första vinet. Kräver lite lagring! Perfekt till vilträtter. Beställ dessa 2 härligheter på terroirviner.com!

Vad sägs om en MEURSAULT? Domaine Doreau Meursault 2018 lanseras just nu för 355 kr/fl på terroirviner.com. Vinet är en total fullträff. Kombination av 2 lägen från nordliga delen av Meursault ger en perfekt balans. "Le Pré de Manche" är en stenig terroir som ger nerviga, renrasiga viner; "En Gargouillot" är en tyngre och tätare lerig jord som ger kraft och rondör. Denna 2018 är naturligtvis ännu ung, men visar redan sin kraft och otroligt fina balans. Buketten öppnar sig sakta och stegvis. Blommor, mandel, rostat bröd ger plats åt saftiga klementiner, köttiga päron och fräsch kalkstensmineralitet. Det som slår är balansen mellan poler: kraft och subtiliteter, rondör och fräschör; denna härliga "sockrighet", typisk för Meursault, som ger en opulent känsla, fast vinet naturligtvis är knastertorrt och superfriskt. 2018 var varmt med mycket fruktmognad, men i Meursault bibehåller vinerna en enastående friskhet. Vinet är redan supertrevligt men vinner naturligtvis på några års fortsatt lagring. Njut i stora kupor till mustiga rätter av kalv eller fågel i gräddsås med skoggssvamp, svamprisotto, hummer, grillade tigerräkor, pilgrimsmusslor... Prova även till vällagrad Comté eller Gruyère, och när vinet fått lite ålder, till foie gras. Njutning var ordet. Beställ på terroirviner.com!

NY LANSERING FRÅN BOURGOGNE: Domaine Doreau - Monthélie, Meursault, Pommard. Jag hade utlovat mycket nytt under 2020 och står vid mitt ord. Härmed lanseras det otroliga fyndet Domaine Doreau för första gången på terroirviner.com. Denna familjevingård befinner sig i Monthélie i hjärtat av Côte de Beaune, halvvägs mellan Meursault och Volnay. Erfarne Gérard Doreau driver vingården sedan 1978 och kommer snart att lämna över till sonen Jérôme. Totalt odlar man 6 ha, fördelade på flera kommuner. Alla Doreau:s viner vinifieras enligt samma metoder och lagras på ekfat enligt traditionell Bourgognesed. Det som skiljer de olika vinerna är terroirerna, som kan ge mer "maskulina" (kraftfulla) respektive mer "feminina" (eleganta) viner. Alla viner har ett unikt budskap att berätta! Otroligt bra viner, till mycket bra priser. Läs mer och beställ direkt på terroirviner.com!

[01/21/20]   Den nya lanseringen närmar sig med stormsteg. ÄR NI REDO? Imorgon (22/1) smäller det. Var beredd vid ca kl. 18:00. Mejl skickas till alla medlemmar.

Supermör Tournedos på oxkött från Charolais, hyvlad Bourgognetryffel, tryffelsmör och hemlagad Gratin Dauphinois. På restaurang "Le Mercurey" i byn Mercurey äter man gott. Minst sagt. Supertrevlige kocken Didier Gonnot välkomnar oss med mycket lokal terroir på menyn! Och glaset är fyllt med... Någon som kan gissa?

Är det inte härligt att vakna upp till en sådan här syn?

Vart ska man ta vägen? That is the question.

MYCKET NYTT UNDER 2020! Nästa lansering kommer ca 22 januari.

LAST CALL! Bara några timmar kvar på rean på terroirviner.com, gäller fram till kl. 23:59 ikväll! (onsdag 8 januari). Tips: testa en blandlåda, just nu finns 3 st blandlådor tillgängliga från följande 3 producenter (alla ekologiska):
-Domaine Geschickt - ALSACE
-Château Haut Mongeat - BORDEAUX
-Château Montplaisir - VINSOBRES (RHÔNE)

Fantasifullt och fullt med överraskningar, så kan man beskriva "Pino" 2016 från Domaine Geschickt. Denna blandning av Pinot Gris och Pinot Auxerrois från byn Ammerschwihr vinifierades som ett naturvin helt utan tillsatta sulfiter och lagrades på sin jästfällning på foudres i 18 månader. Det är snusstorrt med 0 gr restsocker och har en naturlig rund och fast kropp med mycket friskhet. Den livfulla, nyanserade buketten bjuder på variationer av stenfrukt, bokna äpplen, lime, flintasten, rökighet och lätt honung. I munnen sprudlar det av härlig energi, färden från mun nedför strupe är en rutschkana med mjuka svängar och en frisk ström i mitten. På avslutet kvarstår en salivretande mineralsälta och en lätt, angenäm grapefruktbeska. Vinet öppnar sig ordentligt efter att flaskan varit öppnad någon timme. Servera gärna detta vin väl kylt som aperitif, till tapas eller till ostar. Mycket välbalanserat och riktigt, riktigt trevligt. Biodynamiskt certifierat av Demeter. Erbjuds nu för smått otroliga 219 kr/fl på terroirviner.com. Känner få "naturviner" som håller denna klass, till detta pris.

48 TIMMAR KVAR PÅ TERROIRVINERS VINREA! T o m onsdag 8 januari 2020 kl. 23:59 kan du beställa samtliga viner i Terroirviners butik till kraftigt rabatterade priser. Slutsålda viner plockas bort! Det finns fortfarande en del favoriter kvar, bl a vinerna från Château Haut-Mongeat, Château Montplaisir, Champagne Veuve J. Lanaud, Domaine Geschickt, Domaine de l'Amauve m fl... Leveransen sker 17-24 januari.
Gå direkt till terroirviner.com.

Bruno Hertz i Eguisheim överraskar oss regelbundet med riktigt trevliga viner, och här kommer just ett sådant: Pinot Blanc Hospices de Strasbourg Elevé en Fût de Chêne 2017, erbjuds just nu på terroirviner.com för 159 kr/fl. Denna Pinot Blanc har lagrats på en 900-liters foudre i den anrika källaren Hospices de Strasbourg. Endast 1300 fl producerades. Doften startar med angenäma blommiga toner av kaprifol och akacia, för att övergå i citrus och vit frukt. Man anar toner av färska nötter, mineral och finstämd vanilj. I munnen är vinet helt torrt, mycket friskt, med mycket fin volym och längd. Det är ingen typisk Pinot Blanc, utan en mer energisk variant, där allting ändå är subtilt och underförstått. Vinet vinner på öppning i några timmar eller att man öppnar flaskan 1-2 dagar innan. Drick nu och 3 år framåt till rätter av fågel, fläsk och korv, och gärna till en vällagad paj som kan vara vegetarisk eller på lök och bacon. Även suveränt till hårdostar. Vinet belönades med 2 stjärnor i Guide Hachette 2020. Beställ direkt på terroirviner.com.

Kul att vara här igen! Dessa 1er Cru:viner från Maranges finns fortfarande på terroirviner.com. Terroirviner släppte den sista årgången (2017) från producenten Contat-Grangé hösten 2019. Det blir inga fler årgångar eftersom producenten nu upphört med sin verksamhet. Stilen är mörk, fyllig och kraftfull och vinerna kan lagras i minst 10 år.

DENIS WURTZ HAR GJORT DET IGEN. 3 stjärnor och “Coup de Coeur” i Guide Hachette 2020 för Domaine de la Vieille Forge Pinot Noir “Les Amandiers” Elevé en Fût de Chêne 2017. En repris på årgång 2015 som fick samma betyg i guiden 2018. Detta är det högsta betyget man kan få! Nu finns vinet på terroirviner.com och är en av nyheterna i pågående reakampanjen. Denna exklusiva Pinot Noir odlas på Grand Cru Mandelberg i Beblenheim i Alsace på en kalkhaltig jord och lagras på ekfat i 12 månader, varav 20% nya fat. Stilen är stor, stram och koncentrerad och vinner alltid på lagring. Vinet är ännu ungt men börjar sakta bli tillgängligt - lufta gärna någon timme innan servering. Doften är stor med initialt mycket fat som integreras i vinet med luftning. En intensiv, krämig ton av mogna körsbär tar snart över spektaklet och vi får en härlig palett av kryddor och bär, med inslag av violer, läder, kakao och vanilj. I munnen är strukturen tight men texturen fin och man känner av Pinot:ens underbara lekfullhet mitt i all denna potens. Kommer att utvecklas mycket fint och komma på sin topp om något år, kan lagras i minst 10. Ett mycket matvänligt vin som passar till lite kraftigare fågelrätter samt till mustiga kötträtter, korvar, vilt och ostar. Beställ direkt på terroirviner.com, pris just nu 225 kr/fl. Detta är ett vin som finns i begränsad mängd; Terroirviner har reserverat sin allokering sedan i höstas.

Ett Bourgognetips är på sin plats nu när reakampanjen är i full gång på terroirviner.com och jag vill varmt rekommendera Domaine Contat-Grangé Santenay Saint Jean de Narosse 2016. Ekologiskt odlat på hög höjd i kommunen Santenay, på en tunn kalkhaltig terroir som ger viner med stor finess. Vinet är mörkt i färgen, intensivt bärigt med intryck av moreller, björnbär, granatäpple och nyanser av vitpeppar, läder och mineral. Tanninstrukturen är finlemmad och sammetslen, och vinet känns redan idag tillgängligt i sin ungdomliga fas. Här finns en stor klunkabilitet parad med uppfriskande bär och mineralitet, men samtidigt en stadig kropp som ger vinet utmärkt pondus. Passar ypperligt till allt vad en Pinot kan påkalla, fågel, fläsk, mustiga korvar, grytor mm. Beställ på terroirviner.com, just nu 289 kr istället för 332 kr.

Glömde du beställa de nya vinerna från Château Montplaisir som lanserades i november? Det finns lite kvar på terroirviner.com nu under reakampanjen (under rubriken “Rhône” i butiken). Detta är en ambitiös producent som arbetar 100% ekologiskt högt uppe på platån i Vinsobres (Cru des Côtes-du-Rhône) på 400-500 meters höjd. Vinerna är djupa, fylliga, kryddiga med inslag av torkad frukt, björnbär, katrinplommon, kakao och angenäma rostade toner. De är riktigt stora och kraftfulla och strukturerade men samtidigt fräscha tack vare den höga höjden. Beställ gärna blandlådan, innehåller 4 fl “Expressions” Vinsobres 2017 (40% Grenache, 60% Syrah lagrad delvis på ståltank, delvis på 600-liters ekfat) och 2 fl “Hauts Galets” Vinsobres 2016 (60% Grenache, 40% Syrah lagrad till 100% på 600-liters ekfat). Suveräna viner till söndagssteken med potatisgratäng och gratinerade tomater med mycket rosmarin.... Karaffera ett par timmar och servera i stora kupor. Båda viner kan också lagras vidare i 10 år för “Expressions” respektive 15 år för “Hauts Galets”. Beställ direkt på terroirviner.com.

Vous voulez que votre entreprise soit Service De Nourriture Et De Boissons la plus cotée à Colmar?

Cliquez ici pour réclamer votre Listage Commercial.

Vidéos (voir toutes)

God jul och gott nytt år!

Adresse

Colmar
Autres Food/Beverages à Colmar (voir toutes)
Crousti Fanes Crousti Fanes
Colmar

Trophée Alsacien de l'Innovation Alimentaire Trophée Alsacien de l'Innovation Alimentaire
Colmar, 68000

Concours d'innovation de produits alimentaires

Maroccan Food Colmar Maroccan Food Colmar
Colmar, 68000

Je vous propose mes services culinaires afin de vous préparer des plats typiquement Marocains. Couscous,Poulet olives ,Agneau pruneaux amandes,Pastilla...

Délischnacka Délischnacka
Colmar, 68000

Laissez-vous surprendre par Délischnacka, le dessert alsacien enroulant quetsches, pommes et noisettes dans une bonne pâte à nouille sucrée.

So Cook So Cook
Colmar, 68000

Vodka.G Vodka.G
Avenue De La Foire Aux Vins
Colmar, 68000

Vodka ".G", Mad in Alsace ! La mythique gamme de vodkas sensuelles, qui, depuis 2007, excitent les ardeurs de la nuit... Consommation responsable only.

Véronique Votre Caviste du 68 Véronique Votre Caviste du 68
Colmar, 68000

Votre caviste vous offre une dégustation de vins et de gourmandises... Un moment convivial, gourmand et ludique !

Délice cake Délice cake
Colmar, 68000

Cake designer situer a Colmar. La rencontre de la gourmandise et de l'art